· 

Zingende Schilders


 

Zingende Schilders brengen ‘Het is Bouwvak’ opnieuw uit 

 

 

De bouw heeft tijdens de coronacrisis niet stil gezeten, het werk kon, ook op 1,5 meter, gewoon doorgaan en dus is de vakantie heel erg welkom. Wilbur Zitman & De Zingende Schilders hebben daarom het nummer ‘Het is Bouwvak’ opnieuw uitgebracht.

 

Het was even stil rond het duo na hun Kersthit van vorig jaar. De twee hadden het razend druk. ‘Maar in deze bijzondere tijden vonden we het een goed idee om ‘Het is Bouwvak’ te re-releasen en aandacht te vragen voor al die harde werkers’, zeggen de mannen. 

 

Nederland hoorde in 2019 voor het eerst van de Zingende Schilders met het nummer ‘Jij krijgt die kwast niet meer uit mijn hand’ dat op socialmedia ruim 300.000 keer bekeken werd. ‘We hebben er vooral heel veel lol in’, vertelt Wilbur die eigenaar van het gelijknamige familie schildersbedrijf is. ‘Dat is het allerbelangrijkste.’ Wilbur timmert daarnaast ook muzikaal aan de weg als Jack Speck. Zijn derde solonummer ‘Doesgek’ wordt binnenkort uitgebracht.

 

Mario heeft jaren bij het schildersbedrijf van Wilbur gewerkt en heeft daarnaast ook een carrière in de muziekwereld. De Haagse zanger werd bij het grote publiek bekend door zijn optredens in de TV-show ‘Bloed, Zweet & Tranen’. In de volksmond wordt Mario de ‘Haagse Hazes’ genoemd.