· 

Marieke van Ruitenbeek


 

 

Marieke van Ruitenbeek - Zelf stralen 

 

 

Op vrijdag 28 mei is de release van de nieuwe single en videoclip van Marieke van Ruitenbeek  getiteld: 'Zelf Stralen.'  

 

Met haar frisse Nederlandstalige muziek weet de jonge en ambitieuze zangeres Marieke van  Ruitenbeek zowel te raken, als te vermaken. Humor en eerlijkheid zijn de kernwoorden, met ruimte voor zowel een lach als een traan. 

 

In 2018 kwam de carrière van Marieke van Ruitenbeek in een stroomversnelling toen haar single  “Beek” met stip binnenkwam op #6 van de Gelderse top-100. In mei 2019 volgde haar  Nederlandstalige debuutalbum “Ongelofelijk Fantastisch”. Hierna volgden een aantal singles,  waaronder vertalingen, zoals ‘De Laatste Dans Delen Wij’ (Save The Last Dance For Me) en ‘Ik  Luister’ (The Sound Of Silence), ‘Bloos Maar’ en ‘Alleen Voor Jou’. 

 

2021 zal in het teken staan van nieuwe singles en vertalingen, bijzondere samenwerkingen en  spannende nieuwe projecten. Hiermee wil de ambitieuze Marieke haar carrière naar een hoger plan  tillen. 

 

Van Ruitenbeek ziet het qua genres graag breed. Al haar liedjes zijn Nederlandstalig, maar de muziek is heel divers: pop, jazz, funk en electro. De teksten zijn poëtisch en verhalend en er wordt op 

creatieve wijze gespeeld met de Nederlandse taal. 

 

De nieuwe single ‘Zelf Stralen’ werd geproduceerd door de bekende topproducer Hans Aalbers en  Patchanka Oosterhuis maakte de videoclip. Het door Marieke geschreven lied gaat over de kunst om  te proberen om op iedere dag een stralend momentje te creëren, ondanks dat zaken soms tegen  kunnen zitten. Een klein dansje of een lieve lach doen al gauw wonderen...