· 

Metejoor


 

Metejoor 

 

 

Een meteoor wordt ook wel 'vallende ster' genoemd. Maar ‘onze’ Metejoor is een ster die pijlsnel klimt.  Met hits als ‘Rendez-Vous’ en ‘1 Op Een Miljoen’ is Metejoor niet meer weg te denken uit de hitlijsten. Met die laatste stond hij zelfs een tijdlang helemaal bovenaan de charts en afgelopen zomer maakte de artiest kans op de prestigieuze Radio 2 Zomerhit. Nù lanceert Metejoor een nieuwe single ‘Ze meent het’ én meteen ook zijn allereerste album ‘Metejoor’. Niet alleen dat: hij kondigt ook meteen een aantal solo-optredens aan in grote concertzalen

 

Begin september stond Joris Van Rossem voor ’t eerst in zijn carrière niét voor de klas. Hij gaf zijn job als meester Joris op en focust zich als ‘Metejoor’ volop op zijn muziek. En dat is alleen maar goed nieuws voor zijn fans: want hij lanceert niet enkel een nieuwe single ‘Ze Meent Het’, maar meteen ook zijn debuutalbum. Volgend jaar staan er alvast drie grote solo-concerten op zijn agenda: in maart en april 2022 staat hij voor het eerst alleen op het podium in grote zalen als de Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Het Depot in Leuven.

 

Op het debuutalbum ontdek je de typische ‘Metejoorsound’: veel ballads, veel percussie en een groot latin-gehalte. Het album telt zijn grootste hits, maar ook heel wat nieuw werk. ‘Ze Meent Het’, de nieuwste single van Metejoor is een song waar hij 48 uur lang non-stop aan geschreven heeft. Een krachtig en emotioneel nummer, waar je een breekbare Joris hoort zingen.

 

Metejoor: “De nummers die op het album staan zijn de sterkste of beste nummers die ik de afgelopen vier jaar geschreven heb. Ze vertellen wie Metejoor écht is. Het is dus een heel persoonlijk album geworden. Er zijn drie thema’s die een rode draad vormen op mijn debuutalbum:  ‘Wie ga ik zijn? Meester Joris of Metejoor? En de liefde: liefdesverdriet, maar zéker ook de mooie dingen. Het overlijden van mijn opa en tante dit jaar, speelt ook een grote rol in sommige nummers. Dus die drie onderwerpen zijn eigenlijk de rode draad geworden op mijn debuutalbum. Het is zeker niet allemaal down hoor, er zitten ook leuke nummers tussen met een happy sound. Ik hoop gewoon dat mijn muziek iets kan betekenen voor veel mensen.”

 

Over Metejoor

 

Met een opa die een grote fan was van een Nederlandstalig repertoire stond het in de sterren geschreven dat Joris Van Rossem vroeg of laat zijn stappen zou zetten in de muziekwereld. Maar het was zijn jongere zus Lisa, die in 2016 deelnam aan ‘The Voice van Vlaanderen’, die hem meetroonde naar de studio van de bekende producer Hans Francken. In 2017 lanceert Joris als ‘Metejoor’ zijn eerste single. Datzelfde jaar wordt hij genomineerd in de categorie ‘Beste Doorbraak’ van de prestigieuze awardwedstrijd ‘Radio 2 Zomerhit’. Later  staat hij mee op het podium met Clouseau als support act, wint hij wedstrijd op MNM  én staat hij in het voorprogramma van Niels Destadsbader in het Sportpaleis.

 

In 2019 wordt hij opnieuw genomineerd voor ‘Radio 2 Zomerhit’ met zijn nummer ‘Horizontaal’. In 2020 verschenen “Het beste aan mij (ben jij)” - alweer genomineerd voor de Zomerhit 2020 – en het verrassende “Hoe kon ik zo dom zijn” met DJ 5Napback. Dé grote doorbraak kwam er in januari 2021 met “1 op een miljoen”, een duet met de Nederlandse Babet. Het nummer werd opgepikt door radiozenders in Vlaanderen én Nederland en kreeg een lang leven in de hitlijsten, wat resulteerde in Metejoor’s eerste nummer 1 hit met platina-status in de Ultratop. Het nummer werd intussen al tien miljoen keer gestreamd – daarmee is een van de grootste Vlaamse hits van 2021 een feit. Afgelopen zomer lanceert Metejoor samen met Emma Heesters, de monsterhit “Rendez-vous”, goed voor een nummer 1 in zowel Vlaanderen als Nederland. In oktober 2021 komt Metejoor met zijn debuutalbum: een ‘best of’-collectie én negen gloednieuwe songs.