· 

Buurman


 

 

Buurman – In het oog van de orkaan

 

 

 

'In het oog van de orkaan' is de tweede single van BUURMAN uit het album 'Vuurman' dat op 20 mei verschijnt. De song is geïnspireerd op het verhaal van Alain Simon.

 

Stel je voor: je bent motard en seingever in de koers en je stuurt de leider van de koers op 300 meter van de finish per ongeluk de verkeerde kant op. Het overkwam Alain uit Tongeren. Hij stuurde Brent Van Moer, die op weg was om de Ronde van Limburg te winnen, in de slotkilometer wegens een misverstand de verkeerde kant op. Z'n wielerhart brak.

 

Voor BUURMAN/Vuurman haalde Alain z'n motor opnieuw van stal. Sinds de bewuste koers in het voorjaar van 2021 stond het ding werkloos in de schuur.

 

'In het oog van de orkaan' verschijnt vandaag met bijhorende podcast. 

 

In de podcast hoor je gesprekken over stommiteiten begaan, tegen je zin en zonder opzet. Geert probeert met Alain én crisis-psycholoog / psychotrauma-therapeut Erik de Soir te ontrafelen hoe het kan dat je brein soms, in het oog van de orkaan, iets doet wat je niét wil en waar je achteraf spijt van krijgt. Ook Karl Vannieuwkerke en José De Cauwer laten in de podcast hun licht schijnen over het voorval. 

 

‘Vuurman’: tien songs en tien podcasts.

 

In de zomer van '21 stak Geert Verdickt, frontman van BUURMAN, tien keer een zomers vuur aan en nodigde evenveel ‘gewone mensen’ uit voor een hartverwarmend gesprek. Gewone mensen met een ongewoon verhaal. Al starend in de vlammen lieten ze de tongen loskomen.

 

Verdickt verwerkte de vuurgesprekken tot tien podcasts, en schreef, geïnspireerd op de verhalen van zijn gesprekspartners en geassisteerd door zijn Buurmannen, tien gloednieuwe nummers.

 

Tien ontstaansgeschiedenissen om te beluisteren, van vurig verhaal tot song. Elke podcast neemt de luisteraar mee naar de bewuste avond aan het vuur, aangevuld met bijkomende gesprekken met specialisten en lotgenoten.

 

'Vuurman' verschijnt op 20 mei, mét bijhorende podcastreeks.

 

Op 25 mei viert BUURMAN de release van de nieuwe plaat met volledige band en blazers in de Ancienne Belgique in Brussel. Op 1 juni staat dezelfde bezetting in Het Depot in Leuven.