· 

Annet Nikamp,


 

 

Annet Nikamp, ”Als je samen aan het Wonder denkt”

 

 

Nijverdal/ Mariënheem,

Dit is de titel van de kerstsingle van de Nijverdalse zangeres Annet Nikamp. Na 13 singles met diverse genres te hebben uitgebracht, is het voor het eerst dat Annet een Kerstsingle uitbrengt. Het idee ontstond toen ze in 2018 door RTV Oost werd gevraagd op te treden tijdens de TV opname van de jaarlijkse special “Kerstnachtdienst in het dialect”. Naast enkele, op verzoek Christelijke liederen te zingen mocht ze zelf één lied naar eigen keuze in haar Sallands dialect live te zingen. Dit werd ”As ie en ik an ’t Wonder deankt”, een vrije vertaling op de muziek van ”Have yourself a merry little Christmas”. Aangezien dit lied zo’n grote indruk maakte bij vele kijkers en luisteraars, besloot Annet ook de Nederlandstalige versie te schrijven en nu in 2020 uit te brengen op single.  

De door Annet geschreven songtekst met een boodschap:

“Kerstmis is voor iedereen op aarde, waar jou thuis ook is”. Over een wereld waarin het zo mooi zou zijn als we allemaal door één deur zouden kunnen, ongeacht welke religie, visie of mening je ook hebt. Dit lijkt in de huidige tijd steeds verder van ons weg, maar het is het aan jezelf om daarin te veranderen. In je eigen kringen kun je daar al een begin aan maken. “Neem eens tijd en zet je drukte aan de kant”: De hele maatschappij is altijd druk druk…. Maak eens tijd voor een praatje met iemand die eenzaam, arm of ziek is. “Lief en leed, alles mag er zijn, aan wie ik het ook vertel”: Vrijheid van meningsuiting! Je moet kunnen zeggen wat op je hart ligt, respecteer andere meningen. “Geef elkaar de hand”: We zijn gelijk! “Een groots geschenk, als je samen aan het Wonder denkt”: De Kerstgedachte, het Kerstverhaal is voor iedereen hetzelfde, hoe mooi is dat?!

 

Het arrangement is door Gerto Heupink gemaakt en is opgenomen in Studio Gerto Music Productions in Enschede. De single wordt uitgebracht onder Annet’s eigen platenlabel ANM Productions. Score Promotions verzorgd de landelijke promotie. Downloaden of streamen kan via de bekende platforms.

Op de cd staan 4 tracks, de Nederlandstalige-, de dialectversie maar ook een kerstwens en een gesproken kerstwens tijdens het intro van het nummer. 

De single zal ondersteund worden door een professionele videoclip, opgenomen en geregisseerd door Ronald Voort (Voortmedia Almelo). De clip is prachtig geworden, heel klein en intiem en is vanaf 6 december te zien op YouTube en via Annet’s Facebookpagina.