· 

Arno Sloot


 

 

Arno Sloot - Zjefke is getrouwd 

 

 

Arno Sloot probeert met ‘Zjefke is getrouwd’ de mensen in deze tijd een beetje vrolijkheid te brengen

 

Je zult het niet geloven, maar de oorspronkelijke versie van de nieuwe single van Arno Sloot, getiteld ‘Zjefke is getrouwd’, dateert uit het jaar 1903. Op internet staat te lezen dat componist Louis Charlus Last de basis heeft gelegd van dit lied dat later door oa. Willeke Alberti en de Marlets is gecoverd. Arno heeft naast de reguliere feestversie ook een Kersteditie opgenomen zodat deze elk jaar uit het stof kan worden gehaald.

 

Ondanks dat Arno nog in de opbouwfase zit van z’n muzikale carrière heeft hij al een aantal successen weten te boeken. Met name de nummers ‘Helder Blauw’ en ‘Dans met mij’ hebben hem een paar treden hoger op de ladder weten te zetten. Volgens Arno heeft dat ook te maken met de keuze die hij een paar jaar geleden maakte om samen te gaan werken met Manfred Jongenelis. Hij weet altijd het onderste uit te kan te halen. Dat heeft hij wederom bewezen met deze productie waarin Martijn de Laat is ingehuurd om de trompetpartijen in te spelen.

 

Arno liep al een tijdje met deze plaat in z’n gedachten. ‘Op een gegeven moment had ik een collega bij me en draaide het lied via bluetooth op de radio. Hij was het met me eens dat dit toch wel een lekker nummerke was. Ik ben vervolgens een tekst gaan schrijven en heb de S van Sjefke veranderd in een Z. Ik heb Jan vd Biggelaar ook gevraagd om een tekst op papier te zetten. Ik heb ze beide bij Manfred onder de neus geduwd en hij vond het concept van Jan net iets beter om uit te beelden in de videoclip. Die clip is echt heel gaaf geworden. Hij is nostalgisch, bevat oude lichtjes, kleine raampjes, bakfietsen én kindjes die langs de weg zwaaien. Clipproducent Kevin Madero heeft er een pareltje van gemaakt’, glundert Arno.

 

Om de mensen in deze beroerde tijd een beetje vrolijkheid te brengen, leek het Arno nu het juiste moment om deze single, die vanaf 11 december 2020 legaal is te streamen via de bekende platforms, uit te brengen.