COLINDA PRONK


30-8-2019


COLINDA – IK BEN ZO BLIJ

 

 

 

De clip is al meer dan 100 duizend keer bekeken, het dubbele aantal streams op Spotify, kortom 'Die Ogen Van Jou', de afgelopen mei verschenen duetsingle van Colinda en Frank Verkooyen is meer dan uitstekend ontvangen door de liefhebbers van het Nederlandstalige lied. Dat er een vervolg hierop gaat komen lijkt wel vast te staan, maar allereerst is het tijd voor een nieuwe solo single van Colinda. “Dames dit zingen jullie allemaal mee”, zo liet de uit ...Tilburg afkomstige zangeres weten over het nieuwe liedje ‘Ik Ben Zo Blij’. De blijdschap spat dan ook van de plaat af, waarvan de tekst niets aan duidelijkheid te wensen over laat.

 

“Ik ben zo blij dat jij nu uit mijn leven bent mijn schat, het is over uit voorbij, ja echt.. ik ben je méér dan zat”. De zangeres is helemaal in haar nopjes met deze in The Boom! Music studio opgenomen meezinger die naar verwachting razendsnel elke dansvloer gaat vullen. Met Marcel Fisser op gitaar, Daniël Metz op accordeon, Frank Verkooyen als producent van de track en traditiegetrouw ondersteund door een fraaie videoclip, heeft Colinda weer een topsingle afgeleverd. ‘Ik Ben Zo Blij’, verschenen via Nationale Artiesten Parade, is uiteraard via de bekende streamingsdiensten en downloadshops te bemachtigen

 

 
4-5-2019


FRANK & COLINDA – DIE OGEN VAN JOU

 

 

 

6 februari jl. verscheen de single ‘Ik Hou Zo Van Jou’ van de Tilburgse volkszangeres Colinda. Dit was haar eerste samenwerking met Frank Verkooyen, haar eerste opname in studio The Boom! Music in Breda, maar ook haar eerste release op het label Nationale Artiesten Parade. Toen al liet Colinda doorschemeren dat er een duet met Frank zou gaan volgen. Wel, ‘Die Ogen Van Jou’ is zojuist verschenen en deze wordt begeleid door een bijpassende videoclip. “Wij hopen op een Zomerhit”, zo liet Colinda weten direct na de zonnige opnames van de video in het prachtige en historische plaatsje Willemstad aan het Hollands Diep.

 

Frank Verkooyen, volgens Colinda ’s dochter “de leukste knuffelbeer van ons land”, liet zich onlangs ontvallen dat hij een album gaat uitbrengen! “Ja, én dat doen we met een feestje”, aldus Frank. En wie weet is het duet ‘Die Ogen Van Jou’ wel één van de liedjes op het komende album, dat kan haast niet anders! De melodie van ‘Sevilla’, één van de grootste uit de lange rij BZN-hits, stond reeds jarenlang op het verlanglijst van Frank, om nog eens keer in een Hollands Verkooyen-jasje te steken. ‘Kijk ik in die ogen van jou, dan zie ik een heel nieuw leven’, zo zingt het duo nu in dit liefdesverhaal dat door Femke Reuvers van een Nederlandse tekst werd voorzien. Haal ‘m nu in huis.. ‘Die Ogen Van Jou’ van Frank & Colinda, en ook jouw zomer begint !  

 
3-2-2019


COLINDA  - IK HOU ZO VAN JOU

 

 

 

Opnemen in een andere studio, de keuze voor het levenslied, samenwerking met platenlabel Nationale Artiesten Parade en met Frank Verkooyen werken aan een voor haar nieuwe sound en stijl; zangeres Colinda presenteert zich in 2019 met nieuw elan! Na jaren van relatieve radiostilte maakte de nu 49-jarige zangeres in 2010 haar comeback nadat ze in de tachtiger en negentiger jaren solo furore maakte, maar ook naast Jan Verhoeven bij het alom geroemde Holland Duo. De afgelopen episode heeft de in Tilburg woonachtige Colinda haar publiek veelal vermaakt met feestmuziek. Liedjes als ‘Breng Me Nog Eenmaal Naar Huis’, ‘Dat Komt Allemaal Door Jou’, ‘Hield Jij Van Mij Of Van Mijn Centen’, ‘Adios, Tot Ziens, De Groeten’ of ‘Dat Heb Ik Allemaal Voor Jou Gedaan’.. ze zorgden voor feest in de zalen en kroegen.

 

Drie jaar geleden vierde de zangeres haar jubileum vanwaaruit het dubbelalbum ‘30 Jaar Colinda’ ontstond, maar nu is ze helemaal klaar voor een nieuwe stap in haar carrière. Ze gaat zich volledig richten op het pure levenslied en doet dit dus in samenwerking met Frank Verkooyen en studio The Boom! Music in Breda. ‘Ik Hou Zo Van Jou’ is het even verrassende als gevoelige maar bovenal boeiende eerste resultaat van de muzikale switch van Colinda. Geschreven door Vinzzent en Frank van Etten en dus geproduceerd door Frank Verkooyen, presenteert ze nu een liedje dat bij velen aanleiding zal zijn voor het ontstaan van kippenvel. ‘Ik Hou Zo Van Jou’ is binnenkort o.a. verkrijgbaar bij de downloadshops en te beluisteren via te streamingsdiensten. Gewoon doen !

 
2-9-2018


Colinda - Ik vergeef je 

 

 

 

Colinda plaatste onlangs een oproep op Facebook om te polsen welk nummer van haar onlangs verschenen album ‘Ik kan niet zonder jou’ haar nieuwe single moest worden. ‘Er werd massaal gereageerd. Als meest favoriete track kwam ‘Ik vergeef je’ uit de bus. Het kan overigens ook nog maar zo zijn dat we volgend jaar de andere twee populaire liedjes uit de top 3 uitbrengen’, verklapt Colinda.

 

‘Ik kan niet zonder jou’ is oorspronkelijk een Duits nummer welke door Jef Weber voorzien is van een Nederlandstalige tekst. Het lied vertolkt het verhaal van een radeloze vrouw waarvan haar hart bont en blauw is. Uiteraard is dat de schuld van een man, maar zij vergeeft hem……Vervolgens wil ze hem terug die nacht en hij weet dat zij wel wacht. Liever onzekerheid dan hem voor eeuwig kwijt zal bij veel vrouwen bekend in de oren klinken.

 

Zoals altijd werd ook deze keer clipproducent Pascal Verlinden ingehuurd om de beelden te schieten voor de videoclip. Het was de bedoeling om te filmen op het strand met meeuwen en vuurtorens. Vanwege de harde wind is besloten toch op zoek te gaan naar een andere locatie. ‘Mijn nepwimpers vlogen er bijna af. Zo hard was de wind’, grapt Colinda.

 

In de nabijheid van het strand vonden ze een prachtig natuurgebied. In eerste instantie dacht de uit Tilburg afkomstige zangeres dat het resultaat tegen zou vallen, maar niets was minder waar. ‘De drone die Pascal inzette leverde mooie beelden op. Ik was bang dat de wind door m’n haren roet in het eten gooien, maar ik krijg van iedereen die het resultaat al gezien hebben complimenten’, aldus Colinda.

 

Overigens staat op het zilveren schijfje nog een extra track van het album en wel ‘Op zoek naar een plek voor de nacht’.

 
26-5-2018


Colinda & Daisy - Als hij echt van mij hield

 

 

 

Nieuwe single van Colinda & Daisy straalt het vakantiegevoel uit
 
Het prachtige voorjaarsweer heeft ervoor gezorgd dat Colinda & Daisy hun planning m.b.t. het releasen van een nieuwe single hebben aangepast. De dames hadden al een lied opgenomen en de cd singles waren al geperst. ‘Dan wordt dat gewoon onze volgende single. We hebben nu te maken met een luxe probleem. De vervanger ‘Als hij echt van me hield’ straalt het vakantiegevoel uit. Dat is duidelijk zichtbaar in de clip’, onthult Colinda.
 
Pascal Verlinden van Redgellmedia heeft de beelden geschoten in Heusden. Deze Brabantse vestingstad herbergt een prachtige haven en een camping. ‘Omdat wij grotendeels liedjes maken met een knipoog, besteden wij altijd veel aandacht om de verhaallijn uit te beelden in de clip. Wij spelen deze keer de domme blondjes en zien het niet aankomen dat we bedonderd worden door een man. Hij gaat ervandoor met ons geld en pinpas. Daisy is bovendien leuk zomers aangekleed en dat maakt het plaatje compleet, aldus een glimlachende Colinda.
 
Het door Jeffrey Heesen geschreven nummer is opgenomen bij Harald Queens in Tilburg

 
22-2-2018


Colinda & Daisy denderen door met ‘Als jij’

 

 

 

De slogan ‘In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst’ is totaal niet van toepassing op de nieuwe single ‘Als jij’ van Colinda & Daisy. Het is wederom een feestknaller van ‘de bovenste plank’ overgoten met het bekende Colinda sausje. Heel herkenbaar door de fantastische accordeonpartijen van producer Harald Queens.

 

‘Als jij’ is geschreven door Jef Weber. ‘Jef schrijft de laatste veel liedjes voor mij. Ruim een jaar geleden kwam hij met dit nummer op de proppen. Op dat moment hadden we de planning voor het uitbrengen van een aantal singles al klaar. Omdat we nu volop bezig zijn met de laatste loodjes voor mijn nieuwe album, welke waarschijnlijk eind maart verschijnt, hebben we besloten om dit gezellige nummer nu te lanceren’, onthult Colinda.

 

Het onderwerp zal veel vrouwen bekend in de oren klinken. Het draait allemaal om de leugens van de echtgenoot. ‘Als jij je geld kon verdienen met liegen, dan was je nu rijk’. Met behulp van een groot aantal blonde vrouwen werd de clip opgenomen bij Café Peanuts in Tilburg. De beelden spreken voor zich

 
23 -11-. 2017


Colinda - Dat heb ik allemaal voor jou gedaan

 

 

 

Zangeres Colinda, die we eigenlijk kennen van haar vaak uptempo en feestelijke muziek,
komt zo op de valreep van het jaar nog met een heel verrassende nieuwe single.
Met voor Colinda een nieuw team qua tekstschrijvers (Hugo Peeters en Lei de Bruyn) hoor je meteen een ander soort sound terug, mede doordat deze single ook weer in de studio van Harald Queens is opgenomen dat samen met het unieke stemgeluid van Colinda, is het toch heel herkenbaar.

 

Colinda moet gedacht hebben een nieuwe look dan ook meteen maar een nieuwe sound.
Het afgelopen jaar heeft Colinda letterlijk een jasje uit gedaan, het lijkt bijna wel een gedaante verwisseling. Super trots en vol zelfvertrouwen staat Colinda op de Bühnes in het land.
Vaak moeten mensen 2 keer kijken of ze het echt wel is, nou wij kunnen vertellen JA!!!!! Dit is de nieuwe Colinda qua looks zeker, qua sound laat ze iedereen in spanning afwachten. Een ding is zeker in 2018 zullen we Colinda zeker weer terug horen met diverse producten.

 

Het nummer gaat over de liefde wat min of meer een richtingsverkeer is geweest, maar de koek is na een lange tijd op. “Dat heb ik allemaal voor jou gedaan” maar helaas is het nu tijd om alleen door te gaan en kiest ze voor haar zelf
3 -9-2017


Colinda ‘Laat mij vanavond’

 

 

Colinda strikt Danny Diëgo voor hoofdrol in clip van nieuwe single ‘Laat mij vanavond’


Elke keer als Colinda een clip laat produceren legt ze de lat hoog. Voor de clip van haar nieuwe single ‘Laat mij vanavond’ wist ze Danny Diëgo te strikken. ‘Op de podiumwagen van het UnityNL kwam ik met Danny in gesprek. Ik kende hem wel van de Jumbo -en de visstick reclame, maar had hem nog nooit persoonlijk ontmoet. Ik vertelde hem dat ik bezig was met een nieuwe single en voor de videoclip nog op zoek was naar een mannelijke hoofdrolspeler’, vertelt Colinda.


Danny toonde interesse en de contactgegevens werden uitgewisseld. ‘Kijk maar eens wat ik in de afgelopen jaren allemaal heb gedaan. Ondertussen had ik hem foto’s gestuurd van z’n tegenspeelster. Het leek hem een leuke uitdaging en wilde graag meewerken. Het resultaat is een vrolijke, kleurrijke clip.‘Laat mij vanavond’ is geschreven door Jef Weber en opgenomen bij Harald Queens in Tilburg.

 
16-6-2017


 

Colinda & Daisy  - De jagers en ’t wild…..

 

 

De tekst van de nieuwe single ‘De jagers en ’t wild’ van Colinda & Daisy vertelt precies het ‘verhaal’ hoe vrouwen over mannen denken. ‘Zij zijn de jagers en wij zijn het wild…’. Mannen zetten je in huis met een poetsdoek en achter het fornuis. Dat is nu voorbij, geen mannen meer voor mij. ‘Er is geen man die blind is te vertrouwen, want wat ze zeggen is toch vaak gespeeld’, aldus een zinsnede in de tekst.

 

‘De jagers en ’t wild’ was eigenlijk bedoeld voor de carnaval van volgend jaar. Omdat ik in de loop van dit jaar nog zo veel verschillende dingen wil ga doen is besloten om in 2018 geen carnavalsnummer uit te brengen. In september staat de volgende single alweer gepland. Dat betreft een nummer uit de pen van Jef Weber. Tegen de donkere dagen aan kom ik met een heel mooi rustig liedje en even daarna is het al carnaval. Daarom brengen we na al dat feestgedruis een nieuwe single uit’, vertelt Colinda.

 

De tekst van ‘De jagers en ’t wild’ is geschreven door Emile Hartkamp. Harald Queens heeft er vervolgens een feestversie van gemaakt waardoor er toch weer een heel ander liedje ontstaat.

 

De uit Tilburg afkomstige zangeres ziet er in de clip behoorlijk anders uit dan wat we van haar gewend zijn. Ze is inmiddels 39 kilo afgevallen. ‘Veel meer moet er ook niet af. Ik vind het goed zo. Als het zo blijft ben ik zeer tevreden. Ik kan gelukkig alles nog eten, al zijn het wel kleine porties’, aldus Colinda.

 
6-3--2017


Colinda - Adios, tot ziens, de groeten

 

 

 

Frank van Etten speelt hoofdrol in nieuwe clip van Colinda

 

De nieuwe single van Colinda getiteld ‘Adios, tot ziens, de groeten’ zal de komende tijd weer veelvuldig te horen zijn bij de Nederlandstalige radiostations. Dat is althans de verwachting van haar plugger Dennis van der Kraan van Score Promotions die er ook voor zorgt dat ze bij oa. Toppers van Oranje, Hart voor Muziek, De Deure en UnityNL. te zien zal zijn.

 

Het is de eerste keer dat Colinda gebruik maakt van de kwaliteiten van tekstschrijver Jeffrey Weber. ‘Samen met m’n vaste producer Harald Queens is het concept toch iets anders geworden. We hebben het bekende ‘Colinda sausje’ overheen gegoten met als resultaat een gezellig vlot liedje.

 

We hebben er ook een hele leuke clip bij opgenomen met Frank van Etten in de hoofdrol. ‘Frank hoefde die rol niet eens te leren.. Dat was op zijn lijf geschreven. Ik zei ook tegen hem…dit liedje gaat over jou. Terwijl Colinda bezig is met het strijken van kleding komt Frank al schreeuwend de keuken binnen en dirigeert haar onmiddellijk zijn blouse te strijken. Vervolgens gaat hij op de bank zitten en pakt de fles. Colinda is er helemaal klaar mee en pakt zijn tas in…. Het is gewoon precies geworden zoals we hadden verwacht. Het plaatje klopt precies.’, vertelt Colinda die zoals altijd de clip afsluit met een knipoog.

 

De zangeres die inmiddels 27 kilo is afgevallen zal de komende tijd regelmatig de studio van Harald Queens bezoeken. ‘We zijn druk bezig met m’n nieuwe album. Daarop komen in totaal 10 nieuwe nummers op te staan. Naast een groot aantal feestnummers laat ik me ook van de andere kant horen d.m.v. levensliedjes. Al met al een leuke uitdaging’, aldus Colinda

 
6-1--2017


Colinda & Daisy - Waar is die man

 

 

 

Colinda en Daisy op zoek naar een man….

Met de carnaval in aantocht kan het niet anders dan dat de nieuwe single ‘Waar is die man’ van Colinda en haar dochter Daisy veelvuldig te horen zal zijn in de talloze uitgaansgelegenheden. Het is een Nederlandstalige bewerking van een Duitse cover die door haar vaste producer Harald Queens onder handen in genomen.

 

Het nummer kreeg ook een plek op het album ’30 Jaar Colinda’ welke in 2015 gelanceerd werd. ‘Het bleek dat het lied al door meerdere artiesten was opgenomen. Dat wisten we helemaal niet. We hebben er echter geen spijt van, sterker nog….het is een fantastisch gezellig nummer dat ook tijdens onze optredens de zaal in beweging brengt’, vertelt Colinda.

 

Vaak krijgt Daisy te horen wanneer er een solo single van haar zal verschijnen. Dat gaat waarschijnlijk nooit gebeuren. ‘Met m’n moeder op het podium staan vind ik hartstikke leuk. Dat zal in de toekomst veel vaker gebeuren. Volgend jaar verschijnt ons eerste duettenalbum met daarop 12 tracks. We zijn daar nu al druk met de voorbereidingen bezig’, aldus Daisy.

 

Bij het bekijken van de clip zal het de fans opvallen dat Colinda er anders uitziet. Ze heeft in oktober 2016 een gastric bypass operatie ondergaan en is inmiddels al ruim 20 kilo kwijt. De blonde zangeres uit Tilburg was al jaren aan het lijnen en heeft uiteindelijk gekozen voor deze pittige operatie.

 
14-10-2016


COLINDA - JIJ KUNT WEL LACHEN OM MIJN TRANEN

 

 

 

(14 oktober 2016) Al ruim 30 jaar weet de Tilburgse zangeres Colinda het Nederlandstalige publiek te boeien met haar singles en albums.  Ze wist landelijke bekendheid te behalen met hits als “Let Me In” en “Kom Dans Met Mij Colinda”. Met liedjes als deze was ze een graag geziene gast in TV programma’s zoals “Op Volle Toeren”.

In 1993 verving Colinda Marianne Weber in het Holland Duo. Na enkele succesvolle jaren waarin diverse singles en albums zijn uitgebracht werd het stokje overgedragen aan een andere zangeres om nu tijd te maken voor haar gezin. Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon voor deze ras-artieste; in 1999 ging Colinda de samenwerking aan met Pierre Kartner (single “Mannen, Mannen, Mannen”).

Sinds 2010 is Colinda weer helemaal terug in de showbizz en inmiddels is ze vele succesvolle singles en albums verder en vierde onlangs haar 30-jarige jubileum met haar nieuwe dubbelalbum “30 Jaar Colinda”.

Onlangs verraste Colinda vriend en vijand door samen met Jan Verhoeven opnieuw het Holland Duo te vormen met de hit “Samen” tot gevolg.

Maar Colinda blijft natuurlijk ook actief als solo zangeres. Nu verschijnt haar nieuwe single “Jij Kunt Wel Lachen Om Mijn Tranen”, geproduceerd door Harald Queens en  waarvoor Redgellmedia wederom een prachtige videoclip heeft geschoten.

 
13-5-2016


COLINDA - KOM DANS MET MIJ COLINDA (VERSIE 2016)

 

 

 

30 jaar geleden verwierf de goedlachse Tilburgse zangeres Colinda landelijke bekendheid met hits als “Let Me In” en “Kom Dans Met Mij Colinda”. Met liedjes als deze was ze een graag geziene gast in TV programma’s zoals “Op Volle Toeren”.

 

In 1993 verving Colinda Marianne Weber in het Holland Duo. Na enkele succesvolle jaren waarin diverse singles en albums zijn uitgebracht werd het stokje overgedragen aan een andere zangeres om nu tijd te maken voor haar gezin. Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon voor deze ras-artieste; in 1999 ging Colinda de samenwerking aan met Pierre Kartner (single “Mannen, Mannen, Mannen”).

 

Sinds 2010 is Colinda weer helemaal terug in de showbizz en inmiddels is ze vele succesvolle singles en albums verder en vierde onlangs haar 30-jarige jubileum met haar nieuwe dubbelalbum “30 Jaar Colinda”. Om dit jubileum kracht bij te zetten heeft Colinda een splinternieuwe 2016 versie opgenomen van een van haar grootste hits uit de beginperiode van haar carrière “Kom Dans Met Mij Colinda”, welke nu als single verschijnt. Deze single werd door Colinda’s vaste producer Harald Queens in een compleet nieuw arrangement gestoken. Het resultaat is een uiterst hitgevoelige track, waarmee Colinda in de komende periode veelvuldig op radio, TV, kroegen en feesttenten te horen zal zijn.

Hiermee lijkt Colinda het succes van 1987 te gaan overtreffen

 
11-3-2016


•Colinda en Daisy - “Laat de boel de boel nou maar”

 

 

Colinda & Daisy nemen clip van nieuwe single op in Broekhoven

 

Als je het over de Tilburgse wijk Broekhoven hebt, denk je gelijk aan Roy Donders. Ruim 10 jaar geleden nam de bekendste stylist uit het zuiden het vrolijke nummer ‘Laat de boel de boel nou maar’ op. De tekst van het door Diana Theunissen nummer ‘Laat de boel de boel nou maar’ sprak zangeres Colinda erg aan en zag een derde duet met haar dochter Daisy wel zitten. In de studio van haar vaste producer Harald Queens werd vervolgens een eigentijdse versie van het lied opgenomen.

 

Colinda & Daisy komen ook uit Tilburg en vonden het een uitdaging om de clip in gepaste stijl op te nemen. 'Roy is onze Tilburgse trots en z'n huispakken vinden we geweldig', laat Colinda weten. In felgekleurde huispakken bezochten de dames een kapsalon, een pedicure en een grote villa met oprijlaan in Broekhoven. Het resultaat is echt volks.

 

Moeder en dochter hebben de smaak goed te pakken. Hun eerder uitgebrachte singles ‘Mannen, mannen, mannen’ en ‘Mijn kijkdoos’ kregen veel airplay bij de bekende Nederlandstalige radiostations. ‘We hebben al plannen om in 2017 een gezamenlijk album te lanceren. Daisy heeft dezelfde stem als mij toen ik haar leeftijd had, dus wie weet wat er allemaal nog zit aan te komen’, vertelt Colinda die overigens ook gewoon solosingles blijft maken. Voor meer info surf naar:

 
30-10-2015


Colinda - “Was ik met jou maar nooit getrouwd”

 

 

 

De titel van de nieuwe single ‘Was ik met jou maar nooit getrouwd’ is erg toepasselijk voor Colinda. Het nummer is geschreven door Jheron van der Heiden en zou in eerste instantie door Frans Duijts worden uitgebracht. De zanger die binnenkort 10 jaar in het vak zit besloot echter het lied niet op te nemen.

Jheron is een gezamenlijke vriend van Colinda en haar ex. Omdat de tekst als het ware op de huid van hen was geschreven bood hij Colinda het nummer aan. Ze ging ermee naar haar vaste producer Harald Queens die er vervolgens een splinternieuw herkenbaar Colinda liedje van wist te maken.

‘Nadat de productie klaar was liet ik het aan m’n oudste dochter horen. Ze vroeg gelijk of de tekst uit de pen van Jheron kwam. Nadat ik dat bevestigde schoot ze gelijk in de lach en zei ‘ Dat slaat op jou en je ex….Dat is het verhaal wat mijn vader over jou heeft verteld. Dat heb ik zo vaak gehoord’. Vervolgens moesten we allebei lachen. Wel apart dat ze mij hierin herkende’, aldus Colinda die momenteel erg gelukkig is met haar man Guus Pronk

 

 
Hier kunt u verder gaan naar

 

 

A B C D E F G

 

H  I J  K L M N

 

O P Q R S T U

 

V W X Y Z