DANA WINNER


17-5-2019


Dana Winner - "Mag Ik Je Nog Even"

 

 

 

DANA WINNER BLIJFT VERRASSEN…

 

Als opvolger van de door Radio 2 Zomerhit genomineerde 'Waar Jij Ook Bent’, meteen één van de meest gedraaide singles op de Vlaamse radio’s tijdens de afgelopen maanden, pakt Dana Winner nu uit met het prachtige ‘Mag Ik Je Nog Even'. Dana schreef opnieuw zelf mee aan deze beklijvende song die werd geproduceerd door de Nederlandse topproducer Gordon Groothedde.

 

‘Mag Ik Je Nog Even' is meteen de voorloper van het album ‘Dana Winner - 30’, dat op 27 september verschijnt. In deze 3CD feestverpakking vind je naast de grootste hits, Dana’s persoonlijke selectie van de mooiste songs uit haar rijke carrière, een aantal nieuwe nummers én een unieke live opname van 20 bekende liedjes en nooit eerder uitgebrachte songs zoals bijvoorbeeld ‘Perfect’ van Ed Sheeran of ‘Fields Of Gold’ van Sting.

 

Op 9 november viert Dana Winner samen met meer dan 5.000 fans, 30 jaar carrière in de Lotto Arena in Antwerpen

 

 
17-5-2019


Dana Winner - "Waar Jij Ook Bent"

 

 

DANA WINNER ZET ZOMEROFFENSIEF IN MET UNIEKE MUZIKALE SAMENWERKING

 

Een hoog kwalitatief feel good nummer. Dat is de nieuwe single ‘Waar Jij Ook Bent’ van Dana Winner. Onze intussen bijna iconische Vlaamse trots is meer dan ooit onderweg naar nieuwe hoogtes in haar indrukwekkende 30-jarige carrière.

 

Na haar juryplek in ‘The Voice Senior’, intussen meer dan 30 miljoen YouTube views voor ‘One Moment In Time’ en het aankomende jubileumconcert op 9 november in de Antwerpse Lotto Arena, zet Dana Winner alvast het zomeroffensief in als voorbode van de release van een 3 CD Collector’s Box in september met daarop alle grote hits, unieke live opnames en een aantal gloednieuwe nummers.

 

“Voor ‘Waar Jij Ook Bent' heb ik nauw samengewerkt en samen geschreven met de Nederlandse producer en componist, Gordon Groothedde”, zegt Dana. “Naast zijn recente werk voor o.a. Miss Montreal en Marco Borsato leverde hij ook de laatste hitsingle van o.a. Krezip af. Met Gordon werken was bijzonder fijn en inspirerend. Ook al heb ik het hem misschien niet altijd heel gemakkelijk gemaakt... Maar ik ben zo ontzettend trots op deze creatie en productie samen!”, aldus Dana Winner.

 

Ook voor de teksten van haar nummers legt Dana de lat altijd hoog en ‘Waar Jij Ook Bent' is daar een mooi voorbeeld van. “Met deze nieuwe single hoop ik dat mensen mekaar even terugvinden. Er zijn altijd mensen in je leven waar je kan op terugvallen of waarbij je altijd terecht kunt. Echte vrienden, iemand die er altijd is, ook al zie je mekaar soms maanden of jaren niet.‘Waar Jij Ook Bent' is de ideale zomersingle om met je beste vriend te klinken op hoe mooi het leven is samen.”

 

 
9-10-2018


DANA WINNER IS ‘VOGELVRIJ’Het succesvolle studioalbum ‘Eerste liefde' van Dana Winner leverde reeds 3 grote airplayhits op. ‘Eerste liefde, grootste liefde', ‘Dit wonder' en ‘Als je zingt' (waarmee Dana afgelopen zomer ook genomineerd werd voor de Radio 2 Zomerhit).

Deze keer kiest Dana als single voor ‘Vogelvrij’, haar Nederlandstalige bewerking van de wereldhit ‘Broken wings' van Mr.Mister. ... De bijhorende clip zorgt voor fantastische beelden die het gevoel van vrijheid alleen maar onderstrepen. De videoclip van ‘Vogelvrij' staat vanaf vrijdag 12 oktober online.

In 2019 viert Dana Winner trouwens 30 jaar carrière en sinds haar YouTube piek met 10 miljoen views afgelopen zomer heeft ‘One Moment In Time' intussen de 15 miljoen views overschreven. Dana Winner is met haar virale hit op die manier stilaan de hele wereld aan het veroveren.

 
29-3-2017


Dana Winner "Duizend Jaar"

 

 

DANA WINNER MAAKT ‘PUUR’ CIRKEL ROND

 

Aan de vooravond van het derde seizoen van Liefde voor Muziek, brengt Dana Winner het wondermooie ‘1000 jaar’ als laatste single uit van haar nummer 1 album ‘Puur’. Daarmee rondt Dana het erg succesvolle ‘Puur’ parcours in Vlaanderen en Nederland af.

‘1000 jaar’ is een bewerking van ‘1000 years’ van de Amerikaanse Christina Perri. Saskia Vanderheyden voorzag het nummer speciaal voor Dana van een Nederlandse tekst.

Inmiddels heeft Dana ook een Zuid-Afrikaanse versie van het nummer opgenomen. In juli staat er in Zuid-Afrika een nieuw Dana Winner album op release onder de titel ‘Pure’, met Engelse en Zuid-Afrikaanse bewerkingen van de nummers uit dit succesvolle album

 

 
29-3-2017


Single: Dana Winner "De Liefde Wint Altijd (met Herman Van Rompuy)"

 

 

Vanaf 17 november brengt Dana Winner een luxe-editie van haar erg succesvolle album PUUR op de markt. De Limburgse zangeres verwent haar fans met vertalingen en bewerkingen van bestaande liedjes, maar het album zal ook een opvallend nagelnieuw nummer tellen.

 

Het album PUUR dat Dana in de lente van dit jaar uitbracht, was een schot in de roos. De plaat was meteen goed voor goud en kwam vanuit het niets binnen op nummer 1 in de album top 200. PUUR leverde Dana afgelopen zomer ook de Zomerhit-award voor ‘beste zangeres’ op.

 

Het album PUUR DELUXE, dat vanaf 17 november te verkrijgen is, bevat naast de 17 prachtige songs van PUUR een bonus-cd met maar liefst 9 extra nummers.

Dana heeft ervoor gekozen om voor haar fans Engelse vertalingen te maken van vijf van de mooiste PUUR-liedjes. Het gaat over Weer verder gaan (Forever you and me), Ik laat je nu maar gaan (It’s time to let you go), Zondagskind (The lucky one), De man van mijn dromen (The man of my dreams), en En de wind die waait (And the wind still blows).

 

Daarnaast staan er op deze PUUR DELUXE ook de tv-versies van 3 schitterende songs. Dana’s gesmaakte interpretatie van Make You Feel My Love komt uit het programma 2 Meisjes op het Strand, terwijl Let me be your song (dat nog niet eerder op plaat verscheen) en Through before we started door Dana in het VTM-programma Liefde Voor Muziek gezongen werden.

 

En omdat ze van haar platenfirma Universal Music de kans kreeg om op deze DELUXE versie ook een gloednieuw nummer te zetten, wou Dana iets speciaals doen.

De aanslagen van 22 maart in het metrostation Maalbeek en de luchthaven van Zaventem hebben namelijk een diepe indruk op haar gemaakt. Als zangeres kan Dana maar één wapen inzetten tegen die waanzin van blind terrorisme en dat is haar stem. Daarom heeft ze het nummer De liefde wint altijd gemaakt. In dit liedje kijkt ze terug op de tragische gebeurtenissen bij ons en in de rest van de wereld, maar tegelijk draagt ze de belangrijke boodschap uit dat de terreur ons dan wel kan bedreigen, maar dat het de liefde is die uiteindelijk wint.

 

Omdat Dana die boodschap onder een zo breed mogelijke aandacht wil brengen, heeft ze samengewerkt met een onverwachte naam. Geen collega-artiest, maar iemand die in de hele wereld erg bekend is. Een persoon die zich volledig schaart achter de boodschap van het nummer, maar tegelijk iemand waarvan je niet meteen verwacht dat hij zijn stem zou lenen voor een liedje.

 

Dana heeft de eer gehad om voor De liefde wint altijd te mogen samenwerken met niemand minder dan Herman Van Rompuy, een van Belgiës belangrijkste politici van de afgelopen decennia en President van Europa van 2009 tot 2014. “Ik heb lang nagedacht over een geschikte naam”, vertelt Dana. “Het moest iemand zijn die niet alleen voor honderd procent achter de boodschap van het nummer staat, maar er ook een extra dimensie aan toevoegt. Een geloofwaardig persoon dus. Als ik het zou zingen met een andere zanger of zangeres, dan was het toch meer het zoveelste duet van twee artiesten geworden. Ik kon het ook vragen aan een acteur of actrice, maar dan ontbrak toch die extra dimensie.”

 

Toen kreeg Dana het idee om haar nummer voor te leggen aan Herman Van Rompuy, als eerste president van Europa een symbolische figuur. “Hij was de geschikte persoon om de boodschap van het liedje De liefde wint altijd te verspreiden”, legt Dana uit. “Meneer Van Rompuy heeft jarenlang in zijn functie de landen van de EU én de mensen van de EU moeten verbinden. Bovendien werkt hij vlakbij één van de plaatsen waar een aanslag gebeurde. Toen tijdens een lang en intens gesprek duidelijk werd dat hij achter de boodschap van het lied stond, vielen de puzzelstukken op hun plaats en was de samenwerking een feit.”

 

In De Liefde wint altijd spreekt Herman Van Rompuy de slotparlando in. “Ik heb onmiddellijk toegezegd om aan het project mee te werken”, aldus de voormalige Europese president, “omdat ik mij nog altijd niet kan realiseren dat in het metrostation Maalbeek, waar ik honderden keren geweest ben en nog altijd kom, zoveel mensen een zinloze en wreedaardige dood gestorven zijn. En wat mij vooral aanspreekt in het lied, is dat het enige antwoord op terreur en haat de liefde is… de liefde in al haar vormen. Die boodschap wordt uitgedragen in het lied. Eigenlijk is de liefde in alle vormen iets wat ons overeind houdt, iets wat ons over moeilijke tijden heen brengt.”

 

 
Hier kunt u verder gaan naar

 

 

A B C D E F G

 

H  I J  K L M N

 

O P Q R S T U

 

V W X Y Z