DANNY EVERETT


26-9-2019


Danny Everett - Eenzaam zonder jou

 

 

Danny Everett na 30 jaar op de planken nog steeds populair

 

Danny Everett begon eind 1989 als zanger bij de Tilburgse Rock & Roll band “The Spectacles”. Met deze band heeft hij 5 jaar mogen spelen in Nederland en België met oa. Johnny Lionn, Trea Dobbs, Andres, Andy Tielman en Jack Jersey. Inmiddels wordt de 58 zanger uit Boxtel gezien als een legende in de Indorock scene.

 

Op zondag 22 september jl. presenteerde Danny tijdens de Pasar Malam Istimewa XL in de Brabanthallen te Den Bosch zijn nieuwe dubbelabum ’30 jaar Danny Everett…De beste liedjes van’. Op dit 45 tracks tellende album staat ook een bijzondere Rock & Roll versie van Will Tura’s hit ‘Eenzaam zonder jou’. In overleg met Ronald Visch van Platenlabel is besloten om dit lied digitaal op single uit te brengen.

Tijdens deze presentatie zong Danny voor ongeveer 3000 bezoekers zijn liedjes. Nog steeds blijkt hij ontzettend populair te zijn. Er zijn maar weinig artiesten die in een periode van 30 jaar ook nog eens 20 albums en vele cd singles en Dvd’s op de markt brengen. In de speciale Danny Everett stand ging het nieuwe album waarvan de opnames plaatsvonden bij Studio Hans Leijten te Boekel als zoete broodjes over de toonbank

 

Ook werden er al ruim 250 entreekaarten verkocht voor het ‘Do you Remember’ festival op zaterdag 30 november 2019 a.s. in Boxtel bij het luxe automuseum Classic Park. Samen met een groot aantal artiesten wordt op deze avond stilgestaan bij het 30 jjarige artiestenjubileum van Danny. Als hoogtepunt van de avond zal Danny een speciale Jack Jersey Show geven.

 

De CD single ‘Eenzaam zonder jou' en het dubbel album
’30 jaar Danny Everett... De beste liedjes van’ zijn vanaf 25 september 2019 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms.

 

 
11-7-2018


 

Danny Everett - Als zij eens wist

 

 

Danny Everett breidt repertoire verder uit!

 

In 1989 begon de muzikale carrière van Herman van der Velden. Vanwege de speelfilm Jailhouse Rock met Elvis Presley (zijn grote voorbeeld) in de hoofdrol als Vince Everett i.c.m. zijn jongste broertje koos hij destijds voor Danny Everett als artiestennaam. Als zanger begon hij bij de Tilburgse Rock & Roll formatie The Spectacles. Na een duet met Trea Dobbs & de band start in 1995 zijn solocarrière. Optredens volgden evenals de release van diverse albums, en daarnaast is hij verantwoordelijk voor A Tribute To Jack Jersey Show! Danny is een graag geziene artiest op grote evenementen binnen de Indische gemeenschap zoals de Pasar Malams, dansavonden, Rock & Roll feesten en daarnaast is hij zelfs ook in België en Duitsland te bewonderen.

 

De in Boxtel woonachtige zanger boort momenteel een nieuwe doelgroep aan om zodoende een breder publiek te kunnen bereiken. Dit doet hij met Nederlandstalige liedjes. Hij vond in Rood-Hit-BlauwProdukties de ideale partner om de Nederlandstalige markt op te gaan, waarmee Danny zijn eigen zangstijl verder wil gaan uitbreiden. Bij Wesco Productions onder deskundige leiding van Laurens van Wessel, nam Danny Everett zijn nieuwe single ‘Als zij eens wist’ op. Met dit door Laurens van Wessel en Willem Laseroms geschreven swingende nummer dat een elegante bigband-sound herbergt, gaat Danny naar verwachting hoge ogen gooien bij zowel publiek als bij de radio- en televisiezenders!

 

 
9-12-2017


 

Danny Everett – Hello, Good Morning, hoe gaat het?


 
Danny Everett blaast oude nummer 1 hit van Nick Mackenzie nieuw leven in

Na een drukke muziekperiode in 2016 en 2017 als ook het uitbrengen van een 2Cd albums voor het goede doel (Kika) met bekende artiesten als Dick van Altena (Major Dundee), Dries Holten (Sandra & Andres), en de helaas veel te vroeg overleden zanger Riem de Wolff (The Blue Di...amonds), vindt zijn management bureau (WMR Productions) uit Leidschendam dat het weer tijd wordt voor het uitbrengen van een gezellige Nederlandstalige Cd single.

Het is een bekend deuntje wat als single nog nooit eerder is uitgebracht in Nederland. Henk Van Broekhoven (alias John Spencer) heeft de Engelse tekst geschreven en 30 jaar geleden was het in Duitsland een nummer 1 hit. In België heeft dit liedje eveneens de hoogste plaats bereikt en Danny Everett gaat met zijn cd-vertolking proberen de Nederlandse hitparade te veroveren met een nieuwe videoclip en de plug zal door niemand minder dan Dennis van der Kraan van Score Promotions i.s.m. UltimateDisk verzorgd worden.

Op verzoek van Danny Everett heeft John Spencer speciaal een Nederlandse tekst geschreven met een vrolijke accordeon partij. John Spencer en Mabi Recordings (Mario Biesmans - arrangementen) hebben samen de productie voor hun rekening genomen. Het eindresultaat laten wij over aan alle fans en kenners in de muziekwereld.

Danny Everett is geen onbekende in het Rock & Roll, Nederlandse en Seventies circuit en heeft al meer dan 17 CD albums op zijn naam staan. Hij heeft gewerkt voor Corry Konings, duetten opgenomen met Albert West, Dick van Altena, Andres, Riem de Wolff, Edu Schalk (Entertainers) en Video Interviews gedaan voor Corry Konings met Marco Borsato, Imca Marina, Koos Albers, Dennie Christiaan, Mieke, Benny Neyman en Emile Hartkamp.

Bijna iedereen kent dit bekende deuntje en zingt het refrein mee uit volle borst met de uitspraak ‘Koekkoek’. De titel? ‘Hello Good Morning, Hoe Gaat Het

 
Hier kunt u verder gaan naar

 

 

A B C D E F G

 

H  I J  K L M N

 

O P Q R S T U

 

V W X Y Z