DUO NL


29-8-2019


DuoNL – Zigeunerbloed Een aangename melodie met welgekozen tekst is al jaren het recept voor de singles van DuoNL uit Helmond en ditmaal is er een juweeltje bijgekomen: ‘Zigeunerbloed’, gecomponeerd door hit schrijver Uwe Busse en voorzien van een Nederlandse tekst door Williejan van der Linden, de mannelijke helft van DuoNL.

Naast de voortreffelijke zang van Chris en Williejan is op de single o...ok het gipsy vioolspel te horen van de befaamde Arlia de Ruiter (o.a. Metropole orkest).
Productie was in handen van Hans Aalbers uit Nederhorst den Berg en de track wordt uitgebracht op het label StarsUp met een videoclip verwezenlijkt door Pascal Verlinden van Redgellmedia, ft. danseres Sabrina Heesbeen....

 

 

 

 
13-1-2019


DuoNL – Lo Siento

Ruim 10 jaar zijn Chris en Williejan uit Helmond al voortvarend actief met DuoNL.
Na hun eerste single in 2007 en een reeks juweeltjes van opvolgers die de nodige aandacht op radio en t.v. kregen, traden ze veel op in het land en stapsgewijs veroverden zij hun plek in de Nederlandstalige muziekscene.
Ze zijn verheugd dat er weer een nieuwe ontwikkeling aankomt: in2019 verschijnt hun nieuwste single Lo Siento op het gerenommeerde platenlabel NRGY Music. Het nummer waarvan Williejan zelf de Nederlandse tekst schreef, werd opgenomen bij Hans Aalbers in Nederhorst den Berg.

 

De videoclip werd gerealiseerd door Pascal Verlinden van Redgellmedia.

 

 
6-7-2018


Duo NL - ‘Jij Laat Het Zonnetje Weer Schijnen’


‘Jij Laat Het Zonnetje Weer Schijnen’ is de nieuwe single van DuoNL, en werd wederom geschreven door Olav Hesselmans en geproduceerd door Hans Aalbers. Hiermee heeft DuoNL een passende opvolger in handen van de airplayhit ‘Alles’. “We hebben bewust gekozen om ons vast te houden aan de stijl van ‘Alles’, want die single werd goed ontvangen.” aldus Duo...NL, die al meer dan 10 jaar samen een duo vormen. De verwachtingen zijn dan ook weer hoog gespannen rondom deze release, waarvoor uiteraard weer een stijlvolle videoclip is geschoten. Naast de release van de nieuwe single is DuoNL druk met het organiseren van hun artiestenreis welke ze in oktober naar het Turkse Lara zal brengen met o.a. collega artiesten als Ron de Ridder, Johan Linssen en Rienie van de Kerkho

 
19-1-2018


DUONL 'ALLES'

 

 

Al ruim 10 jaar verrassen Chris en Williejan van DuoNL ons keer op keer met heerlijke muziek in de vorm van diverse succesvolle singles en albums. Inmiddels is de nieuwe single “Alles” een feit. Het betreft dit keer een uiterst vrolijke en radiovriendelijke plaat, welke geschreven is door Olav Hesselmans, en de productie lag in vakkundige handen van Hans Aalbers (bekend van o.a. André Hazes, Gerard Joling, Marianne Weber, Gerard Joling, Sieneke e.v.a.)
“Alles” wordt ondersteund door een opvallende videoclip, welke gerealiseerd is door RedGell Media. Hiermee lijkt DuoNL 2018 meer dan uitstekend te beginnen.

 

 
21-7-2017


DUONL - “Ik Klop Drie Keer Op Jouw Deur”,

 

 

Onlangs vierden Chris & Williejan van DuoNL hun 10 jarig jublieum als duo, en hiermee werd wederom een mijlpaal bereikt van dit sypmathieke zingende duo. In de afgelopen 10 jaar bracht DuoNL talloze hitsingles en diverse album releases. Deze koers wordt voortgezet met de splinternieuwe single “Ik Klop Drie Keer Op Jouw Deur”, de opvolger van het succesvolle “De Wereld Wordt Veel Mooier Als Je Lacht”. De nieuwe single werd wederom geproduceerd door topproducer Hans Aalbers, die samen met Williejan tekende voor de compositie. Het resultaat is een meeslepende meezinger, verpakt in een commercieel schlager sausje waarvan de verwachtingen hooggespannen zijn. Zoals gebruikelijk bij DuoNL wordt ook “Ik Klop Drie Keer Op Jouw Deur“ wederom begeleid met een kwalitatief hoogwaardige videoclip die inmiddels volop te zien is op de bekende clipkanalen.

 

 
6-7-2016


DuoNL - 'Als jij zou weten’

 

 

Even leek het erop dat het in 2015 verschenen album ‘Nog een keer samen’ de allerlaatste plaat van DuoNL zou zijn. Niets is echter minder waar want nadat de mannelijke helft van dit gezellige Brabantse duo even wat gas moest terugnemen om te werken aan zijn gezondheid, is Duo NL nú weer helemaal terug. Liedjes als ‘Ik mis je’, ‘Ik droom ervan’, ‘Ogen liegen niet’, ‘Waarvan droom jij’, ‘Ritme van de Mambo, of ‘Mi Amor’ om er maar een paar te noemen, vonden hun weg naar de levensliedliefhebber. De fan schare van dit duo uit Helmond was dan ook aangedaan toen het nieuws naar buiten kwam dat het album ‘Nog een keer samen’, in elk geval voorlopig, het laatste wapenfeit op de plaat zou zijn van Chris en Williejan.
Sinds 2007 staat DuoNL op de podia door heel ons land, en wie een artiestenreis boekt treft ze soms ook in Spanje en Turkije op de bühne. Het tweetal staat garant voor het echte levenslied; soms vrolijk en uptempo maar soms ook klein, indringend en gevoelig maar wel altijd met hun zo fraaie handelsmerk; die tweestemmigheid! Het was Jheron van der Heijden die het tweetal enige tijd geleden een mooie demo stuurde. Williejan wist het meteen: “Dit moest DuoNL gaan opnemen en op single uitbrengen”! Het liedje ‘Als jij zou weten’ werd opgenomen bij Mario Veltman waarmee de DuoNL-sound vol ambiance, melancholie en oprechte warmte is teruggekeerd op de muziekmarkt

 

 
6-11-2015


DUONL ZET STAPJE TERUG TEN FAVEURE VAN CHRIS


Afscheidsalbum DuoNL onderweg – Zangeres Chris solo verder
Helmond - 15 september 2015

1 November 2015 wordt een bijzondere dag voor Williejan en Chris v.d. Linden maar ook voor hun grote fan schare! Sinds 2007 staat dit tweetal afkomstig uit Helmond met het Nederlandstalige levenslied op de podia door heel ons land. Aanvankelijk deden zij dit onder de... naam Chris & Williejan, vanaf 2010 is deze echter veranderd in DuoNL. En nu, na 8 jaar als duo vele singles en albums op de markt te hebben gebracht, zal er na 1 november veel gaan veranderen; Williejan zet, mede vanwege gezondheidsperikelen een stapje terug en gaat zijn echtgenote Chris bijstaan bij de start van haar solocarrière. Zo wordt 1 november 2015 ongetwijfeld een hele gedenkwaardige dag als in het TOV-gebouw te Helmond het laatste album van DuoNL ‘Nog Een Keer Samen’ zal worden gepresenteerd, en direct ook de eerste solosingle van Chris.

ECHTE VRIENDEN

Na 18 singles en 3 albums zal op 1 november a.s. het laatste album van DuoNL gaan uitkomen. In 2013 gaven Chris en Williejan elkaar op het Kasteel van Helmond hun Ja-woord nadat zij in 2006 praktisch bij toeval aan elkaar werden gekoppeld als nieuw muzikaal duo. Zangeres Chris is al vanaf haar veertiende actief in de muziek. Ze vormde een duo met Dikke Leo en had ook haar eigen band. Williejan greep in 2005 voor het eerst naar de microfoon en bracht al vlot zijn eerste single uit. Nadat zij elkaar binnen korte tijd een aantal keren troffen bij diverse optredens, werd het idee geopperd een duo te vormen. Als in 2007 hun eerste single ‘Echte Vrienden’ verschijnt, wordt deze vrijwel meteen opgepikt door de muziekliefhebbers alsmede door radio- en televisiestations. Zo was dit tweetal o.a. te zien bij het SBS6-programma Bloed, Zweet en Tranen, bij Brabant Party, Hart Voor Muziek, Toppers van Oranje en stonden zij op grote podia van bijvoorbeeld het Levenslied in ’s-Hertogenbosch, Hollandio Superfeest en bij de RadioNL-Zomertoers. Vijf singles van DuoNL kregen zelfs een notering in de GFK-Top100 waarvan ‘Ik Droom Ervan’ in april 2013 de 25e plaats wist te bereiken.

MOTOR

Ondanks de successen en een goed gevulde agenda zullen er, nadat het 4e DuoNL-album ‘Nog Een Keer Samen’ op 1 november is verschenen, alleen nog maar geluidsdragers van Chris gaan volgen. Een moeilijke en zware beslissing? “Aan de ene kant wel ja omdat er zoveel energie bloed zweet en tranen door ons in DuoNL gestopt is maar ik tegelijk helemaal geloof in Chris”, zo legt Williejan uit. Hij liep al langere tijd rond met het idee om Chris een solo single op te laten nemen, maar zij had liever het vertrouwde ‘samen’-gevoel op het podium. “Ik noem het; ‘een adem pauze’! Ik heb even wat tijd nodig, even pas op de plaats daar ik dit jaar een paar tikjes heb gehad met mijn gezondheid, waarbij het nu belangrijk is om even wat kalmer aan te doen”.

Hoewel DuoNL gewoon als duo te boeken blijft zullen geen nieuwe singles en albums meer van hen gaan uitkomen. Ondanks dat de zangeres van het duo het liever anders had gezien respecteert ze de beslissing van Williejan: “Met een zware baan naast alle optredens én de opnames van nieuw materiaal en clips, snap ik heel goed dat het voor Williejan wat teveel is geworden”, zo verklaard Chris die vervolgt met: “Gelukkig blijft Williejan wel de motor achter mij. Hij heeft mij gewoon overtuigd solo de draad op te gaan pakken, al moest ik wel erg aan het idee wennen en voelde ik mij in het begin erg onzeker hierover”.

AFWISSELING VAN MUZIEKSTIJLEN

Die motor trekt overigens meteen ten strijde want hij gelooft heilig in de solocarrière van zijn vrouw: “Natuurlijk ben ik bevooroordeeld maar Chris heeft hét gewoon in zich; ze heeft uitstraling, een mooie en aansprekende stem, je gelooft wat ze zingt”, zo laat Williejan weten die zelf vele teksten schreef al voor DuoNL en dat nu voor Chris uiteraard ook gaat doen: “Er gaat wel wat veranderen; Het repertoire van Chris zal heel breed worden met een afwisseling van muziekstijlen. Eerst komt ze met een erg mooi nummer dat muzikaal gezien heel gevoelig is, hierna gaan we echter hard werken aan vlotte nummers”. Chris is op haar beurt heel blij dat haar man teksten voor haar liedjes blijft schrijven en haar zaken zal blijven behartigen: “Wat een superman heb ik toch hè.. en als het bij Williejan gaat kriebelen dan komt hij gewoon terug hoor”, waarmee de deur naar een comeback van DuoNL ‘in de toekomst’ gewoon op een kier staat.

WILLIEJAN: “CHRIS GAAT HOGE OGEN GOOIEN”!

Zoals vertrouwd zal, zowel het vierde en dus voorlopig laatste DuoNL-album, als ook de eerste solosingle van Chris gaan verschijnen via Rood Hit Blauw van Ronald Visch. “Er komen 12 liedjes op het album waaronder onze meest recente singles zoals ‘Waarvan droom jij’, ‘Ritme van de Mambo’, ‘Elke stap die ik zet’, ‘Ik droom ervan’, ‘Ogen liegen niet’ en ‘Mi Amore’ maar ook nooit eerder op single uitgebrachte nummers”, aldus Williejan. Chris is ook erg enthousiast over haar komende single: “Wij denken dat het een topnummer is dat al een tijdje op de plank lag” waarna haar echtgenoot aanvult: “Ik verwacht er erg veel van en het zou zo maar eens kunnen zijn dat Chris hier hoge ogen mee gaat gooien! Trots zal ik dit vanaf de zijlijn gaan aanschouwen”!

 

 
19-6-2015


DuoNL - “Mi amore”Nieuwe single DuoNL…Zomers, Romantisch, Pakkend…. kortom een zomerhitje?
Voor de opnames van hun nieuwe videoclip trokken Chris en Williejan ditmaal naar het diepe zuiden. Dit om de nieuwe single ‘Mi Amore’ van DuoNL te voorzien van een schitterende clip met vergezichten in romantische setting. In 2007 vonden zij elkaar, in eerste instantie alleen nog op muzikaal vlak. C...hris, al sinds haar veertiende actief als zangeres, belandde samen met Williejan op één podium. Het klikte en al snel werd het liedje ‘Echte vrienden’ opgenomen onder de naam Chris & Williejan. Vanaf dat moment gaat het op meerdere vlakken snel: Singles en albums verschijnen, in 2010 veranderen zij hun artiestennaam in DuoNL, in 2011 trouwen zij en twee jaar hierna is DuoNL zelfs te zien in het televisieprogramma Bloed, Zweet & Tranen.

Mede door optredens bij o.a. Het levenslied in Den Bosch maar ook in televisieprogramma als Brabant Party, Hart voor Muziek en Toppers van Oranje, heeft DuoNL haar naam weten te vestigen. Na ‘Ritme van de Mambo’, hun zomersingle van vorig jaar en de release van het door Jeffrey Weber geschreven liedje ‘Elke stap die ik zet’ eind vorig jaar, brengt DuoNL nu hun single ‘Mi Amore’ op de markt. Een zomers, vrolijk maar ook romantisch geluid gebracht door dit tweetal dat met hun karakteristieke fraaie tweestemmige sound al een grote fan base heeft weten op te bouwen. Op een zomer vol liefde,

 

 

 
8-11-2014


Duo NL - Elke stap die ik zet

 

 

 

Jeffrey Weber schrijft prachtige nieuwe single DuoNL !


Afgelopen mei verscheen ‘Ritme van de Mambo’, de uiterst verrassende single van het sympathieke tweetal Chris & Williejan oftewel; DuoNL. Verrassend, omdat dit Helmondse duo zich tot op heden meestal richtte op het wat meer gevoeliger gebrachte levenslied. Publiek maar zeker ook de radiostations hebben de zomerplaat ‘Ritme van de Mambo’ voortreffelijk opgepikt waardoor de agenda van DuoNL alleen maar nóg voller aan het stromen is! Mede door het succes van hun op het Rood-Hit-Blauw label uitgebrachte zomerhit, verscheen DuoNL recentelijk voor de camera’s van diverse televisieprogramma’s. Het moge duidelijk zijn dat DuoNL nadrukkelijk in de lift omhoog zit!


Uiteraard zocht het tweetal, dat sinds 2009 al drie albums op haar naam schreef, naar een waardig opvolger. Jeffrey, de zoon van de ‘Koningin van het Levenslied’ Marianne Weber, schreef ’Elke Stap Die Ik Zet’ waarmee DuoNL zelf ook weer een stap voorwaarts verwacht te kunnen gaan zetten binnen de Nederlandse muziek. Om hun muzikale groei verder kracht bij te zetten gingen Chris en Williejan voor de productie naar Deyoso, de mix en mastering was in handen van The Boom Music Breda ( Frank Verkooyen ) Daarnaast nam Rolus Karssen de accordeonpartij voor zijn rekening. Kortom alle ingrediënten lijken aanwezig om van het prachtige levenslied ’Elke Stap Die Ik Zet’, waarvoor tevens een sfeerrijke videoclip is opgenomen,

 
Hier kunt u verder gaan naar

 

 

A B C D E F G

 

H  I J  K L M N

 

O P Q R S T U

 

V W X Y Z