EDWIN BOS


22-1-2020


Edwin Bos - De Vrouw Langs De Baan 

 

 

Edwin Bos blijft zijn weg volgen

 

Het is inmiddels bij velen al duidelijk dat Edwin Bos goed aan de weg aan het timmeren is met zijn truckersplaten.

Ook in het begin van dit nieuwe jaar komt de Drentse zanger wederom met een onvervalste truckersplaat uit.

“De vrouw langs de baan” is de titel van deze single, welke afkomstig is van zijn debuutalbum “Hoog boven de wielen”, dat in het najaar van afgelopen jaar is verschenen.

 

Het is bijna onmogelijk om stil te blijven zitten/staan bij het horen van de vrolijke klanken van het Hammondorgel in deze uptempo plaat, die het naar verwachting in de feesttenten ook zeer zeker goed zal doen.

Een echte “piratenkneiter” met een hoog meezinggehalte die overigens op korte termijn ook op vinyl zal verschijnen.

Wederom weet de zanger met deze single een ware stempel te drukken in het huidige aanbod van de Nederlandstalige muziek.

 

 
28-11-2019


 

 

Edwin Bos | Ik Rijd Doorrr... Met Kerst

 

 

Edwin Bos dendert doorrr...

 

Voor Edwin Bos was 2019 een jaar waarin hij behoorlijk hard aan de weg heeft getimmerd. De zanger kwam dit jaar met twee “reguliere” singles uit, een Drentstalig nummer waarmee hij in de finale stond van het

Drentse Liedjes Festival. En niet te vergeten bracht Edwin dit jaar ook nog zijn debuutalbum “Hoog boven de wielen" uit.

Een druk en productief jaar waar de zanger naar eigen zeggen vol trots op terug kan kijken.

 

Om het jaar goed af te sluiten heeft de zanger samen met zijn team besloten om dit jaar ook nog een Kerstsingle uit te brengen. “Ik rijd doorrr...”, afkomstig van het debuutalbum, is speciaal voor de Kerst bewerkt tot een Kerstnummer en heeft de titel “Ik rijd doorrr... met Kerst” meegekregen. Deze tekst is geschreven voor alle chauffeurs die met de Kerstdagen “gewoon” moeten werken. Want het is voor deze beroepsgroep niet altijd maar vanzelfsprekend dat ze vrij zijn met de feestdagen.

 

Vanaf vandaag is de single is te downloaden op alle welbekende downloadportals.

 

 
26-9--2019


Debuutalbum Edwin Bos: Hoog boven de wielen

 

 

 

Begin 2016 kwam Edwin Bos met zijn single “Bloedmooie vrouw” die in één keer een stempel heeft gedrukt op het genre wat de zanger inmiddels al weer drieënhalf jaar brengt. Een mooie combinatie tussen het Hollandse levenslied en Country . Met zijn inmiddels veertien singles heeft Edwin Bos al vaste voet mogen zetten in de Nederlandstalige muziekwereld.

 

Na zovele mooie reacties op zijn liedjes van trouwe fans en radiostations vond Edwin het de hoogste tijd om hen zijn dankbaarheid te tonen met een compleet album! Nu zou het de makkelijkste weg zijn geweest om alle eerder verschenen singles op een album te zetten, maar de zanger is niet bang voor een uitdaging en heeft gekozen voor de gulden middenweg!

 

De laatste maanden is er ontzettend hard gewerkt met het vaste team bij studio Martin Sterken met als resultaat het album: “Hoog boven de wielen”. Een sfeervolle cd die gehoord mag worden! Het album bevat twaalf songs waaronder een groot aantal splinternieuw. Ook zijn meest recente single “Een vrouw als jij” mag hierop natuurlijk niet ontbreken!

 

Tevens staan er twee oude bekenden op het album die speciaal voor dit album opnieuw zijn opgenomen. Ook mochten titels als “De ware voor mij”, “Truckchauffeur in hart en nieren” en “Het ronken van mijn diesel” staan op dit album dat niet alleen in alle vrachtwagencabines thuishoort, maar zeker ook voor de liefhebber van Nederlandstalige muziek veel luisterplezier zal geven.

 

 
22-8--2019


 Edwin Bos - Een vrouw als jij

 

 

 

Voorloper op debuutalbum Edwin Bos

 

Onlangs verscheen van Edwin Bos de single “Stukkie bij beetie”. Het Drentstalige uitstapje van de zanger waarmee hij in juni dit jaar in de
finale stond bij het Drents Liedjes Festival.
Nu, één maand later, brengt Edwin zijn nieuwe single “Een vrouw als jij”.
De voorloper op zijn debuutalbum die eind volgende maand verschijnt.
Een heerlijke uptempo song die zeer makkelijk mee te zingen is. Een lied met overduidelijke invloeden van “The Mavericks”.
Wederom een stijl die precies past binnen de inmiddels welbekende “Edwin Bos sound”.
Een veelbelovende plaat die nieuwsgierig maakt naar het debuutalbum waar, zoals de zanger verteld, ”zeer verrassende titels” op staan.

 

 
16-4-2019


Edwin Bos | In dromen geloven

 

 

Edwin Bos maakt zijn dromen waar

 

In dromen geloven. Dat is de titel van de gloednieuwe single van Edwin Bos en

dat is ook zeer zeker wat de zanger doet.
Als kleine jongen stond hij al vol bewondering te kijken naar een zanger die bij de plaatselijke muziekwinkel zijn single stond te promoten.
Edwin had zijn droom gevonden, mensen vermaken met mooie liedjes.

 

Inmiddels is de zanger al weer vijf jaar actief in de studio, om zijn droom na te streven.
Langzaam maar zeker heeft hij zijn eigen sound gecreëerd en muzikaal timmert hij goed aan de weg.
Met zijn nieuwe single wil de zanger iedereen graag een hart onder de riem steken.
“Blijf in je dromen geloven en maak dan je dromen waar”. Ook als anderen het uit je hoofd proberen te praten.
Als jij echt dat ene doel wil behalen, blijf erin geloven hoe moeilijk het soms ook kan zijn.
Het is een vrolijk en fris nummer waar je een goed gevoel aan over houdt en waarvan de tekst zeer zeker van blijft hangen

 

 
22-3-2018


Edwin Bos  Het ronken van mijn diesel

 

 

Edwin Bos brengt weer een onvervalste truckersplaat

 

(november 2018) Het ronken van mijn diesel, is de titel van de nieuwe single van Edwin Bos. Zoals de titel al doet vermoeden komt de zanger wederom met een truckersplaat.
“Hoor ik het ronken van mijn diesel, is het zijn hart dat ik hoor slaan”, is slechts één regel uit de nieuwe single, een gevoel dat vele chauffeurs waarschijnlijk wel zullen herkennen.

 

De zanger is weer ontzettend trots op deze mooie productie, welke hij en zijn vaste team weer tot stand wisten te brengen. Niet alleen de tekst en de muziek, maar ook de videoclip is daar een belangrijk onderdeel van. “De clip moet een toevoeging zijn tot de muziek en de tekst”, aldus de zanger. “En dat is ons zeker weer gelukt”.

 

Een onvervalste truckersplaat met de juiste cadans, welke absoluut weer lekker kan worden meegezongen.
Met oog op de aankomende decembermaand, is er tevens een speciale Kerstversie gemaakt van deze single, met de titel: Met Kerst weer thuis.
Deze is als bonustrack toegevoegd op de cd-single.

 

 
16-7-2018


Edwin Bos - Een Lekker Deuntje

 

 

Edwin Bos kan geen dag zonder muziek

 

Met zijn vorige single heeft de 49-jarige zanger uit Schoonebeek behoorlijk goed gescoord wat airplay betreft. De sound van dat truckersnummer was de basis voor een waardige opvolger. Zijn vaste tekstschrijver had inmiddels al een mooie tekst klaar liggen, waar zijn producent direct mee aan de slag kon. Het resultaat: wederom een lekker uptempo nummer, met een zeer herkenbare tekst voor jong en oud.
Een vrolijk en aanstekelijk deuntje eronder in combinatie met het heerlijke stemgeluid van de zanger maken het nummer weer compleet. Een single die zeer zeker de bekende “Edwin Bos sound” heeft en absoluut weer aansluit bij zijn voorgaande singles.

 

Je herkent het vast wel, dat je ongemerkt een liedje of een melodietje in je hoofd hebt, waar je een bepaald gevoel bij hebt. Meestal gekoppeld aan een bepaalde herinnering. Soms met een lach en soms met een traan. In zijn nieuwe single: “Een lekker deuntje”, zingt Edwin hierover. Een tijdloos nummer wat iedereen zo mee kan zingen en wat het ongetwijfeld goed zal doen bij zijn optredens.

 

 
22-3-2018


 

Edwin Bos brengt een truckersnummer   

 

 

(maart 2018) Dezelfde sound zoals we inmiddels gewend zijn van Edwin Bos, maar toch een andere richting. De zanger uit Schoonebeek komt ditmaal uit met een truckersnummer.
Al vele malen werd Edwin gevraagd of hij ook eens een nummer zou willen uitbrengen voor de vrachtwagenchauffeurs. Hij heeft daarvoor al de juiste sound volgens velen.
Dit leek de zanger wel een leuk idee, en samen met zijn vaste tekstschrijver en producent hebben ze dit u...itgewerkt.

 

De single heeft als titel: Truckchauffeur in hart en nieren.
Het nummer brengt het verhaal van de jongens die ooit met hun vader mee mochten op de vrachtwagen. Ze zijn daardoor zelf ook vrachtwagenchauffeur geworden.
Met een bepaald begrip voor het werk van de chauffeurs (een soort hart onder de riem).
Een heerlijk uptempo nummer wat zeer aangenaam in het gehoor ligt.

 

“Het is even wat anders dan mijn vorige singles, maar ik sluit niet uit, dat een truckersnummer van mij een eenmalige actie blijft”: aldus de zanger. “Natuurlijk komen er in de toekomst ook nog singles zoals we al gewend waren, met de meer diepgaande teksten. Maar af en toe even een uitstapje maken naar een “luchtiger” onderwerp is ook niet verkeerd.”

 

 
16-11-2017


Edwin Bos 'Wat lijkt ze op jou'

 

 

Als je een liefhebber bent van Nederlandstalige muziek met een verhaal, dan moet je absoluut gehoord hebben van Edwin Bos. De zanger heeft inmiddels al diverse singles op naam staan, met een tekst, uit het leven gegrepen. Deze nieuwe single, is weer zo één. Inmiddels alweer de derde single in samenwerking met studio Martin Sterken. De heren weten precies welke richting ze op willen, en dit leidt tot hele mooie producties.

 

De single heeft de titel: '' Wat lijkt ze op jou.''

 

Iedereen die kinderen heeft, herkent het wel. De vergelijking die je als ouder maakt met je kind: Dat heeft ze van mij............. Wat lijkt ze op jou. Maar deze single heeft meer. Inmiddels is al gebleken, dat menigeen echt geraakt word door dit nummer en even een traantje moest wegpinken, bij het horen van deze productie.

 

Het is misschien net even anders dan wat we van de zanger gewend zijn, maar deze single is absoluut het luisteren waard. Het heerlijke geluid van gitaren en strijkers voeren de boventoon, welke een zeer aangename combinatie vormen met de warme klanken van de stem van de zanger.

 

 
26-7-2017


Edwin Bos - '' De ware voor mij ''

 

 

De totstandkoming van Edwin Bos zijn vorige single: Je eigen held, bij studio Martin Sterken, was zo goed bevallen, dat een nieuwe samenwerking zeker niet uit bleef.

Een waardige opvolger, was het streven, en dat is de 48-jarige zanger zeker gelukt.

 

Een op en top countrynummer, zoals we dat inmiddels gewend zijn van de zanger uit Schoonebeek. De nieuwe single heeft de titel: De ware voor mij. Het gaat over een verloren liefde. Een vriendschap wat had moeten uitgroeien tot liefde, maar toch net even anders liep.

 

Bij het horen van het nummer, kwam sterk het beeld van countrylinedancers bij Edwin naar boven. Dit idee is verder uitgewerkt en terug te zien in de bijbehorende videoclip. De clip is tot stand gekomen, met behulp van veel mensen, die Edwin en zijn muziek een warm hart toedragen. Op deze manier wilden zij hun steentje bijdragen. Een heerlijk uptempo countrynummer, wat zeer zeker weer past in het Nederlandstalige Country genre, waar Edwin inmiddels bekend om staat.

 

 
10-4-2017


 

 Edwin Bos - Je eigen held

 

 

De in 1968 geboren zanger Edwin Bos uit het Drentse Schoonebeek is begin jaren nogentig met zingen begonnen Dit was bij de toen nog zo populaire karaoke show . het doel daarvan was om de mensen een beetje warm te draaien , zodat deze mensen uiteindelijk zelf een liedje durfde te zingen Doordat de populariteit van de karaoke-show afnam, is Edwin uiteindelijk gestopt met zingen

 

Begin 2011 heert Edwi8n het zingen weer een beetje opgepakt, doordat hij de zanginstallatie van zijn moeder heeft overgenomen
In 2014 kwam Edwin op het idee om een single uit te brengen . Zijn vrouw heeft toen een text geschreven en samen met Bert Hilberts heeft Edwin daar een leuke melodielijn bij bedacht . Hiermee zijn ze naar JRS Studio is Coevorden gegaan en werd zijn debuutsingle: "Geniet van de zomer" een feit

 

In het dagelijkse leven weet Edwin het zingen nog steeds goed te combineren, met zijn reguliere werk Dagelijks houdt hij zich bezig met onderhoud en statische werkzaamheden in de gasd en olie industrie. Met name in de noordelijke provincies

 

In 2016 feeft Edwin met Bloedmooie vrouw, Onze liefde en Moe maar voldaan, duidelijk aangegeven welke weg hij is ingeslagen, op muzikaal gebied "Nederlandstalige muziek, in de countrysfeer,is een genrewat mij bijzonder goed ligt. Deze muziek gaat heel goed samen met de texten, die uit het leven zijn gegrepen. Dit maakt het zeer herkenbaar voor vele mensen. Muziek is emotie dat wil ik met mijn muziek naar buiten proberen te brengen " aldus de zanger zelf

 

Zijn nieuwste single, met de titel "Je eigen held" is dan ook weer typisch zo'n nummer, wat Etwin zijn muziek zo herkenbaar maakt.
Het ligt aangenaam in het gehoor, heeft een tekst met een duidelijke boodschap en heeft natuurlijk ook weer een hoog meezinggehalte
De productie lag deze keer in deskundige handen van Martin Sterken. Tevens is Martin , samen met Edwins vrouw Jannie, verantwoordelijk voor de pakkende tekst, van deze veelbelovende productie

 

 
23-12-2016


EDWIN BOS – MOE MAAR VOLDAAN (kerstmix)

 

 

 

De zanger Edwin Bos uit Schoonebeek presenteert met “Moe Maar Voldaan” alweer zijn 6e single. Het is de opvolger van de single “Onze Liefde” welke door vele radiostations breed opgepakt werd, en zelfs wekenlang op de nummer 1 positie stond van de  Piraten Top 30.


Hierdoor groeit de bekendheid van de sympathieke zanger gestaag en beschikt Edwin overeen goed gevulde agenda met optredens.
De nieuwe single “Moe Maar Voldaan” verschijnt, passend in de tijd van het jaar, nu in eenspeciale ‘kerst-mix’ maar zal later ook als reguliere versie verschijnen. De productie lag in handen van Terry West.

 
2-8-2016


EDWIN BOS – ONZE LIEFDE

 

 

De in Schoonebeek geboren zanger Edwin Bos, presenteert alweer zijn vijfde single “Onze Liefde”. Edwin, die in het dagelijks leven als lasser werkzaam is, is inmiddels drie jaar bezig met het vertolken van de Nederlandstalige muziek.
Met optredens van Garnwerd (Groningen) tot aan Mander (Overijssel) wordt hij in de Noordelijke provincies steeds bekender, maar ook de radiostations in de rest van Nederland en Vlaanderen pikken inmiddels zijn singles op. De productie van de nieuwe single “Onze Liefde” lag wederom in vakkundige handen van Terry West.
De videoclip van “Onze Liefde” is opgenomen in het dorpje Schoonebeek. Het nummer heeft, net als zijn vorige twee singles “Bloedmooie Vrouw” en “Jij Bent Meer Dan Alles”, een hoog country-gehalte.

 

 
8-4-2016


EDWIN BOS - BLOEDMOOIE VROUW

 

 

 

Met “Bloedmooie Vrouw” presenteert de uit Schoonebeek (Drenthe) afkomstige zanger Edwin Bos zijn nieuwste single. In het dagelijkse leven werkt Edwin als lasser, met name in het noorden van het land. Via karaokeshows kreeg hij de smaak van het zingen te pakken, en inmiddels heeft Edwin diverse singles op zijn naam staan.
“Bloedmooie Vrouw” is de opvolger van “Jij Bent Meer Dan Alles” en bevat wederom country achtige elementen, waar Edwin patent op lijkt te hebben. De tekst werd geschreven door Edwin’s vrouw Jannie en de productie en opname lag in vakkundige handen van Terry West. Hiermee lijkt Edwin een volgende stap in zijn carrière gezet te hebben. Het resultaat is een heerlijk in het gehoor liggend liedje wat erg ‘radiovriendelijk’ is en hiermee hoopt Edwin in de komende maanden flink mee te scoren.

 

 
Hier kunt u verder gaan naar

 

 

A B C D E F G

 

H  I J  K L M N

 

O P Q R S T U

 

V W X Y Z