LOEKSBAND


23-2-2022


 

 

Loeksband - Radar Love By The Dashboard Light

 

 

 

Nieuwe Hommage voor Radar Love en de Golden Earring

 

Met het lied ‘Radar Love By The Dashboard Light’ brengt singer-songwriter Loek Duinmeyer uit Heerhugowaard een single uit ter herinnering aan het moment dat Radar Love van de Golden Earring 11 maart 2021 om 17:15 over heel het land uit kerktorens en radio’s heen galmde als hommage aan de door ALS getroffen gitarist George Kooymans.

 

Als fan van de Golden Earring heeft Loek deze hommage voor George en de song Radar Love in een nieuw lied verpakt voor zijn nog uit te geven album: Loek over The Country. Het is dus geen cover van Radar Love maar het gaat over deze gebeurtenis en het lied Radar Love.

 

Ook gezien vanuit de waarde die dit lied heeft als ‘Roadsong’ voor chauffeurs. Tijdens reizen door Amerika was het Loek opgevallen dat dit lied ook daar razend populair was bij taxi chauffeurs en truckers. In een truckermotel kreeg hij hier ook een bevestigend antwoord op: ‘This song helps us to stay awake at night‘.

 

Met dat gegeven in zijn gedachten zit er dan er ook een link in zijn lied met Spookrijders. Je zou ze zomaar tegen kunnen komen. Maar let op! Je zou er zelf ook zomaar een kunnen zijn. Maar gelukkig is daar ‘Radar Love by the dashboard light’. ‘To stay awake at night’.

 

Loek heeft er ook een video voor in elkaar geknutseld voor in zijn Loeksband YouTube Theater. De single is uiteraard te vinden op alle download- en streamingwebsites.

 

 
12-10-2020


 

 

Loeksband – Op de Benelli naar de Beatles in Blokker

 

 

 

Singer-songwriter Loek op de Benelli naar de Beatles in Blokker

 

Met een monumentale terugblik kijkt singer-Songwriter Loek Duinmeyer terug op 6 juni 1964. Die dag verzamelden ongeveer vijftien bromnozems zich in Alkmaar in Café de Nieuwpoort van zijn vader. Dat was best indrukwekkend voor een broekie van negen, al die buikschuivers voor de deur. Waar gaan ze naar toe Pap? ‘Die gaan naar de Beatles in Blokker jongen, dat is een beatband uit Engeland’. 

 

Met knetterende motoren van vooral de Benelli brommers reed de stoet de Nieuwpoortslaan uit. Deze flashback kwam weer naar boven toen een lid van de E.L.V.I.S. Bromfietsclub Loek vroeg of hij een lied wilde schrijven voor de Benelli Bromfietsshow 2019 in zaal Concordia in Oudkarspel. 

 

Op Wikipedia kon hij gelukkig alle informatie terug vinden met enkele afbeeldingen, die commercieel gebruikt mochten worden van het Noord-Hollands Archief, om een videoclip in elkaar te knutselen. Ook het monument ter herinnering aan dit legendarische optreden van de Beatles in Holland staat ineens in zaal Concordia tijdens de Benelli Show 2019 en op de open monumenten dagen 2020 in het Oude Gemaal in Heerhugowaard tijdens een optreden van Loek’s One Man Band.

 

Het was de bedoeling dat Loek dit jaar video-opnames zou maken tijdens een herhalingsrit op 6 juni 2020 met de E.L.V.I.S. bromfietsclub ter aanvulling van de opnames in zaal Concordia. Door de Corona-crisis kon dat er  echter niet van komen. Als alternatief is de videocamera daarom op een driepoot gezet in het Oude Gemaal. Met het uiteindelijke resultaat kan iedereen nu een stukje meerijden met ‘Op de Benelli naar de Beatles in Blokker’ als aandenken aan dit legendarische optreden van de Beatles in Holland. Vanaf 12 oktober 2020 is het lied als singel te vinden op de Download en Streaming-sites.

 

 
2-9-2020


 

 

Loek zingt over Breaking News in ‘To the Border of Mexico’

 

 

 

Singer-songwriter Loek Duinmeyer uit Heerhugowaard heeft een lied geschreven naar aanleiding van Breaking News op 26 juni 2019. De schokkende foto bij dit nieuws, over een Salvadoraanse vader en zijn dochter die met hun gezicht naar beneden in het water van de Rio Grande in Mexico liggen, is een hartverscheurende getuigenis van de wanhoop die mensen drijft naar plaatsen waar zij een beter leven hopen te vinden. 

 

Maar ook de VS is niet meer het land van melk en honing. Ook al staat de man aan de top daar regelmatig met een bijbel te zwaaien. Verder straalt hij nu niet echt uit ooit een ander de wang toe te keren of enig brood te delen. Dat vertoon is vooral bedoeld voor de goedgelovige kiezers uit de Bijbelbelt in Amerika waaraan hij ook al beloofde dat, met het bouwen van de muur op de grens tussen de VS en Mexico, Amerika niet met iedereen gedeeld kan worden. Iets wat, volgens Loek in zijn lied, wringt en indruist tegen humaniteit en alles waar een kerk voor staat. Dit werd diep treurig onderstreept door dit breaking news over een vader en zijn dochter uit een land waar  het geloof in de naam staat geschreven: El Salvador  ‘De Verlosser’. Zo is het lied een waarschuwing geworden voor zij die willen gaan, en een vingerwijzing voor hen die horen, zien en zwijgen. 

 

Loek wilde eigenlijk begin dit jaar naar de Rio Grande reizen om een decor op te nemen voor een videoclip. Maar door de Corona-crisis en het hierop uitbrengen van ‘The Lockdown Song’ kwam het hierdoor even op de plank te liggen. Tijdens het zoeken naar video-decor voor zijn Lockdown song kwam hij echter ook afbeeldingen tegen over de grens van Mexico en de VS en het bouwen van de muur om immigranten tegen te houden. Hiermee is het hem uiteindelijk ook gelukt om zijn gevoel in ‘To the Border of Mexico’ te knutselen in kunstige landschappen samengeteld uit vrij foto en videomateriaal van Wikipedia en Pixabay. Hiermee verschijnt het 1 september als single en staat de video  hier voor u 

 

 
21-5-2020


 

Loek’s Band golft mee met Coronagolf 

 

 

Met ‘The Rockabilly Lockdown’ golft singer-songwriter Loek Duinmeyer uit Heerhugowaard mee met de tweede Coronagolf als troostlied voor alle muzikanten die brodeloos thuis zitten te wachten op beter tijden. Hiermee heeft hij zijn eerder uitgebrachte single ‘The Lockdown Song’ nieuw leven ingeblazen met een dansbaar Rockabillysausje. 

 

Niet alleen het lied maar ook de videoclip ‘Lockdown the Movie deel 2’ op YouTube geeft een nieuwe 'drive' aan de kussende Batman uit China die de hele wereld overvliegt om het leven van miljoenen mensen zuur te maken. Met nieuwe grappige afbeeldingen en video reis je in een rockabilly sneltreinvaart mee met de frustraties van menig muzikant in 2020 met ‘The Rockabilly Lockdown’. 

 

 
Hier kunt u verder gaan naar

 

 

A B C D E F G

 

H  I J  K L M N

 

O P Q R S T U

 

V W X Y Z