MONICA WEST


4-9-2019


MONICA WEST - DE KAT HEEFT PERSONEEL

 

 

Monica West is ambassadeur van de piraten van Nederland. Al jaren weet zij met haar muziek vele harten te veroveren. Iedereen kent “De Regenboogmantel” en zingt het uit volle borst mee. Maar ook de meer recente hits als “Een lijntje naar de hemel”- “Hey Ouwe Joe” zijn verre van onopgemerkt voorbij gegaan terwijl de meeste recente “Een rode Fender” al weken siert in de Piraten Top 30 en al meer dan een half jaar dagelijks aanwezig is in de Verzoekparade van TV Oranje. Maar Monica West weet ons wederom te verrassen want vandaag verschijnt de nieuwe single “Een kat heeft personeel” een nummer die zeker herkenning geeft bij iedereen die ervaring heeft met een huisdier. Een Nederlandstalig country nummer die naar verwachting weer zeker op Airplay bij de diverse radiostations kan rekenen. “De kat heeft personeel” is beschikbaar als cd maar natuurlijk ook via de download en streaming sites....

 

 
23-6-2018


 

MONICA WEST - HEY OUWE JOE

 

 

Monica West weet ons weer te verrassen met wederom een nummer die de mensen raakt. Een nummer geschreven door Aad Klaris ( bekend van o.a. "Verrek zeg kerel ben jij het" ) . Na "Maar het blijft je kind"en "Lijntje naar de hemel"de successingles uit 2017-2018 is hier "Hey ouwe Joe".

 

 
20-6-2017Monica Wes - '' Een lijntje naar de hemel ''

 

 

Het verlangen om zangeres te worden kreeg bij Monica West voor het eerste gestalte, toen ze op 15 jarige leeftijd op het 50 jarig huwelijksfeest van haar grootouders mee mocht zingen met de band die daar speelde. Ze had de smaak meteen te pakken en toen de “ The Rene Five” op zoek was naar een zangeres solliciteerde ze en werd ook direct aangenomen. Met deze ervaring op zak formeerde ze op 16 jarige leeftijd haar eigen band “Monique and the Sensations” in 1976 gewijzigd in “ Flame” Een semi professioneel top 40 orkest dat op vele ( inter) nationale podia optredens verzorgde. In 1983 werd in de studio van Anne Doedens te Eelde een piratennummer vastgelegd. Als fervent country liefhebber had ze het nummer D.I.V.O.R.C.E. gekozen en daarop zelf een Nederlandse telst geschreven. Wie kent niet het nummer S.C.H.E.I.D.I.N.G. Het nummer werd plat gedraaid door de piraten en was vele weken nummer 1 bij de Hitlijst van Adje Roland. Naast de radio was ze ook regelmatig te gast bij o.a. Op volle Toeren. Er kwam een opvolger die misschien nog wel bekender werd want “ The coat of many colours” van Dolly Parton werd door Monica omgedoopt tot “ De Regenboogmantel” . In 2016/ 2017 scoorde ze zowel in Nederland als Vlaanderen met MARIBELLE. En dan is er nu “ EEN LIJNTJE NAAR DE HEMEL” een country song gecomponeerd en geschreven door haarzelf. Een nummer met een wens die zeker door velen zal worden gedeeld. En ook hiermee bewijst wederom dat van de muziek die Monica West uitbrengt gerust gezegd kan worden “ Eeuwig houdbaar”

 

 

 
3-11-2016


Monica West “ MARIBELLE”

 

 

Het verlangen om zangeres te worden kreeg bij Monica West voor het eerste gestalte, toen ze op 15 jarige leeftijd op het 50 jarig huwelijksfeest van haar grootouders mee mocht zingen met de band die daar speelde. Ze had de smaak meteen te pakken en toen de “ The Rene Five” op zoek was naar een zangeres solliciteerde ze en werd ook direct aangenomen. Met deze ervaring op zak formeerde ze op 16 jarige leeftijd haar eigen band “Monique and the Sensations” in 1976 gewijzigd in “ Flame” Een semi professioneel top 40 orkest dat op vele ( inter) nationale podia optredens verzorgde. In 1983 werd in de studio van Anne Doedens te Eelde een piratennummer vastgelegd. Als fervent country liefhebber had ze het nummer D.I.V.O.R.C.E. gekozen en daarop zelf een Nederlandse telst geschreven. Wie kent niet het nummer S.C.H.E.I.D.I.N.G. Het nummer werd plat gedraaid door de piraten en was vele weken nummer 1 bij de Hitlijst van Adje Roland. Naast de radio was ze ook regelmatig te gast bij o.a. Op volle Toeren. Er kwam een opvolger die misschien nog wel bekender werd want “ The coat of many colours” van Dolly Parton werd door Monica omgedoopt tot “ De Regenboogmantel” . Vele singles en albums verder is Monica nog steeds actief en veel gevraagd en is haar liefde voor de country muziek gebleven want ze schreef wederom een Nederlandse tekst bij een dijk van een countrynummer en dat nummer is op single verschenen. MARIBELLE is de titel en geeft aan dat over de muziek van Monica West gerust gezegd kan worden “ Eeuwig houdbaar”