NIELS DESTADSBADER

 


20-9-2019


 

Niels Destadsbader - Annelies

 

 

Enkele weken geleden won hij voor de 3de keer op rij de felbegeerde Radio 2 Zomerhit-trofee met de o-o-o-o-oorwurm ‘Mee Naar Boven’.

Sindsdien heeft Niels Destadsbader niet stilgezeten want naast een klein beetje vakantie werd er tijdens de zomer de laatste hand

gelegd aan een nieuw album dat nog dit najaar zal verschijnen, meer daarover binnenkort!

 

De 2de single uit dat te verschijnen nieuwe album heet “Annelies” en werd vandaag losgelaten op Vlaanderen!

“Annelies” is een stevige up-tempo popsong waarvan de blazerssectie je letterlijk omver blaast, Niels schreef het nummer samen met z’n kompaan Miguel Wiels.

Ongetwijfeld een nieuwe HIT in wording… deze zal dan ook zeker niet ontbreken op de setlist van de Sportpaleisconcerten in december.

 

De single “Annelies” van NIELS DESTADSBADER is vanaf vrijdag 20 september ’19 verkrijgbaar als digitale download en via de courante streamingplatforms.

 
10-5-2019


Niels Destadsbader - Mee Naar Boven

 

 

Vorige week nog mocht hij optreden voor onze koning met 'Door Jou', het nummer dat hij in april samen met collega's Sarah Bettens en Paul Michiels uitbracht naar aanleiding van 30 jaar 'Kom Op Tegen Kanker'. Exact 1 week na z'n koninklijke ontmoeting stelt Niels Destadsbader z'n allernieuwste solosingle voor aan Vlaanderen. 'Mee Naar Boven' voerde vanochtend bij release al meteen de iTunes charts aan en stond in een mum van tijd op de eerste plaats.

 

Niels schreef de song samen met kompaan Miguel Wiels en werkte voor het eerst samen met de bekende Nederlandse producer Holger Schwedtvoor de productie ervan. 'Mee Naar Boven' is meteen ook de voorbode van een nieuw studioalbum dat dit najaar zal verschijnen, ongetwijfeld nog voor de aankomende Sportpaleisconcerten op 6,7 en 8 december 2019.

 

 
16-3-2019


 

 

Sarah Bettens, Paul Michiels & Niels Destadsbader ''Door Jou''

 

 

 

Eén en Kom op tegen Kanker lanceren single 'Door jou' met Sarah Bettens, Paul Michiels en Niels Destadsbader. Een song om iedereen te bedanken die zich de voorbije 30 jaar heeft ingezet voor Kom op tegen Kanker.

 

Op zaterdag 13 april, maakt Vlaanderen kennis met 'Door jou': een single die de VRT/Eén en Kom op tegen Kanker lanceren om iedereen te bedanken die zich in de loop van de voorbije 30 jaar heeft ingezet voor dit goede doel. Sarah Bettens, Paul Michiels en Niels Destadsbader zingen het nummer samen, en Paul speelt ook mondharmonica. 'Door jou' werd geschreven door Miguel Wiels en Niels Destadsbader van het creatief huis Les Flamands. Tom Lodewyckx deed de productie.

 

'Door jou' zal worden gebruikt in de campagne rond 30 jaar Kom op tegen Kanker, die Eén en Kom op tegen Kanker samen met Les Flamands uitwerkte.

 

Zowel Sarah, Paul als Niels hadden elk een heel bijzondere reden om aan 'Door jou' mee te werken:

 

Sarah Bettens:

 

“Mijn vrouw heeft vorig jaar borstkanker gehad, dus plots was het héél dichtbij. Gelukkig waren ze er vroeg bij, maar het blijft een nachtmerrie. Voor velen eindigt die nachtmerrie nooit. Ik ben dankbaar dat ik mijn steentje mocht bijdragen aan deze song en deze fantastische Kom op tegen Kanker-campagne.”

 

Paul Michiels:

 

“Dagelijks worden wij geconfronteerd met mensen rondom ons die tegen kanker vechten. Soms zijn er die de strijd winnen, maar meestal zijn ze weerloos. Zoals de moeder van vijf kinderen van mij, die aan leverkanker stierf in 2009… Daarom doe ik elk jaar extra mijn best om kanker uit de wereld te helpen. Ik ben blij dat ik, samen met Sarah en Niels, kon meewerken aan het lied 'Door jou'. Koop het en luister. Zo help je Kom op tegen Kanker om centen te vergaren!”

 

Niels Destadsbader:

 

“Drie jaar geleden vertrok mijn papa voor een onschuldig bezoek naar de dokter. Een tijdje later stelden ze vast dat hij prostaatkanker had. Door het zorgvuldige werk van dokters en verpleegkundigen heb ik mijn papa nog en is hij intussen genezen. Maar veel mensen hebben dat geluk niet. Iedereen die zich elke dag inzet om deze vieze ziekte uit veel levens te bannen, verdient dan ook een grote Dankjewel.”

 
6-6-2018


Niels Destadsbader Dertig

 

 

Het gaat erg hard voor Niels Destadsbader de jongste weken en dagen. Gisteren verscheen z'n nagelnieuwe album 'Dertig' dat de voorbije dagen al uitvoerig in de media verscheen en dat ondertussen al de hoogste positie in iTunes bereikte. Eerder deze week raakte nog bekend dat Destadsbader met 5 singles tegelijk genoteerd staat in de Vlaamse Ultratop 50 waarvan maar liefst 3 singles in de top 5, amper 3 weken geleden kondigde de artiest aan dat hij op 31/10/2018 een Sportpaleisconcert zal verzorgen. Bovendien maakte Niels gisteravond bekend dat er al een tweede Sportpaleisconcert op 01/11/2018 in de verkoop werd gezet.

 

"Dat het publiek mij de kans geeft om een extra show te geven in het Sportpaleis, is nú al het mooiste verjaardagscadeau dat ik kon krijgen! Ik moet mezelf even in de arm knijpen om te beseffen dat dit allemaal echt is", aldus Niels Destadsbader.

 

Deze zomer wordt Niels 30 jaar, een mijlpaal in een mensenleven, de titel van z'n nieuwe album en bijhorende Sportpaleisconcerten waren dan ook snel gekozen. Niels en z'n kompaan Miguel Wiels schreven voor dit album heel wat van de songs zelf al werden er ook een paar songs geschreven samen met ronkende namen als Stefaan Fernande, Sarah Bettens, Udo Mechels, Yannic Fonderie, ... De tracklisting werd verder gecompleteerd met een selectie nummers uit 'Liefde Voor Muziek'. Samen met producer Ronald Vanhuffel en een keur aan muzikanten kreeg "Dertig" de sound die Niels voor ogen had. De lat voor Niels' debuutalbum 'Speeltijd' lag destijds al erg hoog, op 'Dertig' hoor je echter een nog straffere en meer mature Niels Destadsbader aan het werk.

 

 

 
13-3-2018


Niels Destadsbader - Verover Mij (Live)

 

 

Liefde voor Muziek maakt zich klaar voor een nieuwe topeditie. Zeven straffe stemmen doorbreken binnenkort alle muzikale grenzen door elkaars songs op een originele manier te coveren. Helmut Lotti, Jasper Steverlinck, Cocojr., Sarah en Gert Bettens van K’s Choice, Silvy De Bie van Sylver, Sharon den Adel van Within Temptation en Niels Destadsbader lenen hun meest gekoesterde songs uit en laten zich verrassen door de nieuwe versies van hun collega’s.

Niels Destadsbader heeft vanmiddag via z'n sociale media in absolute primeur zijn eerste single uit Liefde voor Muziek de wereld in gestuurd. Hij doopte 'Believe' – één van de grootste hits van K’s Choice – om tot 'Verover Mij'.

'Verover Mij' van Niels Destadsbader is vanaf donderdag 15 maart 2018 te koop als digitale download of via streaming. Het nieuwe seizoen van Liefde voor Muziek is binnenkort bij VTM te zien
30-11-2017


Niels Destadsbader - Tranen Met Tuiten

 

 

2 Jaar geleden, meerbepaald bij het verschijnen van de tweede F.C. De Kampioenen-film 'Jubilee General', pakte Niels Destadsbader Vlaanderen in met z'n single 'Hey Pa', een pakkend nummer waarmee Niels hoge ogen gooide in de hitlijsten. Ondertussen zijn we 2 jaar later en is de derde film van F.C. De Kampioenen 'Forever' bijna een feit. Regisseur Jan Verheyen vroeg Niels opnieuw om een nummer te schrijven voor de soundtrack van de film en dat deed Niels maar al te graag, uiteraard weer samen met z'n kompaan Miguel Wiels. Dat dit duo garant staat voor succes bewijzen ze nog maar eens opnieuw met deze prachtige nieuwe single 'Tranen Met Tuiten'.

'Tranen Met Tuiten' is vanaf 1 december beschikbaar als digitale download of via streaming en is exclusief ook te koop op het verzamelalbum bij de film 'F.C. De Kampioenen - Forever' dat tevens op 1 december in de handel verschijnt

 

 
5-9-2017


Niels Destadsbader - Sara Niels Destadsbader beleefde dit jaar zowat de zomer van z'n leven. Met meer dan 60 live gigs met band op de teller, een plaatsje op Werchter Boutique en de Zomerhit van 2017 'Skwon Meiske' op zak leek het de zanger/presentator/acteur voor de wind te gaan. Vorige week werd ook bekendgemaakt dat Niels in het voorjaar van 2018 z'n opwachting zal maken in de nieuwe editie... van 'Liefde Voor Muziek'. Ondertussen loopt Niels' album 'Speeltijd' nog steeds als een trein, bijna 1 jaar na release stond het album vorige week nog op nummer 1 van de Ultratop 200 albumcharts.

Vanochtend onthulde Niels z'n nieuwe single 'Sara' met bijhorende videoclip en daarin zien we een opvallende verschijning, niemand minder dan actrice Moora Vander Veken. Het moet dit jaar zowat 5 jaar geleden zijn dat Niels en Moora in 'Amika' kusten, Niels moest dan ook niet lang zoeken om z'n ideale 'girl next door' te vinden als tegenspeelster.

'Sara' van Niels Destadsbader is vanaf nu verkrijgbaar als digitale download of via streaming. Uiteraard staat het nummer ook op de albums 'Speeltijd' en 'Speeltijd (Niels & Wiels Editie)'.

 

 

 
22.11.2-19


Niels & Wiels Skwon Meiske

 

 uit het album 'Speeltijd (Niels & Wiels Editie) van Niels Destadsbader

 

 

Eind vorige week verscheen de 2CD-Niels&Wiels-versie van het succesalbum 'Speeltijd' van Niels Destadsbader in de handel dat vanaf nu een extra schijf met maar liefst 7 nieuwe nummers van duo Niels Destadsbader en Miguel Wiels bevat. Het duo transformeerde in het najaar van 2016 wekenlang maar liefst 10 bekende internationale hits in hedendaagse Vlaamse versies voor radiozender Qmusic. Door het aanhoudende succes van het wekelijkse item besloot het duo om begin 2017 een selectie van 6 songs echt op te nemen in de studio. Aangevuld met hun single 'Een Beetje Anders', het Rode Neuzen Lied van 2016 resulteerde dit dan in dit gloednieuwe dubbelalbum.

 

Na het succes van Niels' singles 'Speeltijd' en het Rode Neuzen Lied nadien is het tijd voor een nieuwe single en daarvoor liet Niels z'n oog vallen op 'Skwon Meiske', een wel erg originele bewerking van 'Sofia' van Alvaro Soler waarin we Niels voor het eerst in z'n West-Vlaamse dialect horen zingen, uiteraard deskundig begeleid door z'n copain (Miguel) Wiels aan de toetsen.

 

'Skwon Meiske' is beschikbaar als digitale download en via streaming op het album 'Speeltijd (Niels & Wiels Editie)' en staat natuurlijk ook op de tracklisting van de fysieke variant.

 
14-11-2016


Niels & Wiels - Een Beetje Anders

 

 

Niels Destadsbader en Miguel Wiels hebben samen het Rode Neuzen Dag-lied ‘Een Beetje Anders’ gemaakt. Hiervoor hebben ze een Nederlandstalige versie geschreven van ‘Spirits’ van The Strumbella’s samen met Geert Vanloffelt (De Geest). Het duo bracht het nummer afgelopen donderdag voor de eerste keer live bij Sam & Heidi, de ochtendshow van Qmusic. De opbrengst van ‘Een Beetje Anders’ gaat integraal naar Rode Neuzen Dag en is sinds vandaag digitaal verkrijgbaar als download of via streaming.

Niels en Miguel: “Speciaal voor Rode Neuzen Dag wilden we graag een mooie Nederlandstalige versie maken van het nummer Spirits. Een Beetje Anders weerspiegelt de problematiek van Rode Neuzen Dag en op deze manier willen we jongeren met psychische problemen een hart onder de riem steken.”

Zet je Rode Neus op en steun Rode Neuzen Dag want “Het scheelt als je deelt” VTM, Qmusic en Belfius roepen heel Vlaanderen op om geld in te zamelen voor Rode Neuzen Dag. Ze willen met grappige acties en de verkoop van Rode Neuzen psychische problemen bij jongeren bespreekbaar maken en geld inzamelen om laagdrempelige hulp voor jongeren toegankelijk te maken... De actie wordt afgesloten met een grote benefietshow op radio en tv op zaterdag 3 december.

 
28-10-2016


Niels Destadsbader - Speeltijd

 

 

Het lijkt de 28-jarige presentator/zanger/acteur Niels Destadsbader tegenwoordig voor de wind te gaan. Eerder dit jaar presenteerde hij op VTM ‘De Wensboom’ en ‘Is er WiFi in Tahiti?’, vanavond start hij met een nieuw seizoen ‘Belgium’s Got Talent’ waar hij opnieuw in de jury zetelt en de eerste nieuwe programma’s voor 2017 kondigden zich inmiddels ook al aan. Naast z’n drukke bezigheden voor VTM heeft hij het dezer dagen ook ontzettend druk met z'n muzikale carrière.

 

Enkele weken geleden gaf hij al de aftrap van z'n nieuwe theatertour 'Niels Destadsbader klapt uit de biecht' waarin hij muziek afwisselt met straffe stoten, ietwat genante herinneringen en prettige anekdotes. Maar wat wellicht nog belangrijker is dezer dagen voor de jonge artiest uit Deerlijk, na jaren van schrijven en heel wat studiotijd was het vandaag dan eindelijk zover, Niels' debuutalbum 'Speeltijd' lag deze ochtend in de rekken te pronken.

 

‘Speeltijd’ telt maar liefst 13 nummers op de tracklisting waaronder natuurlijk de hit ‘Hey Pa’, Niels’ vorige single ‘Vandaag’ en eerder verschenen singles zoals ‘Dansen’, ‘Hou Je Me Vast’, ‘Vrij’ en ‘Helemaal Weg Van Jou’. Enkele weken geleden stelde Niels ons al z'n nieuwe single voor en die kreeg net zoals het album de titel Speeltijd mee, een nummer dat uiteraard niet op de tracklisting ontbreekt.

 

“Na het overlijden van mijn beste vriend, die ook mijn bassist was, ben ik 2 jaar gestopt met optreden en muziek maken. Mijn grootste passie werd plots totaal onbelangrijk. Op een podium staan interesseerde mij niet meer. Ik kon het niet aanvaarden. In die periode heb ik lang nagedacht over wat ik kon doen om die passie terug te vinden en me opnieuw goed te voelen op het podium. Toen heb ik een nummer geschreven over mijn vriendschap met Robbie. Door het feit dat we dat nu elk optreden spelen, heb ik toch het gevoel dat hij er nog altijd voor een stukje bij is.”

 

Het album ‘Speeltijd’ kreeg vorm in de gerenommeerde ICP Studio’s in Brussel onder het deskundige oog van Ronald Van Huffel en Miguel Wiels. Ronald verzorgde in het verleden o.a. producties voor Volumia, Milow, Ellen Foley, Frank Boeijen, Yasmine, enz… en nam op deze plaat ook heel wat drum-, percussie- en electrische gitaarpartijen voor rekening. Waar Niels tekende voor de teksten op dit album zorgde Miguel Wiels dan weer voor het gros van de muziek en nam hij de muzikale partijen van de vleugelpiano, synthesizers en hammond op zich. Miguel en Niels, het bleek eerder als een succesformule en dat bewijst zich dezer dagen nog maar eens. Het tweetal verwijst maar al te vaak naar elkaar als ‘mijn muzikale broer’, voor Niels was het dan ook een uitgemaakte zaak dat Miguel mee aan de wieg zou staan van z’n eerste album, een album waar hij uiterst trots op kan zijn.

 

“Ik voel me vandaag alsof ik voor het eerst de sleutel krijg van een nieuw huis en de eerste keer in de zetel kan genieten van het interieur en het uitzicht… ik kan het met geen andere woorden beschrijven, ik heb jaren uitgekeken naar dit moment. Nu maar hopen dat de mensen mijn huis ook mooi vinden. (lacht)”

 

Het album ‘Speeltijd’ is sinds vrijdag 21/10/2016 verkrijgbaar in de betere platen- en boekhandel of warenhuis. Digitaal kan het album worden gekocht/beluisterd via o.a. iTunes, Apple Music, Spotify en Deezer. U kan uw digitaal recensie-exemplaar of uitzendexemplaar alvast downloaden uit onderstaande mediaplayer.

 

 
7-6-2016


Niels Destadsbader - Vandaag

Het gaat hard voor de 27-jarige presentator/zanger/acteur. Nadat hij dit jaar op VTM 'De Wensboom' presenteerde en hij volop bezig is met de opnames voor een nieuw seizoen van 'Is er WiFi in Tahiti?', schakelt Destadsbader ook een versnelling hoger in zijn muzikale carrière.

Destadsbader komt dit najaar nog op de proppen met zijn allereerste album. Hiervoor slaat hi...j de handen in elkaar met CNR Records/Mostiko, de platenfirma die ook kleppers als Dimitri Vegas & Like Mike, Regi en Stan Van Samang onder hun hoede hebben. 'De afgelopen jaren heb ik heel hard gewerkt aan het schrijven van eigen, goeie Nederlandstalige songs. Ik wilde wachten op het juiste moment om die met de mensen te delen. Met de interesse van CNR vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Ik heb hier ongelooflijk veel goesting in', aldus Niels.

Ook bij platenfirma CNR Records/Mostiko zijn ze erg enthousiast met de komst van hun nieuwe poulain. ‘Niels is een multi-getalenteerde artiest. Hij is van alle markten thuis: acteur, presentator en ook als zanger. Kortom, een artiest zoals we ze bij CNR heel graag zien. We kijken dus ontzettend uit naar deze samenwerking en een succesvolle muzikale toekomst met en voor Niels’.

Dit najaar ligt het allereerste album van Niels Destadsbader in de rekken maar hij heeft nu al een voorsmaakje klaar. Niels’ nieuwe single ‘Vandaag’ is deze week exclusief beluisterbaar op Spotify, Deezer en Apple Music, vanaf maandag 20 juni verschijnt de single ook digitaal via o.a. iTunes maar je kan hem nu al kopen in pre-sale.

 
28-10-2015


NIELS DESTADSBADER OP 1 BIJ VLAAMSE ULT5RATOP

 

 

Het lijkt Niels Destadsbader voor dede wind te gaan, vanmiddag raakte bekend dat zijn nieuwe single ‘Hey Pa’ minder dan 3 weken na release al helemaal bovenaan de Vlaamse Ultratop 50 prijkt. De populaire zanger – acteur - presentator scoort hiermee zijn tweede nummer-1-hit en was uiteraard dolgelukkig vanmiddag toen hij het nieuws vernam.


‘Mijn eigen nummer in de film van FC De Kampioenen, de reeks waarmee ik opgroeide, was een droom die uitkwam’, zegt Niels. ‘Maar dat ik net met dat nummer vandaag op 1 mag staan in de Vlaamse Ultratop 50 en voorbeelden als Stan Van Samang en Clouseau voorbijsteek is haast ongelofelijk voor mij. Ik was er even overdonderd door en ben er echt ontzettend dankbaar voor‘, aldus een enthousiaste Niels.


De timing voor deze nummer-1-hit kon echt niet beter worden gekozen want vandaag stelt Niels ook de videoclip van ‘Hey Pa’ voor! Gezien Niels’ inbreng in de nieuwe bioscoopfilm ‘Jubilee General’ van FC De Kampioenen (hij acteert in de film én z’n single wordt gebruikt in de aftiteling) kon het haast niet anders dan dat de clip exclusief beeldmateriaal uit de film zou bevatten. Voor hen die de film nog niet zagen gaan we de pret niet bederven
maar als je clip en film gezien hebt dan had je wellicht al door dat het nummer niet alleen handelt over de pa van Niels, maar misschien ook wel over de pa van ‘Ronaldino’.

 

Het zijn erg drukke tijden voor Niels want tot 6 November presenteert hij ook nog de
razendpopulaire TV-show ‘K3 zoekt K3’ op VTM. De drukte weerhoudt hem echter niet om van ieder moment te genieten nu zijn jarenlange inzet helemaal in de plooi lijkt te vallen.