OTTO ROONA


9-5-2019


Stapt Otto op z’n Harley?

 

 

Na het goed ontvangen nummer ‘In de straten van Amsterdam’ in het najaar van 2018, heeft Otto het even rustig aan gedaan. Hij wilde weer een uniek product afleveren en ook een muziekstijl die hij nog niet echt eerder heeft bezongen. De keuze voor een mix tussen Country en Rockmuziek leek voor deze 22e single een goede keuze. Met John Haze als tekstschrijver en Niels Lingbeek als producer is recent de titel ‘De oude Harley’ verschenen.

 

De mix tussen country en rock in samenhang met het door Niels Lingbeek live ingespeelde elektrische gitarenspel, brengen in deze single het gevoel en sfeer van het liedje helemaal samen. De tekst van het nummer gaat over een man die aan lagerwal is geraakt na een relatie met een meid met lang blond haar en nu van het leven wil genieten door er op uit te gaan met z’n Harley Davidson.

 

Benieuwd hoe de nieuwe single klinkt? Hij is te downloaden via de legale downloadportals en te beluisteren in de bekende streamingportals. Inmiddels is de radiopromotie gestart en zal Otto weer bij diverse radiostations verdeeld over het land een studiobezoekje brengen om de promo kracht bij te zetten.

 

 
13-12-2017


 

Otto Roona - De kanarie van arie

 

 

 

Otto Roona zingt over kanarie van ArieTerwijl veel artiesten zich concentreren op de gezellige decembermaand door het uitbrengen van een kerstsingle, is Otto Roona momenteel druk in de weer met een nieuwe carnavalssingle. De feestzanger uit het hoge Noorden is sinds enige jaren helemaal besmet geraakt met het carnavalsvirus en kan niet wachten tot het zover is. Met de feestvreugde van zijn vorig jaar uitgebrachte single ‘Proosten op het leven’ is Otto weer vol goede moed de studio ingegaan. Na lang brainstormen kwam naar voren dat er dit jaar geen nieuw nummer geschreven ging worden maar dat het tijd werd voor een gezellige cover met een hoog meezinggehalte.
Het idee om een cover te maken van de titel ‘De kanarie van Arie’ was al langer een wens. Op zolder bij opa en oma Roona lag een lp dat uit de Telstar studio kwam, waarop een nummer stond van de Germa’s. Producer Jurgen Kuppens, waar de zanger inmiddels al heel wat nummers heeft opgenomen, was meteen enthousiast over het nummer en ging er meteen mee aan de slag. Grappige teksten, vrolijke blazers en accordeonpartijen maken het geheel tot een echte carnavalsplaat met een hoog meezinggehalte.
Het nummer is inmiddels overal verkrijgbaar via de diverse downloadshops en streamingdiensten. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan een videoclip die in januari 2018 zal verschijnen. Ook zal Otto weer diverse radiostations bezoeken ter promotie van het lied.

 
7-9-2017


Otto Roona zingt over ‘Café de liefde’

 

 

Met de titel ‘Café de liefde’ brengt Otto Roona geheel onverwachts dit najaar een single uit in de aanloop naar zijn reeds aangekondigde album dat op 24 februari 2018 zal gaan verschijnen. De opnames voor het nieuwe album waarop veel nieuwe tracks van de zanger zullen verschijnen zijn momenteel in volle gang. Er wordt in alle stilte volop gecomponeerd en geschreven, mede door Otto zelf! Door het uitbrengen van deze track hoopt hij de herfst goed van start te gaan met een gezellige meedeiner die goed in het gehoor ligt.

De tekst is wederom door de zanger zelf geschreven en het nummer is geproduceerd in de befaamde studio van Jurgen Kuppens. Het lied is een gezellige meedeiner met warme klanken. Het gaat over een persoon dat zich tijdenlang erg eenzaam heeft gevoeld en dus voldoening zocht met vrienden in het café. Opeens bloeit er tijdens het dansen in dat café een liefde op dat zijn weerga niet kent! Nieuwsgierig geworden hoe het klinkt?

 

 
7-9-2017


Truckin’ Trudy bezorgt Otto Roona truckerslied

 

 

Geheel onverwachts kwam Otto Roona op een idee. De vele aanstaande truckersevenementen bij hem in de omgeving waren aanleiding om een heus truckerslied uit te gaan brengen. Otto die vooral bekend staat als feestzanger heeft zeker ook tal van andere nummers uitgebracht wat niets met het feestgedruis te maken heeft. De gevoelige titels ‘Lieve schat’, ‘Als je lacht schijnt de zon’ en ‘Met jou’, zijn nummers die we nog dagelijks horen op de diverse stations. Met het maken van een truckerslied weet de zanger zijn repertoire weer verder uit te breiden.
Truckin’ Trudy is niet zomaar een truckerslied. Het lied gaat over een vrouwelijke vrachtwagenchauffeuse die heel wat mannen weet te verbazen. De tekst is gebaseerd op een oud nummer van Geertje Hollemans – Van der Woude. De gehele productie van het nummer lag in handen van Terry West die het lied een totaal nieuw

arrangement gegeven heeft. Uniek aan het lied is dat het geen refreinen heeft maar

alleen uit coupletten bestaat, afgewisseld met vrolijke instrumentale stukjes wat eigenlijk de refreinen zijn.
De promotie van de single is inmiddels in volle gang. Otto zal hierbij weer diverse stations bezoeken verdeeld over het land

 

 
17-1-2017


Otto Roona proost op het leven RODEN – Voor Otto Roona gaat 2017 goed van start. Zijn nieuwe titel ‘Proosten op het leven’ heeft voor hem een extra betekenis gekregen. Het nummer is namelijk door Otto zelf geschreven en gecomponeerd. Hij zocht contact met Jurgen Kuppens die voor hem de totale productie voor zijn rekening mocht gaan nemen, met een vruchtbare samenwerking tot gevolg. ,,Dit nummer h...ad ik oorspronkelijk voor iemand anders geschreven en gecomponeerd, diegene heeft het nooit uitgebracht. Laatst luisterde ik naar de demo en dacht, ik ga er toch weer wat mee doen’’, aldus een goedlachse Otto.
Deze single is de voorbode op iets geheel bijzonders. Er komt namelijk een album uit op 26 februari. Het album draagt eveneens de titel ‘Proosten op het leven’ en zal gevuld worden met de beste ‘hits’ van Otto Roona, aangevuld met vrolijke duetten. Vorig jaar verscheen de solo single ‘Deze mooie nacht’ en de titel ‘Hé hé lekkerding’ die hij uitbracht als duet met Henk Stoelwinder en daarmee wekenlang bij de VBRO in België in de hitlijsten mocht staan. Het jaar 2017 belooft dus een bijzonder jaar te gaan worden voor Otto Roona.
Op dit moment is de promotie van de nieuwe single volop aan de gang en wordt er op de achtergrond druk gewerkt het album op tijd af te krijgen

 

 
17-5-2017


Otto Roona - "Deze mooie nacht"

 

 

 

RODEN – Onlangs vierde Otto Roona in februari zijn 5-jarig artiestenjubileum. Met zijn 15e single die titel ‘Lieve Schat’ meekreeg is dit groots gevierd. De single werd goed ontvangen en heeft veel airplay gehad bij de radiostations. ,,Nu de temperaturen langzaam aan beginnen te stijgen werd het tijd voor een voorjaarssingle”, aldus Otto.
Met deze voorjaarssingle hoopt Otto een nieuwe weg in te slaan met een totaal andere sound. Hij zocht contact met Terry West welke reeds eerder voor hem mocht produceren. Samen met Terry werd er veel beluisterd en gezocht naar nieuwe ideeën, welke hebben geleid tot deze nieuwe single met de titel ‘Deze mooie nacht’.
Het nummer heeft een hoog meezinggehalte en gaat over een oude liefde die langzaam weer opbloeit. De tekst is door de zanger zelf geschreven. Onlangs is de promotie in volle gang. De track is te downloaden bij de diverse downloadshops en te horen in de bekendere streamingdiensten.
Voor Otto is het zijn zestiende single die uitkomt. In januari 2017 zal zijn debuutalbum verschijnen waarop zijn populairste nummers staan, aangevuld met 7 nieuwe titels. Ook voor het album zal de productie in handen liggen van Terry West.

 

 
3-9-2015


Otto Roona - "Lieve Schat"

 

 

 

Otto Roona jubileert met nieuwe single

 

RODEN - De Drentse zanger Otto Roona heeft inmiddels al heel wat singles uitgebracht, allen hebben ze bij de landelijke stations hun airplay mogen ontvangen. Ook nu is de zanger weer de studio ingedoken en heeft een uitstapje gemaakt naar een andere sound. Na lang zoeken op internet tussen de vele duizenden Duitse schlagers, kwam toch de warme sound van de formatie ‘Die Flippers’ steeds weer duidelijk naar voren. Het is voor hem de 15e single, de plannen voor een verzamelalbum zijn dan ook volop in de maak.

 

Na de vele feestplaten die de zanger uitbracht vond hij het tijd worden toch iets anders op te nemen dan hetgeen we van hem gewend zijn. Otto zocht contact met producer Gerto Heupink uit Enschede en met hem kwam hij op het idee een geheel nieuw nummer te maken in de stijl van ‘Die Flippers’, wat als inspiratiebron werd gebruikt. Al snel werd duidelijk dat het wel weer een meezinger moest worden maar wel eentje met ook een gevoelige kant.

 

Op 14 september zal de officiële release plaatsvinden, waarna het plaatje ook in de diverse downloadwinkels en streamingdiensten te vinden zal zijn. Vanaf deze week zal het nummer al op de radio te beluisteren zijn en starten ook de clipopnames. Ook viert de zanger in Oktober zijn 5-jarige zangcarrière als soloartiest, dit wilde hij niet onopgemerkt voorbij laten gaan en middels een feestavond waarover later meer bekend zal worden gemaakt, word hierbij dan ook uitgebreid stil gestaan.

 

 
2-5-2015


OTTO ROONA. “ZONNESCHIJN”

 

 

Inmiddels heeft Otto Roona al heel wat naam gemaakt in de wereld van de Nederlandstalige muziek. De zanger heeft een paar weken geleden zijn titel ‘Zonneschijn’ opgenomen in de studio van Terry West welke eveneens de track gemasterd heeft. Het nummer is gearrangeerd en gecomponeerd door Jeroen Dirksen en heeft zoals we van Otto gewend zijn een hoog meezing en feestgehalte.

 

Wie de zanger goed kent, herkent de melodie want het nummer is 3 jaar geleden ontstaan. Otto gebruikte het veelal bij zijn optredens. Toch kwam het nooit tot een officiële release. ,,Ik kreeg vraag de vaak vraag vanuit het publiek of het nummer ook ergens te downloaden was. Het heeft me aan het denken gezet en heb contact gezocht met Jeroen Dirksen of het een idee was dit nummer als single uit te brengen. Hij is met het nummer aan de slag gegaan en heeft het nummer opnieuw gearrangeerd zodat het nu alsnog als single uitgebracht kan worden. De vraag was enorm en vandaar nu deze single’’, aldus Otto.

 

Dat de chemie tussen Otto Roona en Jeroen Dirksen goed zit is wel gebleken. Het afgelopen halfjaar verschenen de titels ‘De liefde van mijn leven’ en ‘Maar geen woord daarvan is waar’ op Otto’s naam, welke allemaal landelijk veel airplay mochten ontvangen. De single is vanaf dit moment overal verkrijgbaar in de diverse downloadshops en ook te beluisteren via de bekende streamingdiensten.

 
10-2-2015


OTTO ROONA - MAAR GEEN WOORD DAARVAN IS WAAR

 

 

 

Otto Roona is de laatste maanden weer helemaal terug van weggeweest. Zijn laatste single met als titel ‘De liefde van mijn leven’, heeft veel Airplay mogen ontvangen op de radio. Ook deze keer is Otto weer naar het Duitse Neuenhaus getogen voor een prachtige bekende meezingplaat. De productie is wederom volledig in handen van Jeroen Dirksen. De chemie tussen de zanger en de producer lijkt maar niet op te raken, de ene na de andere feestplaat op Otto’s naam rolt dan ook zijn studio uit.
De single heeft als titel ‘Maar geen woord daarvan is waar’ meegekregen. De plaat heeft een hoog meezing gehalte en is helemaal in feestuitvoering opnieuw gearrangeerd. ,,Het idee om dit nummer in een feestversie uit te brengen was een wens die hoog op het verlanglijstje stond’’, aldus Otto. ,,Het nummer bevat een mooie tekst waarin voor velen een boel herkenbaarheid zit’’. De single zal 14 februari verschijnen op het eigen label van de zanger, Marcotto Producties.
De single presentatie aan het grote publiek vind in 2 fases plaats, de plaat zal op 14 februari tijdens de carnavalsstapavond in het Groningse Leek, bij Café de Buurvrouw, voor het eerst voor het grote publiek te horen zijn tijdens de single-release party. De festiviteiten zetten zich voort op 15 februari bij Café Perron 16 in Leek, alwaar de single officieel gepresenteerd word onder het genot van een hapje en drankje tijdens de eerste zogeheten ‘Muziektrein’ van het jaar. Na de festiviteiten is het tijd voor serieuzere zaken en gaat Otto met zijn nieuwe single op promotour door het land.

 

 
4-3-2014


OTTO ROONA  - DE DAG VAN MORGEN  Otto Roona werd geboren op 25 feburari 1986 te Groningen. Bij Otto zat muziek en zingen altijd al van jongs af aan in het bloed, hij heeft veel gedichten en teksten geschreven en op zijn keyboard diverse nummers gemaakt, toch kwam het nooit tot een productie bij een producer. Na zijn studiejaren waarin hij onder andere Fotografie en Digitale vormgeving studeerde... is hij uiteindelijk toch de studio ingegaan.In het jaar 2012 vond hij het tijd worden om toch wat meer met de muziek te gaan doen. Hij is de studio ingedoken en de eerste single “Mijn Zonnestraal” werd binnen no-time op meerdere radiostations gedraaid! Na dit succes kwamen er meer singles van hem uit die we nog dagelijks op de radio horen. Nu in het voorjaar van 2014 is het tijd voor opnieuw een nieuwe single. En wat voor een. Een nummer waarbij het lentegevoel je gaat bekruipen. DE DAG VAN MORGEN is de titel en is vanaf volop verkrijgbaar bij de betere cd speciaalzaak en natuurlijk te downloaden via de bekende download winkels. Otto Roona begint zijn plaats in de vaderlandse muziekbranche te veroveren

 

 
Hier kunt u verder gaan naar

 

 

A B C D E F G

 

H  I J  K L M N

 

O P Q R S T U

 

V W X Y Z