ROB ZORN


2-10-2019


 

Rob Zorn – Ik kan niet zonder jou 
 
Hazes altijd de basis, de circel is rond voor Rob

De van oorsprong Haarlemse volkszanger Rob Zorn begon meer dan 33 jaar geleden met het zingen van de nummers van zijn grote voorbeeld André Hazes. Toen André in 1986 in de Plashoeve te Vinkeveen Rob zijn eerste single uitreikte, was dit een grote droom die uitkwam.

Na al die jaren zit Rob nog steeds in het vak en na tal van albums en singles die... veelvuldig de hitlijsten van Nederland wisten te vinden, komt hij nu uit uit met een single die eigenlijk door Hazes himself gezongen had moeten worden.

‘Ik kan niet zonder jou’ kreeg hij van componist/ tekstschrijver Co van Raaijen die vertelde dat hij dit nummer geschreven had en er maar één voor wist die dit kon zingen. Toen Rob het nummer hoorde was er direct een klik en heeft Rob de productie laten verzorgen door Manfred Jongenelis. Het resultaat is een onvervalste meeslepende smartlap met 100% Hazes gehalte, maar dan gezongen door Zorn. ‘De circel is nu rond’, aldus Rob.

 

 
11-10-2018


Rob Zorn brengt ‘My Dolly’ tot leven!

 

 


“Als je het één keer hoort, zit het nummer in je kop”, zo laat Rob Zorn weten. Hij is razend enthousiast over zijn nieuwe single ‘My Dolly’ maar ook over het bijzondere verhaal achter de plaat. “My Dolly’ is zo een gaaf nummer geworden, daarom komen er twee versies van uit; de gewone versie én de carnaval-feest-party versie”, aldus de zanger die de 11e van de 11e ook met rasse schreden ziet naderen natuurlijk. Dik dertig jaar geleden alweer verscheen de debuutsingle van deze rasartiest met succesnummers als ‘Er gaat een trein naar niemandsland’, ‘Nou en’, ‘Dat weet iedereen’, ‘Leven hoe ik leven wil’, ‘Dat maak ik zelf wel uit’ op zijn naam.

De opvolger van zijn afgelopen mei verschenen liedje is dus getiteld ‘My Dolly’. “Ben jij in voor iets geks”, die vraag kreeg Rob voorgelegd van Tjeerd van MY DOLLY  die de “Love Dolls” kan leveren, en daarbij een liedje zou willen hebben. Lang verhaal kort: Rob zoekt contact met tekstschrijver en componist Pascal de Vormer en nog geen twee uur later is ‘My Dolly’ geboren. “Ik was zelf door het Dolly heen”, zo grapt Rob, die het liedje vlot hierna inzingt bij Manfred Jongenelis. ‘My Dolly’ van Rob Zorn, dat verschijnt op het Rood-Hit-Blauwlabel, ademt de geur van liefde, amore en meer….. die laat je dus nooit meer lopen of liggen! De ludieke clip is gemaakt mmv Johan Vlemmix!

 

 
9-5-2018


Rob Zorn’s - “Geniet ervan”

 


De single ‘Wie denkt er dan aan mij’’ werd door de TROS als eens uitgeroepen tot kroegkneiter. Mooi om dit nu op te volgen… “Geniet ervan’ is de STRANDKNEITER van 2018! Met een preview schotelde Rob Zorn afgelopen week zijn fans en volgers alvast een stukje voor van zijn nieuwe single. De Haarlemse volkszanger die ruim 30 jaar geleden zijn eerste single aan hem uitgereikt zag worden door niemand minder dan André Hazes (senior uiteraard) heeft vaak vrolijk omlijste liedjes mét een boodschap. Volkse vertolkingen met krachtige kreten uit het leven gegrepen die de afgelopen jaren maar al te vaak een compleet eigen leven zijn gaan leiden bij o.a. het uitgaanspubliek, Nou en?

 

“We gaan knallen met een giga zomernummer”, zo verklapte Rob onlangs! Zijn nieuwe plaat verschijnt uiterard weer op het Rood-Hit-Blauwlabel. Bijgestaan door prachtige danseressen is onlangs in het Brabantse Nuenen de bijpassende video geschoten voor deze verrassende, gepassioneerde, en o zo swingende zomerse track. Rob Zorn geeft zijn in 2017 verschenen liedje ‘Leef de dag met een lach’ absoluut een passend vervolg, dus.. ‘Geniet ervan’!

 

 
9-5-2017


 

Rob Zorn - Leef de dag met een lach

 


 
Rob heeft patent op liedjes met een kreet en een boodschap, dus Leef de dag met een lach !

Praktisch iedere liefhebber van het volkse repertoire kent ze wel: ‘Neem jij maar een ander in de maling’, ‘Nou en’, ‘Dat weet iedereen’, ‘Dat maak ik zelf wel uit’ of ‘Denk wat je denken wil van mij’. Liedjes met een statement die volkszanger Rob Zorn de afgelopen jaren ...uitbracht en die uiteindelijk uitgroeiden tot de zogenaamde kroegen knijters, waaraan velen heel veel plezier beleven. Ruim dertig jaar geleden is het alweer dat de Haarlemmer uit handen van zijn idool André Hazes, het eerste exemplaar van zijn debuutsingle ‘Het is voorbij’ mocht ontvangen.

Rob Zorn staat voor de gezellige Hollandse volkse meezinger en hij heeft daarbij patent op liedjes met een kreet en boodschap. Precies zoals de volkszanger zelf is eigenlijk; het hart op de tong en dus gewoon onomwonden recht voor z’n raap. Geheel passend in die traditie is ook zijn nieuwe single; ‘Leef de dag met een lach’. Opgenomen bij- en geproduceerd door Manfred Jongenelis. Stress en zorgen verdwijnen onmiddellijk zodra deze vrolijke plaat passeert. Reken maar dat de kroegen, zalen en pleinen de komende maanden hiermee worden omgedoopt tot een deinende massa en waar de lach de boventoon voert. Rob Zorn en Rood-Hit-Blauw hebben er weer één….. !

 
15-6-2016


Rob Zorn - Denk wat je denken wil van mij’Rob Zorn na moeilijke periode terug met ‘Denk wat je denken wil van mij’
Rob Zorn is de afgelopen twee jaar door een hel gegaan. Hij lag er geestelijk helemaal uit, had een burn out en was erg depressief. ‘Alles wat iemand kan hebben heb ik meegemaakt. De keuze van mijn broertje om uit het leven te stappen heeft de emmer laten overstromen. Ik heb op aa...rde rondgezworven en wist niet meer waar ik mee bezig was. Zelfs m’n 50ste verjaardag wilde ik niet vieren. Ik heb geroepen dat als men een pop voor de deur zouden zetten ik deze lek zou prikken. Daarnaast had ik regelmatig angstaanvallen en durfde op een gegeven moment niet eens de brug bij Breda meer over. Gelukkig heb ik altijd de steun van mijn vrouw Daniëlle gehad en zij heeft mij erdoor heen weten te slepen’, vertelt Rob openhartig.

Rob had al een tijd het nummer ‘Denk wat je denken wil van mij’, thuis op de plank liggen en vond het nu het juiste moment om het uit te brengen. Het lied is geschreven door Pascal de Vormer. ‘Ik hoef maar aan te geven waar het nummer over moet gaan en hij komt altijd met een op mijn lijf geschreven tekst. Hij weet precies te verwoorden wat ik denk. Iedereen denkt wat over een ander en we hebben allemaal een mening klaar. Ze mogen over mij overigens denken wat ze willen, dat interesseert mij geen flikker’, aldus Rob.

Op de single staan in totaal 3 tracks. Speciaal voor zijn Daniëlle heeft Rob samen met Frank van Etten het prachtige lied ‘Engel in de nacht’ gemaakt waarin hij haar bedankt voor de hulp en begrip. ‘Daniëlle gaf me licht en heel veel kracht. Daarnaast zorgde ze ervoor dat de toekomst weer naar me ging lachen’. Ook een nummer dat Rob voor z’n overleden broer André heeft laten maken door Frank van Etten ontbreekt niet op het zilveren schijfje. Zoals gewoonlijk zijn alle arrangementen gemaakt door Manfred Jongenelis