SAM VANVELTHOVEN


31-8-2022


 

Sam Vanvelthoven - Alleen maar met je danse

 

 

 

Raymon Hermans schrijft nieuwe single ‘Alleen Maar Met Je Dansen’ voor Sam Vanvelthoven

 

Ook Sam Vanvelthoven heeft inmiddels de baard in de keel gekregen. Tijdens de opname van de Kerstsingle, die eind 2021 verscheen, was al te horen dat zijn stemgeluid iets aan het veranderen was. Het kinderstemmetje is voorgoed verleden tijd en dat is duidelijk te horen als je naar z’n nieuwe single ‘Alleen Maar Met Je Dansen’ luistert. Uiteraard kwam deze tot stand i.s.m. producer Manfred Jongenelis die al vanaf het begin betrokken is bij de zangcarrière van dit 15-jarige talent uit Roosendaal. Ook plukt Sam de vruchten van de samenwerking die Manfred een tijdje geleden aanging met Raymon Hermans. Hij is namelijk verantwoordelijk voor de tekst.

 

Sam heeft dankzij zijn enorme doorzettingsvermogen, de begeleiding van Manfred én die van z’n ouders al een behoorlijke staat van dienst. Met de lancering van de single ‘Alleen Maar Met Je Dansen’ komt de teller op 7 te staan. Niet veel leeftijdsgenoten kunnen dat zeggen. Daarnaast zijn de voorbereidingen voor zijn aanstaande 5-jarig jubileum in volle gang. Dit festijn gaat plaatsvinden in 2023.

 

Sam: ‘Omdat Raymon in St. Willebrord woon en ik in Roosendaal kwamen we elkaar bij optredens wel eens tegen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik best wel een grote fan van hem ben. Alle liedjes die hij tot nu toe heeft uitgebracht vind ik geweldig. Nadat Manfred mij vertelde dat Raymon bij deze productie betrokken werd, kwam er een glimlach op mijn gezicht. Je wilt niet weten hoe blij ik met deze plaat ben’.

 

De single ‘Alleen Maar Met Je dansen’ is vanaf 2 september 2022 legaal te downloaden via de bekende platforms. De clip, opgenomen door Karl Kaspers van Blue Motion Media, is te bewonderen op Youtube. Die moet je gewoon zien…..

 

 
25-11-2021


 

Sam Vanvelthoven - Voor Mij Geen Kerstdiner

 

 

 

Eerste Kerstsingle voor Sam Vanvelthoven een feit 

 

Er zijn maar weinig kindsterren die na hun introductie het zover hebben geschopt als Sam Vanvelthoven. Hij verwierf landelijke bekendheid door zijn deelname aan The Voice Kids.Daarnaast prijkt zijn foto steeds vaker op flyers van grote evenementen.Vanaf het begin van zijn inmiddels 3.5 jarige muzikale carrière wordt 

Sam al bijgestaan door Manfred Jongenelis. Deze drijvende kracht achter het talent uit Roosendaal heeft ervoor gezorgd dat hij ondertussen al 5 singles heeft uitgebracht.Ook de ouders van Sam zijn zo trots als een pauw op hem. Tijdens de opname van z’n allereerste Kerstsingle ‘Voor mij geen Kerstdiner'kreeg z’n vader tranen in de ogen en z’n moeder kippenvel.  

 

Eigenlijk stond het vorig jaar al op de planning om een Kerstsingle op te nemen, maar Sam vond zich daar op dat moment nog te jong voor.‘Vooral de laatste maanden begon het weer te knagen . Inmiddels ben ik 14 jaar en heb de baard in de keel gekregen. Dat vind ik bij zo’n gevoelig lied beter passen als een kinderstemmetje. Op internet vond ik een Kerstnummer dat heel veel mensen niet eens kennen. Ik stuurde dit door naar Manfred en samen zijn we ermee aan de slag gegaan. Muzikaal gezien is mijn versie een stuk voller dan het origineel. Dat vonden wij beter bij deze tijd passen. Als je goed naar de tekst luistert besef je maar al te goed dat Kerst niet voor iedereen feest is.Veel mensen zijn ook met deze dage alleen.  Ik besprak  dit  ook  met  m’n  vaste  cameraman  Karl  Kaspers.  Hij  heeft vervolgens een prachtige verhaallijn bedacht voor de clip’, aldus Sam. 

 

De single ‘Voor mij geen Kerstdiner’ is verkrijgbaar vanaf  24 november 2021 te streamen via de bekende platform

 

 
1-5 -2021


  

Als Sam Vanvelthoven kon toveren…..

 

 

Als ik kon toveren dan was er geen pijn en als ik kon goochelen zou alles zoveel anders zijn. Daarover zingt Sam Vanvelthoven in z’n nieuwe single ‘Als ik kon toveren’ die op vrijdag 30 april wordt gelanceerd . Met deze productie plukt hij de vruchten van de samenwerking tussen Manfred Jongenelis en Frank van Etten. Manfred is één van de beste producers op het gebied van Nederlandstalige muziek. Frank hoeft zich maar te verdiepen in een onderwerp en bedenkt de mooiste teksten.

 

Op de ‘B’ kant staat de track ‘Wat ben je mooi’. Met name de naam Eva, die hierin de hoofdrol speelt, heeft een bijzondere betekenis voor Sam. Iedereen die Manfred Jongenelis kent, weet dat onlangs zijn dochtertje Eva op 2-jarige leeftijd is overleden. Sam was kind aan huis bij Manfred en Sharona. Omdat hij een erg goede band met Eva had vroeg hij Manfred om een liedje te maken waarin de naam Eva verweven was. Dat heeft Manfred met alle liefde gedaan.

 

Als Sam kon toveren zou hij als eerste de corona verbannen zodat alles weer normaal wordt. Na z’n deelname aan The Voice Kids stroomden de boekingen binnen. Niets stond meer in de weg om z’n droom waar te maken om door te breken in artiestenland…..totdat Covid-19 zijn intrede deed. Alles ging op slot met alle gevolgen van dien. Gelukkig hoeft het 13-jarige talent z’n boterham er nog niet mee te verdienen.

 

 
9 - 5 -2020 


 

Sam Vanvelthoven  - ‘Wat ben je mooi’

 

 

Met ‘Wat ben je mooi’ laat Sam Vanvelthoven horen én zien dat hij als jong talent grote sprongen heeft gemaakt. Nadat in april 2018 zijn eerste single ‘Als ik later eens trouw’ werd gelanceerd voorspelden een aantal ‘mensen uit het vak’ hem een glansrijke muzikale toekomst. Inmiddels heeft hij een berg aan ervaring opgedaan tijdens optredens in Nederland en België. Het hoogtepunt beleefde hij tijdens zijn deelname aan The Voice Kids. Daar heeft Sam ontzettend veel tips en trucs als bagage meegekregen waar hij voorlopig nog wel even mee verder kan.

 

Vanaf het begin werkt Sam al samen met top-producer Manfred Jongenelis. ‘Eigenlijk laat ik alles aan Manfred over. Hij weet precies welke liedjes het beste bij mij passen. De verhaallijn van ‘Wat ben je mooi’ gaat over een meisje die ik leuk vind. We hebben een afspraakje, ik haal haar op en gaan samen naar huis. Het is op maat voor mij gemaakt. Omdat ik nog steeds erg geniet van accordeonmuziek zijn die klanken duidelijk aanwezig. Daarnaast heeft ook Zonzo Basily een bijdrage geleverd met zijn gipsy gitaar. Ik ben heel erg blij met deze single’, glundert Sam.

 

Het was ook Manfred die hem adviseerde om de single nu, ondanks de coranacrisis, uit te brengen. Volgens Manfred willen de liefhebbers van het Nederlandstalige lied gewoon nieuwe liedjes horen. Wachten tot het coronavirus verdwenen is heeft geen zin. De promotie zal hoofdzakelijk telefonisch plaatsvinden. Het bezoeken van radiostations en het deelnemen aan TV opnames zit er voorlopig niet in. 

 

De single ‘Wat ben je mooi is verkrijgbaar vanaf  8 mei 2020 en legaal te downloaden via de bekende platforms. De clip die opgenomen is door Karl Kaspers zal ter promotie van de single HIER te zien zijn

 

 
7 - 7 -2019


Sam Vanvelthoven - Ga dan

 

 

Sam Vanvelthoven pakt door en komt met “Ga dan”

Deze jonge knaap uit Roosendaal is ondanks zijn jonge leeftijd iemand waar we in de toekomst zeker rekening mee moeten houden.

Hij laat zijn veelzijdigheid zien in op deze nieuwe single “Ga dan”. Dit is een nummer wat we waarschijnlijk allemaal wel kennen van Jannes. Deze koning van het noorden heeft deze single in 2008 uitgebracht.

Het was een nummer wat Sam al vele malen op de bühne gedaan heeft en daar zulke leuke reacties op kreeg dat hij naar Manfred is gegaan en gevraagd daar een eigen versie van te maken.

Dat is gelukt, deze 2019 versie van “Ga dan” van Sam Vanvelthoven is er een om nauwlettend in de gaten te houden de komende periode....

 

 
20 - 1- 2019


 

Sam Vanvelthoven - Ik vind jou leuk

 

 

Vorig jaar april kwam dit jonge ventje uit Roosendaal, als een duveltje uit een doosje de muziekwereld binnen stappen. Dat deed bij met de single "Als ik later eens trouw", het nummer van John(ny) de Bever die door Manfred Jongenelis in een frisse uitvoering werd gestopt. Dit bracht zoveel positiviteit met zich mee dat een 2de single niet kon uitblijven. Samen met zijn ouders en Manfred, zijn ze gaan brainstormen om een liedje te vinden wat echt bij zijn jonge leeftijd past. Het resultaat mag er dan ook zeker zijn, een vrolijke en gezellig klinkende nieuwe single. "Ik vind jou leuk" zal Sam zeker weer veel aandacht gaan geven, dus houd hem goed in de gaten de komende periode

 

 
3 - 4  -2018


  

Sam Vanvelthoven - Als Ik Later Eens Trouw 

 

 

Manfred Jongenelis ziet talent in Sam Vanvelthoven

 

Sam Vanvelthoven staat, als het aan zangcoach Margot Roeken en Manfred Jongenelis ligt, aan de vooravond van een doorbraak over de gemeentegronden van Roosendaal. Het 10 jarige talent werd door zijn vader Francois besmet het het smartlappenvirus. Van jongs af aan zong hij een groot aantal liedjes al mee.De familie Vanvelthoven was ook regelmatig aanwezig was bij cd presentaties van regionale artiesten bij uitgaansgelegenheid El Corazon in Roosendaal. Kleine Sam mocht vaak op het podium een liedje meezingen met z’n idolen. Het publiek gaf vaak aan dat er wel iets meer in zat dan alleen meezingen. 

 

‘We kregen uit diverse hoeken de tip om contact op te nemen met zangcoach Margot Roeken. Omdat Sam destijds nog maar 8 jaar was gaf Margot aan dat zij eigenlijk les gaf aan kinderen vanaf 10 jaar. Vanwege het leuke verhaal dat we haar vertelden ging ze overstag  en wilde ze Sam graag horen zingen. Na een aantal oefeningen gaf Margot aan erg onder de indruk te zijn van het jonge talentje en Sam was welkom op haar CB muziekschool aan de Zundertseweg 92 in Schijf. Na een jaar les gaf Margot als tip aan om contact te zoeken met Manfred Jongenelis voor het maken van een demo. Ta….dan bel je zenuwachtig met ‘de grote Manfred’ om het verhaal uit te leggen. Een afspraak werd gemaakt en Sam nam een demo op. Na afloop vroeg Manfred of Sam mocht horen wat hij erover ging zeggen omdat het toch om hem ging. Manfred vertelde dat hij talent zag in z’n leeftijdscategorie. Iets wat er momenteel niet is. Hij vond dat we met die capaciteiten iets moesten gaan doen’, vertelt Francois Vanvelthoven.

 

Die woorden hebben ertoe geleid dat er naar een passend liedje is gezocht met een tekst die bij Sam past. De keuze viel op ‘Als ik later eens trouw’, waarmee Johhny in 1980 hoge ogen gooien. Die Johnny blijkt John de Bever te zijn. Manfred heeft natuurlijk het arrangement enigszins aangepast met vrolijke accordeongeluiden om er een hedendaagse versie van te maken.

 

Op 1 april jl. vond de officiële presentatie plaats bij El Corazon in Roosendaal. Maarliefst 350 gasten waren hier getuige van. Het publiek kreeg als voorproefje de bijzondere clip, opgenomen door Karl Kaspers , al te zien. ‘Omdat het liedje gaat over een gevonden schoenendoos op zolder met een foto, zijn we via Facebook op zoek gegaan naar een ouderwetse zolder met een houten vloer. Die hebben we uiteindelijk gevonden. Ook hebben we gefilmd in een schoolgebouw , bij mensen thuis aan de keukentafel en loods met graffity. De verhaallijn is de rode draad van de clip. De reacties die we kregen waren overweldigend. Als dit een voorbode is van de officiële relaese op 13 april 2018 belooft dit nog veel’, glunderen z’n vader en moeder 

 

 
Hier kunt u verder gaan naar

 

 

A B C D E F G

 

H  I J  K L M N

 

O P Q R S T U

 

V W X Y Z