· 

Barbara Dex


 

 

Barbara Dex - In 't Groot (nieuw album)

& Drie Zomers Lang (nieuwe single)

 

 

Barbara Dex brengt gekende en vergeten muziekparels in grootse symfonische omkadering op nieuw album

 

Dit jaar viert Barbara Dex haar 30-jarige muziekverhaal en dat doet de fenomenale zangeres met een nieuw album: ‘Dex in ’t Groot’. En die ‘groot’ mag gerust letterlijk genomen worden, want Barbara Dex blaast op het album gekende én vergeten Nederlandstalige muziekparels nieuw leven in, en dat in een grootse, machtige symfonische omkadering. ‘Dex in ’t Groot’ is vanaf vandaag, vrijdag 21 april, overal beschikbaar en te beluisteren. “Ik ben zó onder de indruk van dit album. Ik voel me rijk, groot maar vooral trots”, vertelt Barbara Dex.

 

Samen met het album brengt Barbara Dex ook haar nieuwe single ‘Drie Zomers Lang’ uit, die eveneens te horen is op ‘Dex in ’t Groot’. Het is een cover van de Nederlandse Conny Vandenbos uit 1975. Deze song katapulteert Barbara Dex terug naar haar jeugd en meer bepaald naar haar grootmoeder. “Mijn grootmoeder langs mama’s kant had een grote platenverzameling. Als jong meisje was ik daar echt door gefascineerd. Ik was vooral geïnteresseerd in de LP van Conny Vandenbos. En nu, zoveel jaren later, steek ik een nummer van haar in een symfonisch jasje. Fantastisch, toch?”, aldus Barbara Dex.

 

Naast ‘Drie Zomers Lang’ en ‘Niemand Heeft Je Ooit Gezien’, de eerste single die ze uitbracht van de plaat, schitteren er nog andere covers van grote artiesten op het album. Van Will Tura en Ann Christy tot André van Duin en Louis Neefs, het passeert allemaal de revue. Een duet mocht ook niet ontbreken op ‘Dex in ’t Groot’ en daarvoor heeft Barbara Dex haar goede vriend Lucas Van den Eynde gestrikt. Barbara Dex verrast ook met een nieuwe versie van ‘Iemand Als Jij’, waarmee het 30 jaar geleden allemaal begon, en een nummer dat ze speciaal zingt voor haar vader Marc Dex.

 

Het album ‘Dex in ’t Groot’, waarop ook de nieuwe single ‘Drie Zomers Lang’ prijkt, is vanaf vandaag, vrijdag 21 april, te beluisteren en te bestellen op CD en op een unieke dubbel LP

 

Morgen, zaterdag 22 april, en op donderdag 27 april 2023 staat Barbara Dex met haar voorstelling ‘Dex in ’t Groot’ in Cultuurhuis de Warande in Turnhout en in Cultuurcentrum Hasselt. In deze zalen presenteert Barbara Dex haar nieuwe album live met een heus symfonisch orkest, aangevuld met een greep uit haar 30-jarige muziekverhaal.