· 

Bernardo


 

 

 BERNARDO GEEFT MET “ OM KLOKSLAG HALF 10” OPNIEUW Z’N VISITEKAARTJE AF

 

 

In deze toch best wel moeilijke periode van corona waar iedereen mee te maken heeft is het lastig om je eigen muziek overal ter gehoren te kunnen brengen en ben je compleet afhankelijk van alle radiostations aldus Bernardo

Na de eerder uitgebrachte singles met de titels “Je loog en bedroog” en “Ik hou je vast” welk hij ook met Frank van Etten samen heeft geschreven komt de goedlachse haarlemse zanger wederom met een ijzersterke single waar velen zich in kunnen vinden. Eigen werk en geen covers is waar Bernardo zich mee op de kaart wil zetten.

Met z’n nieuwe paradeplaatje “Om klokslag half 10” keert Bernardo terug naar de wat meer volkse stijl waar hij ook erg van geniet. Het nummer begint met een fantastische accordeonpartij die door Danièl Metz is ingespeeld en nodigt uit om je oren te spitsen naar wat komen gaat.

Al luisterend kom je erachter dat het onderwerp vriendschap en geld is. Als je geen geld meer hebt blijken ‘vrienden’ geen belangstelling meer in je te tonen. Je zoekt dan je heil op in de kroeg met andere lotgenoten’, meent Bernardo.

Op het moment dat ik in de studio bij Frank van Etten kwam om over mijn nieuwe single te praten had ik nog geen idee waar het allemaal op uit zou draaien. Ik had 10 Pakkende titels opgeschreven waar nog geen singles van zijn uitgebracht. Nadat Frank het lijstje bekeek, viel meteen de zin “Om klokslag half 10” op. Frank zei….”dat is hem”. Die titel valt op en blijft hangen. Samen met Frank heb ik de tekst en muziek geschreven’, glundert Bernardo.

 

De verhaallijn zie je terug in de videoclip die opgenomen is door Robert Vegt De beelden zijn o.a. geschoten bij Café Bert in Haarlem. Dit café voldoet volgens Bernardo aan alle verwachtingen die je voor ogen hebt als je denkt aan een bruin café. Oplettende kijkers zullen als gastspeler aan het billjart Ray Benjamin herkennen. Ray heeft sinds kort een relatie met Deveney de dochter van Bernardo en trekken zij nu ook geregeld samen door het land om spetternde optredens te verzorgen.