· 

Crist Coppens


 

 

Crist Coppens  ‘Ik zeg proost!’

 

 

Crist Coppens laat de glazen klinken met ‘Ik zeg proost!’

 

Op de melodielijn van The Monkees klassieker ‘I'm a believer’

heeft Crist Coppens een Nederlandse tekst laten schrijven door Jack van Raamsdonk. Omdat Crist geen letterlijke vertaling wilde, kreeg zijn vaste tekstschijver de opdracht om er een compleet andere draai aan te geven. Dat is met de single

‘Ik zeg proost!’ meer dan gelukt.

 

Crist is van mening dat het proosten met elkaar voor veel mensen in deze tijd best lastig aan het worden is. ‘Samen aan de bar zitten met een stel vrienden om de glazen te laten klinken is natuurlijk het mooiste wat er is. Dat zit er voorlopig niet meer in. Ik krijg de laatste tijd ook steeds vaker foto’s van vrienden die op afstand een proost uitbrengen. Dat is een goed alternatief’, meent Crist.

 

Naast het uitbrengen van eigen liedjes kiest Crist voor de afwisseling om af en toe

covers uit te brengen.

Met name de Nederlandstalige bewerking ‘Geef me jouw liefde’ die op ‘Let your love flow’ van the Bellamy Brothers was gemaakt, doet het na 7 jaar nog steeds erg goed.

 

De productie van ‘Ik zeg proost!’ vond plaats bij Manfred Jongenelis.

‘De ene keer kies ik voor Manfred, de andere keer voor Kees Tel.

Het zijn allebei topproducers die hun vak goed verstaan.

Voor de tracks van mijn laatste twee albums zijn ze allebei voor de helft verantwoordelijk. Ik ben iemand die graag met betrouwbare partners

samenwerkt. Daar hoort ook  Ronald Visch platenlabel Rood-Hit-Blauw  bij. Vanaf het begin brengt hij m’n singles en albums al uit’, aldus de zingende keurslager uit Horst.