· 

De Erpa's en Paul Meijaard


 

 

 

De Erpa's en Paul Meijaard - Aan de bar moet je wezen

 

 

 

De Erpa’s en Paul Meijaard met onvervalste feestknaller ‘Aan de Bar’  

 

De Erpa’s, Erwin Fillee & Patrick Cousijn, hebben in dit Coronajaar op de valreep een knaller opgenomen. Hierbij hebben ze vriend en entertainer/accordeonist Paul Meijaard bij betrokken. ‘Ik zong dit liedje al jaren gewoon voor de gezelligheid en alleen het refrein, aldus Erwin’. Het liedje is de begin en eindtune van de al jaren overleden Haagse moppentapper Harry Touw die in de jaren 70 en 80 veel succes had op radio en TV met zijn programma ‘Bakken aan de Bar’. En dan niet eten bakken maar moppen vertellen.

 

Tijdens de Sinterklaasshows die Erwin, Patrick en Paul al 30 jaar in het land spelen in verpleeg- en verzorgingshuizen, zingen ze altijd ‘als het even stil valt’ het refrein van ‘Aan de Bar’. Erwin heeft samen met Patrick het coupletje erbij bedacht en het liedje opgenomen in de ‘Hitfabriek’ HQ Studio in Tilburg van Harald Queens. De release en promotie worden weer verzorgd door UltimateDisk.

 

Paul is een begenadigd accordeonist en is al bijna 50 jaar werkzaam in de muziek. Hij was zowel solo als duo succesvol in het overbekende duo De Rijnsons uit Leiden. Paul was direct te porren om zijn medewerking te verlenen op instrument, maar ook om even mee te zingen. Zijn tweede stem is een welkome aanvulling.

 

‘Aan de bar’ is met zijn 1:56 wellicht het kortste plaatje van 2020 maar wellicht DE FEESTknaller van het jaar.