week 46/2017

 

 

Henk Damen - ‘Comment Ca Va’

 

Henk Damen heeft de nummer één hit ‘Comment Ca Va’ van The Shorts in een nieuw jasje gestoken. The Shorts brachten het nummer geschreven door Eddy de Heer en geproduceerd door Jack de Nijs uit in 1983 en stonden maar liefst 5 weken lang op nummer 1 In totaal stond de single 15 weken lang in de hitlijst.

Henk Damen liep al enige tijd rond met het idee om ‘Comment C...a Va’ te coveren. Na overleg met zijn vaste producer Tom Peters werd de knoop doorgehakt en de studio van Hans Aalbers in Nederhorst Den Berg bezocht voor de opnames van de single. Afgelopen week reisde de zanger af naar Frankrijk om in Parijs zijn bijpassende videoclip op te nemen.

Henk zijn eerste CD-single kwam uit in het voorjaar van 2002, ‘Ik Droom M’n Hele Leven Van Jou’, heeft bij het Nederlandse publiek de definitieve doorbraak geforceerd voor dit talent op Nederlandstalig zang-gebied. In de loopt der jaren zijn er vele singles verschenen zoals; ‘Te mooi om waar te wezen’, ‘Zij valt op de DJ’, ‘Laat mij alleen’, ‘Wie denk jij wel wie je bent’ e.v.a. In April van dit jaar kwam zijn laatste single ‘Geboren om van je te houden’ uit.