week 35/2017

 

 
 

Henk Wijngaard  - Hoeveel kilometer

 

 

 

”Het zoeken naar inspiratie voor liedjes over het chauffeursleven valt niet altijd mee. Zeker niet wanneer je er al meer dan 100 hebt geschreven, bezongen, en steeds weer probeert de emoties van onze mannen en vrouwen van de weg in een liedje neer te zetten.
Maar dan ineens duikt er een liedje op van mijn studio producer Niels Lingbeek en na het een aantal keren te hebben beluisterd, is dit nummer uiteindelijk opgenomen en op cd gezet.
Hopelijk voelen mijn fans en aanhang de emotie van de lange ritten en afstanden met mij mee in dit nieuwe Truckersliedje "Hoeveel Kilometers" aldus Henk Wijngaard

 


Henk Wijngaard bekend van Noord tot Oost en van Zuid naar West. Het begon allemaal in 1978 toen Henk Wijngaard de Vlam in de pijp deed doen ontsteken. Vele hits volgden en de vrachtwagen chauffeur uit Stadskanaal wist niet wat hem overkwam. In 2016  verscheen een 4CD verzamelbox met daarop alle hits van de afgelopen jaren. Maar voor een ieder die denkt dat de tegenwoordig in Emmen woonachtige Henk het rustig aan gaat doen heeft het verkeerd. Nog steeds zingt hij wekelijks meerdere malen zijn hits op feesten en evenementen en nog steeds zie je het publiek genieten van de klanken van weleer gecombineerd met die van heden.