week 44/2017

 

 

Leroy en DeWitten - Voor Altijd

 

 

 De fijnproevers wisten het al, Leroy en DeWitten uit Velp maken bijzondere liedjes met een aanstekelijke melodie, een tekst met hier en daar een kwinkslag en altijd een authentiek verhaal. Vertolkt door zanger Leroy Aarts die nog eens een extra dimensie toevoegt.
 
Hoewel de eigen schrijfstijl van Jan de Wit behoorlijk succesvol is, kwam de groep tot de gedachte dat het misschien weleens aantrekkelijk zou zijn een nieuwe weg in te slaan en een nummer op te nemen waarin het enorme stembereik van Leroy tot uitdrukking gebracht kon worden.


Na rijp beraad viel de keuze op het virtuoze nummer “Voor Altijd”, een bewerking van de hit “Forever And Ever” van Demis Roussos uit 1973 met een wondermooie Nederlandse vertaling door Afra de Wit. 


De bekwame gitaar en mandoline klanken zijn weer als vanouds van Dirkjan de Wit, eensgezind en kundig geproduceerd door George Konings met Jan en Dirkjan.


 De bijpassende, smaakvolle videoclip van Vincent Bodt toont een fraai danspaar dat voortreffelijk danst op de heerlijke sound van Leroy en DeWitten – Voor Altijd.