week 30/2018

 

 

Michael Nobbe - Het is jouw lach

 

 

 

Michael Nobbe kiest met ‘Het is jouw lach’ voor echte Hollandse pop

 

De samenwerking die Michael Nobbe in 2017 aanging met Frank van Etten krijgt met z’n nieuwe single ‘Het is jouw lach’ een verrassend vervolg. Michael had bij z’n vorige door Frank van Etten geschreven en geproduceerde nummer ‘Hé weet jij wel’ al aangegeven dat hij geen accordeon en geen gipsy gitaar als muziekinstrumenten wilde hebben. Dat resulteerde in een gezellig uptempo lied met een positieve inslag
.
Fr...ank wist ook dat Michael op zoek was naar iets wat er nog niet was en waar hij zich prettig bij voelde. In ieder geval moest het de kant op van Hollandse pop. ‘In februari belde Frank me op met de mededeling dat hij iets voor mij had gemaakt. Frank liet me de demo horen die door een andere zanger was ingezongen in zijn opnamestudio in Apeldoorn. Ik vond het al heel erg goed klinken. Om een eigen draai aan het nummer te geven zijn er een paar kleine aanpassingen gedaan. Ik voel me het eindresultaat als een vis in het water’, glundert Michael.

 

Omdat Kaska Producties al z’n vorige clips had geproduceerd kreeg Karl Kaspers opnieuw de opdracht om de clip te vervaardigen van ‘Het is jouw lach’. Er zijn volgens Michael prachtige beelden geschoten in Hoorn. ‘We hebben gefilmd in het Julianapark, bij de Hoofdtoren, het Gouden Hoofd en bij de bekende beeldengroep ‘De scheepsjongens van Bontekoe’ die op een kademuur de wacht houden.