week 2/2018

 

Nick Koot - “Kijk mij heel even aan” Manfred Jongenelis werkt uitdaging van Nick Koot perfect uit

Bij de eerste tonen van het nummer ‘Kijk mij heel even aan’ zou je kunnen denken dat het gaat om een nieuwe single van Rob Zorn. Even fractie later gaan de gedachten uit naar Wesley Klein. Het blijkt echter om het nieuwe paradepaardje van Nick Koot te gaan. ...

‘Mijn inbreng daarin was eigenlijk vrij groot. Bij m’n vorige single had ik bij Manfred Jongenelis aangegeven wat ik wilde. Uiteindelijk kwam daar ‘Ik wil maar één ding’ uit. Dat was toch niet helemaal wat ik zocht. Nu had ik hem gebeld voor de opvolger en gaf aan dat het meer dansbaar moest zijn met een aantal herkenbare sounds van andere artiesten. Manfred is vervolgens aan de slag gegaan en kwam met dit fantastische resultaat’, meldt de uit Rotterdam afkomstige zanger.

Voor Jongenelis was dit een compleet nieuw project. Volgens Nick had hij zoiets nog nooit geproduceerd. ‘Hij heeft er allemaal nieuwe soundjes aan toegevoegd en is heel erg trots op dit product wat hij nu geleverd heeft. Die mening deel ik met hem. Het is echt een geweldige radioplaat die hopelijk goed opgepakt gaat worden. Het nummer valt echt op’, meent Koot.

De zanger die vijf jaar geleden z’n debuutsingle lanceerde heeft de clip opgenomen bij een vriend van hem die een mooi groot huis in Zevenbergschen Hoek bezit. ‘Het is een clip met een stelletje die de verhaallijn van de single op een perfecte manier vertolkt. Tussendoor zijn er shots van mij te zien als ik zing.. Het gaat erom dat een jongen smoorverliefd is op een meisje. Hij wil met haar dansen met als doel de alledaagse liefde uit te beelden.’, aldus het 30 jarige aanstormend talent.