week 47/2018

 

 

Ray Benjamin - Kom je met me dansen

 

 

 


Op vierjarige leeftijd staat Ray Benjamin (20) al in de studio bij Mike Peterson om een duet op te nemen met zijn vader. De passie voor het zingen is hem met de bekende paplepel ingegeven door zijn vader Raymond Leest, die op dat moment een druk en bezet artiest was. In de loop der jaren opent zijn vader een aantal cafés en zet Ray Benjamin zijn eerste stappen om als zanger te gaan optreden. Hij ging meedoen aan diverse talentenjachten en ging zo’n 6 keer naar huis met de eerste prijs. Zijn eerste single “Kus kus streel me” geproduceerd door Frank van Etten is het vervolg hierop. In 2015 gaat Ray meedoen met het televisie programma “Bloed, zweet en tranen” , bereikte de kwartfinales en werd overladen met complimenten van de juryleden en publiek. Een aantal maanden na zijn deelname aan “Bloed, zweet en tranen” krijgt hij een platencontract aangeboden bij NRGY Music en komt zijn tweede single “ Ik wil graag van je houden” uit geschreven en geproduceerd door Tom Peters en Hans Aalbers.

Het bleef daarna een jaartje stil. Ray Benjamin treed nog veel op maar is zoekende welke muzikale kant op te gaan.
Na diverse gesprekken met o.a. zijn goede vriend Wesley Klein en tekstschrijfster Linda Baarbé komt Ray uit met het nummer “Alleen jij”.
Aangekomen in januari 2018 is Ray terug op het oude nest en gaat opnieuw de studio in met Tom Peters een Hans Aalbers. Het nummer “Viva la Vida” is het resultaat. Een liedje met Zuid Amerikaanse invloeden wordt goed ontvangen door de radiostations. Hierna verschijnt er in mei van dit jaar ook nog de single “Mooi ben jij” welke zelfs een nog groter succesje boekte dan zijn voorloper.

Met zijn nieuwe single “Kom je met me dansen”, een cover van de in 1980 uitgebrachte hit “Celebration” van de bekende Amerikaanse discoformatie Kool and the Gang, slaat Ray Benjamin een hele nieuwe weg in. De tekst is wederom geschreven door Linda Baarbé en de productie is omgetoverd naar een geheel eigen stijl die goed bij Ray past.

De toekomst ziet er ook rooskleurig uit want niemand minder dan Thomas Berge zal het team Ray Benjamin komen versterken. Wat voor moois hier uit voort zal komen is nog een verrassing dus ik zeg blijf Ray volgen op al zijn socials zoals Facebook, Instagram en Twitter.