week 37/2018

 

 

 

 

Standaard - ' Een op oneindig ’ / ‘One in a million’

 

 

 

 

 

Sinds 2016 vormen Philip en Rosita het muzikale duo ‘Standaard’. Er zijn inmiddels meerder singles en videoclips verschenen, waaronder het bekende zomernummer ‘De Zomer Is Van Ons’ (2017), Jij en Ik (2018), naar Spargo’s ‘You And Me’ (1980) en ‘Doe Ik te Jong’ (2017). De muziek van Standaard kenmerkt zich door een groovy, funky, swingende popsound, met invloeden uit disco, late 80’ en 90’s Club, maar dit alles wel met de vibe van nu.

 

Op 7 september is het zover en komt van Standaard  een dubbelsingle uit met de titels: ‘Één Op Oneindig’ en ‘One In A Million’. Na het succesje van de eerste Engesle single ‘Without You By My Side’ bleven er verzoeken binnenkomen van fans en stations om meer Engelse tracks. ‘We willen echter het Nederlandse ook zeker niet loslaten en hebben daarom gekozen voor en/en. ‘Dit nummer leende zich daar perfect voor’, zegt Philip.

 

Het is een vrolijke, pakkende love song geworden met een catchy, zomerse swing en wat Latin invloeden. Het nummer is lekker dansbaar en heeft een upbeat, funky groove. Zowel de Engelse als de Nederlandse versie hebben hun eigen videoclip en deze past weer te gek in de lijn met de eerder verschenen clips van Standaard .

 

Één Op Oneindig’/’One In A Million’ gaat over de perfect love match en dat de liefde waard is om voor te vechten. Het geven en nemen in een relatie, het elkaar aanvoelen en de rots in de branding zijn voor de ander. De boodschap: ‘met jou heb ik de jackpot gewonnen en daar zal ik zuinig op zijn.’

 

De dubbelsingle heeft de kenmerkende ‘Standaard-sound’ en is voor zowel de nationale als de internationale muziekmarkt bedoeld. ‘Wij hopen dat de track ook in het buitenland zal aanspreken. De eerste reacties van enkele stations die ons al een tijd volgen en draaien in de UK en de VS op de toegestuurde track, waren zeer positief gelukkig’, zegt Rosita.