week36/2017

 

 

Twan Lijten - Als je alles...

 

 

Twan Lijten (Puur op het Gevoel, Saskia, 1000 Redenen etc.)

 

klopte een jaar geleden al op de deur met zijn vernieuwende orkestrale aanpak. Hij ging een samenwerking aan met louter topmusici en studio's om een unieke sound neer te zetten. De weergaloze producer en studio-eigenaar Paul Pouwer van de Power Sound Studio te Amsterdam, ging aan de slag met de composities van Twan. Voor de arrangementen werd Tom Bakker (!) ingeschakeld, een verstandige... keuze blijkt nu! Met de crème de la crème uit de (klassieke) muziekwereld, voornamelijk afkomstig uit het Metropole Orkest en met bijvoorbeeld Marcel Serierse op drums, Murk op percussie en Bert Meulendijk op gitaar, werd het Mutel Symfonisch Orkest gevormd. De strijkers- en blazerspartijen werden opgenomen in Hilversum in de vermaarde MCO-3 Studio.


Het eerste resultaat mochten we al beluisteren op de vorige single van de sympathieke Brabander (Geluksmomentjes).. deze wordt nu opgevolgd door het meeslepende ALS JE ALLES... een popballad van het zuiverste soort met een warme en herkenbare tekst en met een aantal zeer verrassende wendingen. Vooral het Oosters aandoende middenstuk is uniek in de Nederpop, er wordt een solo gespeeld met tientallen musici tegelijkertijd.. kippenvel!


We zijn benieuwd of deze high-end productie van Twan zich weet te nestelen tussen het grote hedendaagse aanbod.. wij denken dat ALS JE ALLES van Twan Lijten zomaar een nieuwe klassieker kan worden.. we gaan nog eens heerlijk achterover zitten en kijken naar de sfeervolle videoclip die gemaakt werd door Coen Dalenoord van de Creatie Kamer, kijkt en luistert u mee?