De Wannebiezz


 

 

 

De Wannebiezz - Trouw Zijn Geeft Gedonder

 

 

 

De Wannebiezz eren tekstdichter Jan Rot met nieuwe single. 

 

De mannen van de Wannebiezz hebben de afgelopen maanden niet stilgezeten, hoewel hun agenda anders deed vermoeden. In de tijd dat het onmogelijk was om op te treden hebben zij toekomstplannen gesmeed. Zoals menigeen weet is zanger en tekstdichter Jan Rot sinds 4 jaar leverancier van een aantal Wannebiezz-singles en hieruit ontstond niet alleen een prettige samenwerking, maar ook een bijzondere vriendschap.

 

Toen het verschrikkelijke nieuws kwam over de ziekte van Jan ontstond bij de Wannebiezz het idee om een hommage aan Jan te brengen door zijn her- en vertalingen in een theaterprogramma te verwerken. Jan was hier enthousiast over en zegde zijn medewerking toe. Helaas werd hij vrij plotseling door de ziekte ingehaald en moest hij noodgedwongen al zijn activiteiten per direct staken. Arie, Rocco en Gilles hadden op dat moment net de studio-opnames afgerond van een nieuw “Rotlied”. Hun plan om Jan het eerste exemplaar van deze catchy single te overhandigen tijdens zijn afscheidsfeest viel in duigen, maar de Wannebiezz zijn vastbesloten om er een mega hit van te maken. Dat zou een mooi compliment zijn en het beste bewijs dat Jan Rot en de Wannebiezz uitstekend bij elkaar passen. De spitsvondige tekst is geschreven op een oorspronkelijk lied van Sandy Coast (True love That’s a Wonder) en gaat in de Wannebiezz-versie door het leven als “Trouw zijn geeft gedonder”.

 

Het pakkende ska-ritme en de instrumentale opbouw zijn in samenwerking met Kees Tel tot stand gekomen en doen absoluut recht aan het origineel. Samen met New Sense Media hebben de mannen er weer een onderscheidende videoclip bij gemaakt. Wederom hebben de Wannebiezz een plaatje uitgebracht dat na een keer luisteren niet meer uit je hoofd gaat. En dat is helemaal niet erg: “Doe wat je ‘t liefste doet”.