· 

Erik Mesie


 

 

Erik Mesie - Geef Het Maar Toe

 

 

Nu in 2022 de muziek van de jaren 80 aan een ongekende opleving bezig is, staan ook de artiesten die toen doorbraken weer in de belangstelling. Terwijl hedendaagse artiesten zich laten inspireren door de electronische muzieksound die kenmerkend was voor de eighties, komt Toontje Lager frontman Erik Mesie met een cover die helemaal 'back to the 80-ies' is.

 

Het liedje 'Geef Het Maar Toe' is een Nederlandstalige versie van een liedje dat bekend in de oren klinkt: het origineel komt uit 1986 en is één van de hits van de Duitse formatie Münchener Freiheit. Een andere plaat van die groep was al eerder een succes voor Erik Mesie. Zijn top 40 hit 'Zonder Jou' is ook een cover van Münchener Freiheit. 

 

We zijn inmiddels 36 jaar later als Mesie opnieuw de ogen op zich gericht weet, met zijn versie van Tausend Mal Du, dat in een nieuwe tekst van Olaf Simons, Ton Balendonck en Adri-Jan Hoes nu 'Geef Het Maar Toe' heet. 

 

De gloednieuwe videoclip is gemaakt in 2022, maar helemaal in de stijl van de jaren 80. Het lijkt wel alsof Erik Mesie terug in de tijd is gegaan, in de jaren 80 een productie heeft gemaakt, en met een clip op VHS en een liedje op cassettebandje is teruggekeerd. 

 

Lang leve de jaren 80, wij krijgen er voorlopig geen genoeg van! En jij toch ook niet? Geef het maar toe...