· 

Fabienne


 

 

Fabienne - Mijn Verhaal / Herfstkleuren 

 

 

 

FABIENNE is wat men noemt 'een laatbloeier': pas op haar 45-ste nam ze een gitaar ter hand met de bedoeling om zelf actief muziek te maken. Nochtans is muziek altijd een rode draad doorheen haar leven geweest. Maar de prioriteiten lagen elders, niet op zijn minst bij haar gezin met opgroeiende kinderen.

 

Kleintjes worden groot en ouders krijgen weer tijd en ruimte voor hun vaak reeds lang opgeborgen dromen... Voor Fabienne betekende dit het herbronnen van die gekoesterde wens om ooit op een podium te staan. En zo geschiede. Sneller dan verwacht was er een coverband die al in het eerste jaar een twintigtal optredens verzorgde. Logischerwijze op gelegenheden waarbij het publiek niet meer zo piepjong was, maar des te meer nostalgisch genoot van een repertoire van songs uit de jaren 80 en 90.

 

En zoals het een muzikante betaamt, kwam er al snel de drang om zelf nummers te schrijven. Aan inspiratie geen tekort. Dat kan meteen als voordeel voor een laatbloeier worden beschouwd...

 

 

Full-cd MIJN VERHAAL

 

Een ontmoeting met componist/muzikant/producer Johan Engels (Noloxbox) leidde tot een muzikale samenwerking waarbij ideeën werden omgezet in songs. Toeval of niet: beiden zijn van het jaar 1970 en lieten zich inspireren door de sound van de power-ladies uit de jaren 80 en 90. Het resultaat is een zeer gevarieerde hommage aan de muziek uit hun eigen 'jonge jaren' als tieners en twintigers in tien origineel geschreven nummers.

 

Levenservaringen maken een verhaal, het verhaal van Fabienne.

Een titel voor de full-cd was voor de hand liggend: MIJN VERHAAL, de titeltrack die eerder als single werd gelanceerd en net als zijn opvolger PLUK DE MAAN bijzonder goed onthaald werd in Vlaanderen én Nederland.

 

De release van de full-cd gaat gepaard met een derde single: HERFSTKLEUREN. Het nummer is in zijn originele vorm én als bonustrack in remix te vinden op de cd. Voor de single versie werd nog een derde 'stand-alone' tropical remix uitgewerkt die de flauwe zomer van 2021 goed mag maken. Een zomers getint nummer uitbrengen in het najaar... Waarom niet?