· 

Ferry Koestering


 

 

Ferry Koestering - Ja Is Wat Je Zei

 

 

 

12 maart 2020... Corona. 

 

Zanger Ferry Koestering ging ineens van een goed gevulde agenda naar een compleet lege agenda, en had daarbij dus ook geen inkomsten. Als klap op de vuurpijl had hij ook nog net een nieuw huis gekocht. Een situatie waar de volkszanger een tijd lang buikpijn van heeft gehad. Logisch, want vrijwel alle artiesten in Nederland zitten door het ontbreken van optredens met hun handen in het haar. 

 

Zolang Ferry zich kan herinneren is hij al met muziek bezig. Op zijn negende werkte hij al bij de lokale radio omroep. Op zijn twaalfde was hij de DJ op alle schoolfeesten in de buurt en met zeventien jaar stond hij al op de bar te zingen in cafés in Spanje, Oostenrijk en in de Après Skihut in Rotterdam. 

 

Lange tijd werkte hij samen met DJ Maurice, dè man achter o.a. de succesvolle SnolleBollekes. Ferry bracht meerdere platen uit onder verschillende projectnamen. 2020 was het moment waar de zanger naartoe had gewerkt om te gaan vlammen met nieuwe liedjes onder zijn eigen naam; Ferry Koestering. En toen viel alles stil.

 

Een tijd lang zat de artiest in zak en as, want iedereen om hem heen raadde af om nu nieuwe muziek uit te brengen. 'Wat heeft het voor zin als het alleen maar geld kost, en je niks kan verdienen met optredens?!’

 

Ferry: “Muziek en gezelligheid brengen is mijn lust en mijn leven. Ik moet dit dus gewoon doen, ondanks de Corona-situatie.” Ferry besloot door te gaan met het produceren van nieuwe muziek. “Dit was een grote investering, iedereen verklaarde me voor gek. Ik heb weinig geslapen, alle klussen aangepakt waar ik geld mee kon verdienen en vervolgens weer geïnvesteerd in de productie van de muziek, videoclips en fotoshoots.” aldus de 34-jarige volkszanger.

 

Natuurlijk wil Koestering met deze nieuwe liedjes het liefst zo snel mogelijk de bühne op, maar zolang dat niet mag of kan, heeft hij iets anders bedacht:Live optredens via zijn social media kanalen, met als doel: gezelligheid thuis brengen. De goedlachse volkszanger grapt: “gezelligheid en een biertje op z’n tijd leidt tot een sterker immuunsysteem, laten we hopen dat de regering er ook snel zo over gaat denken”.

 

De nieuwe single van Ferry Koestering heet “Ja Is Wat Je Zei”. De tekst van het nummer heeft de zanger zelf geschreven.

 

Een gênant foutje tijdens de opnames van de videoclip in Spanje is uiteindelijk te bewonderen op de singlehoes. Zijn fans kozen de foto, waarbij hij beschamend zijn openstaande gulp dicht doet, als favoriet tijdens een uitgebreide stemronde op social media.

 

Vanaf vrijdag 25 september is de single te beluisteren via alle bekende streamingdiensten