· 

Flemming


 

 

 

 Flemming  - “Amsterdam”

 

 

 

 

Veelbelovende artiest Flemming brengt Nederlandse single uit 

 

Met zijn vocals op de hit ‘Miss You’ (Tungevaag, Sick Individuals, MARF) stond FLEMMING 14 weken in de Nederlandse Top 40 en in de hitlijsten van verschillende landen in Europa én de Verenigde Staten. Vandaag brengt de zanger de single ‘Amsterdam’ uit. Frisse, catchy Nederlandstalige pop met een creatieve productie en gevatte teksten. ‘Amsterdam’ is de eerste solo single van de zanger na ‘Miss You,’ waarmee hij meteen een authentieke sound weet neer te zetten.

 

FLEMMING (echte naam Flemming Freddie Viguurs): “Ik heb dit nummer samen met Marcus Adema (MARF) in de auto geschreven onderweg naar een schrijfsessie in Amsterdam. Die ongedwongen sfeer hoor je terug in het nummer. Ondanks mijn Bossche roots blijft Amsterdam voor mij een bijzondere en inspirerende plek!”.

 

Na jaren actief te zijn in de industrie als o.a. songwriter en zanger in verscheidene bands releaset FLEMMING in 2019 zijn Engelstalige debuutalbum. Een jaar later maakt FLEMMING als solo artiest definitief de keuze voor het Nederlands.

 

“Hoewel ‘Miss You’ goed ontvangen werd en ik meer muziek in het Engels heb uitgebracht ligt mijn hart toch bij het Nederlands. Als ik in mijn eigen taal zing kan ik helemaal in het nummer kruipen en de emotie voelen! Zingen in het Nederlands voelt voor mij als thuiskomen”, aldus Flemming.

 

Met veel shows door heel Nederland en o.a. het voorprogramma van Suzan & Freek en Teske de Schepper op zijn naam heeft Flemming een koffer vol ervaringen en is hij klaar voor zijn solo carrière.

 

‘Amsterdam’ is geschreven door Flemming samen met Marcus Adema (MARF) en Sander de Bie en is geproduceerd door MARF en Arno Krabman (o.a. Snelle en Suzan & Freek).