· 

Gene Thomas


 

 

 Gene Thomas - ''Ik ben vrij''

 

 

Vorig jaar nog was Gene Thomas te zien in het populaire televisieprogramma ‘Liefde voor Muziek’ én bracht hij het album ‘omSINGELd’ uit met daarop 47 nummers. Dit najaar, op 6 november, staat hij samen met heel wat topmuzikanten in de Antwerpse Stadsschouwburg.  En nu lanceert de Vlaamse singer-songwriter een nieuwe single. ‘Ik ben Vrij’ is een nummer met een instant ‘feel-good’ factor.

 

Wie singer-songwriter Gene Thomas volgt op sociale media, kon de afgelopen weken volgen hoe z’n nieuwe nummer tot stand kwam. De zanger trok zich terug ‘in zijn kot’, in dit geval: zijn eigen muziekstudio en nam zijn volgers mee achter de schermen. Van het songwriten tot het bedenken van de akkoorden en de melodie over het bespelen en opnemen van alle instrumenten: Gene deed alles in z’n eentje. Het resultaat is zijn nieuwe single: ‘Ik ben vrij’.

 

Gene Thomas: “Ik heb het afgelopen jaar veel geschreven. Inspiratie voor dit nummer haalde ik dan ook uit de lockdown. Vorig jaar in maart ‘stond in één seconde de klok stil’, zoals ik letterlijk zing in het nummer. Net als iedereen kijk ik uit naar het moment waarop dit alles voorbij is en we allemaal weer vrij zijn. Met deze single wil ik vooral goeie vibes en een dosis positiviteit verspreiden. Hoofd vooruit, er is licht aan het einde van de tunnel.”

 

‘Ik ben vrij’ is een energiek en aanstekelijk nummer, met catchy melodie, heerlijke gitaarakkoorden en een meezingbaar refrein. In het nummer lijkt het alsof Gene wordt omringd door tientallen muzikanten. In werkelijkheid deed hij àlles zelf in zijn eigen opnamestudio. Van de zang tot de drums over de piano, basgitaar, elektrische gitaar én akoestische gitaar.

 

Eigen gin-likeur

Een nieuw nummer, dat moet worden gevierd. Gene Thomas lanceert meteen ook zijn eigen drankje: ‘Génial by Gene Thomas’. Een premium Belgische gin-likeur, met een uitgesproken aroma van munt, aardbei en passievrucht. De fris-zoete fruittinten maken van Génial Gin Liqueur een erg toegankelijke likeur. Puur of met wat ijs komt Génial het best tot z’n recht als digestief , maar de gin-likeur schittert evengoed in de hoofdrol van een verfrissende cocktail of longdrink, in de mix met een tonic. Óf ga voor de favoriet van Gene: afgetopt met ginger ale, ijs en een takje munt. Je vindt ‘Génial by Gene Thomas’ bij de betere drankenhandel en speciaalzaak of online.

 

Over Gene Thomas

In 1990 zet Gene z’n eerste stappen in de showbizz: hij is 18 wanneer hij zich inschrijft voor de VTM Soundmixshow. Vijf jaar later richt hij X-Session op, met een grote doorbraak in 1996. ‘On and on’, hun grootste hit, komt uit in 1999. In 2004 brengt Gene zijn solohit ‘Voor haar’ uit en later dat jaar volgt zijn eerste soloalbum ‘Dichterbij’. In de jaren nadien volgen verschillende albums – met een dertigtal Ultratop hits als gevolg. Na een carrière van zo’n 25 jaar in zowel de Belgische (als de Franse) muziekscène (Gene Thomas groeide op in Brussel en is perfect tweetalig), staat in 2020  de muziek van Gene centraal in het populaire televisieprogramma ‘Liefde voor muziek’. Later dat jaar lanceert Gene zijn album "omSINGELd", goed voor drie cd’s met daarop 47 songs.