· 

Gene Thomas


 

 

Gene Thomas - Bye Bye Baby

 

 

Wanneer hij niet in zijn atelier bezig is aan zijn kunstwerken of ergens op een podium in Vlaanderen staat, kan je singer-songwriter Gene Thomas terugvinden in zijn muziekstudio. Daar werkte hij de laatste weken hard aan zijn nieuwe, zomerse single 'Bye Bye Baby', die vandaag, woensdag 8 juni, uitkomt. Het is een vrolijk, aanstekelijk en poppy nummer. Een echte meezinger. De single barst van de positieve vibes en is een ode aan alle jongeren. Net als bij zijn vorige single deed Gene Thomas alles zelf: van het songwriten en het bedenken van de akkoorden en de melodie tot het bespelen en opnemen van (bijna alle) instrumenten (enkel de bass en drums werden live ingespeeld door zijn muzikanten).

 

Gene Thomas: “Met deze single wil ik vooral goeie vibes verspreiden. We hebben allemaal twee jaar stilgezeten, maar ik merk in mijn omgeving dat vooral jongeren nu willen losbarsten, er ‘vollenbak’ voor gaan en tijd willen inhalen. Deze single is dus een ode aan de jeugd. Laat die lange, zwoele zomer maar komen!”

 

De zomer van Gene Thomas is goedgevuld. Hij staat op podia in heel Vlaanderen én wie wil kan hem nog twee keer aan het werk zien tijdens zijn 'OmSINGELd'-tournée op 11 en 23 juni. Tijdens die solotour neemt Gene Thomas je als toeschouwer mee op sleeptouw doorheen ruim 30 jaar carrière. Naast de nummers uit 'Liefde voor Muziek' maak je kennis met zijn hits, eigen beeldmateriaal, videoclips en uitzonderlijk ook zijn kunst. De volledige agenda van Gene Thomas vind je hier.

 

Over Gene Thomas

 

In 1990 zet Gene Thomas zijn eerste stappen in de showbizz: hij is 18 wanneer hij zich inschrijft voor de Soundmixshow van VTM. Vijf jaar later richt hij de pop-danceformatie X-Session op, met een grote doorbraak in 1996. ‘On And On’, hun grootste hit, komt uit in 1999. In 2004 brengt Gene Thomas zijn solohit ‘Voor Haar’ uit en later dat jaar volgt zijn eerste soloalbum ‘Dichterbij’. In de jaren nadien volgen verschillende albums – met een dertigtal Ultratop hits als gevolg. Na een carrière van zo’n 25 jaar in zowel de Belgische als de Franse muziekscène (Gene Thomas groeide op in Brussel en is perfect tweetalig), staat in 2020 de muziek van Gene Thomas centraal in het populaire televisieprogramma ‘Liefde voor Muziek’. Producer en hitwonder Regi covert in dat programma Gene Thomas’ zelfgeschreven nummer ‘Kom Wat Dichterbij’ – instant goed voor dé grootste Nederlandstalige hit ooit. Later dat jaar lanceert Gene Thomas zijn album 'OmSINGELd': drie cd’s met daarop 47 songs. In 2021 volgt een grote theatertour doorheen Vlaanderen onder diezelfde naam en als kers op de taart lanceert de singer-songwriter een eigen premium Belgische gin-likeur: 'Génial by Gene Thomas'.