· 

Gerry Holland


 

 

 

Gerry Holland - De hemel is een engel kwijt

 

 

Dat Gerry Holland bekend staat om zijn vrolijke liedjes dat wisten wij al, maar dat hij ook een prachtig nummer kan maken waar een verhaal in zit, is een hele andere kant van deze sympathieke zanger. Geen verrassing voor zijn fans, want die waren het juist die zeiden dat hij dit nummer“ De hemel is een engel kwijt” moest uitbrengen. Een echte schlager wat afkomstig is uit Duitsland van Andreas Martin en is herschreven door Gerto Heupink

 

De Amsterdamse zanger, bekend van hits als “De meisjes van het leven”, “Laat de hele boel maar waaien” “Lachen is het beste medicijn” “Holland Douze Points” en zijn laatste single “We

zijn er nu wel klaar mee” gooit het nu over een geheel andere boeg. Na deze vele mooie nummers komt de zingende taxichauffeur met deze gezellig schlagersound. 

 

Gerry Holland is al jaren bezig, hij was een jaar of dertien toen hij meedeed aan een grote talentenjacht. Hij kreeg direct de smaak te pakken om voor publiek te zingen. De talentenjachten volgden elkaar in snel tempo op en na twee jaar kreeg hij zijn eerste platencontract.

Daarnaast zong Gerry in het café van de groep Drukwerk van Harrie Slinger, met wie hij een duet zong.

Andere duetten zong hij met Danny de Munk en Nico Haak tijdens de live optredens die elke zondag in het café plaatsvonden.

 

Daarnaast trad hij ook op met vele grote namen Lee Towers, Anita Meijer, Corry Konings, André Hazes en vele anderen, dus je kunt gerust zeggen dat hij een redelijke staat van dienst heeft in artiestenland.