Glen Van Parys


 

 

Glen Van Parys  -  ‘Neem mijn hand’ 

 

 

 

Glen Van Parys uit Ruiselede brengt zijn derde single ‘Neem mijn hand’ uit.

 

De 31-jarige zorgkundige en animator in het Woonzorgcentrum Sint-Jozef in Ruiselede veroverde alvast al de hand van één iemand, namelijk van zijn partner Sam Gunst waarmee hij al zeven jaar samen is en waarmee hij op zaterdag 14 mei in het huwelijksbootje stapt in Ruiselede.

 

Glen is al vijf jaar op een ‘professionele’ manier bezig met de uitbouw van zijn carrière, alhoewel hij door corona ook vaak stil lag en de singles elkaar niet direct opvolgden zoals hij had gehoopt. “Ik voel dus aan dat ik telkens vanaf nul moet herbeginnen”, zucht Glen, die toch de hoop niet opgeeft maar verder blijft werken aan eigen muziek. Inderdaad, eigen nummers, geen cover, daar focust Glen zich op. In september 2018 bracht hij het nummer ‘Morgen’ rond dementie uit, samen met de steun van Ingeborg tm Sergeant. Door haar bekendheid kreeg hij heel veel respons op deze song.

 

In april 2019 kwam ‘Jou alleen’ uit, een nummer dat werd geschreven door Kato, bekend van The Starlings. Na twee rustige songs wilde Glen nu eens met een up-temponummer uitpakken. “Met ‘Neem mijn hand’ ben ik daar wel in geslaagd, al zeg ik het zelf.”

 

Na april 2019 werd het op muzikaal vlak stil. De reden? Samen met zijn partner kocht Glen een huis dat ze volledig hebben gestript. Daarna was corona daar en dan werd hij volledig opgeslorpt door zijn werk. De derde single stond dan gepland om eraan te beginnen, maar hij mocht de studio niet binnen wegens inderdaad het coronavirus. “Eind de zomer van 2021 mocht ik gaan inzingen bij Double Eight Studio in Gent. De nieuwe single ‘Neem mijn hand’ is een liefdesverhaal. Mensen moeten vechten voor elkaar, niet elkaar loslaten. Mensen moeten laten weten dat we er voor elkaar zijn. Dit liedje is qua stijl meer mijn ding. ‘Morgen’ ging over een boodschap, namelijk dementie. ‘Jouw alleen’ was een traag liedje, maar nu is het een uptempo. Ik hoop dat het aanslaat. Ik ben er alvast van overtuigd dat het een goed nummer is. ’t Is vooral een liedje dat blijft hangen. De mensen die het al konden beluisteren, geven toe dat je het na enkele uren nog meezingt.”

 

Glen brengt eerst een single uit en daarna trouwt hij met Sam. 2022 kan al niet meer stuk, want hij trouwt inderdaad op zaterdag 14 mei in Ruiselede met de liefde van zijn leven Sam Gunst (29).

 

De nieuwe single zal te downloaden zijn via alle grote streamingsplatforms