· 

Hannah Mae


 

 

 Hannah Mae - De Kerkstraat

 

 

 

Van Nashville naar De Kerkstraat

 

De talentvolle Hannah Mae is terug van nooit weggeweest met haar recentste song ‘De Kerkstraat’, een bitterzoete mijmering over de liefde waarbij countrymuziek en Americana de pijnlijk((e) mooie) herinneringen tot leven wekken. Denk June Carter Cash in een prachtig modern, Nederlandstalig jasje.

 

Met haar debuutsingle ‘Back To You’ (die in een PLUS-commercial weerklonk) verschijnt Hannah Mae eind 2019 ten tonele. Het nummer wordt een radiohit van jewelste. Na ruim vijftien miljoen Spotify-streams, een bekroning tot TopSong bij NPO Radio 2, de eerste positie bij de Nederlandse Tipparade, de doorbraak in de Vlaamse hitlijsten en talloze interviews bij onder andere Jinek, Tijd voor Max en 5 Uur Live besluit de Weerdingse de hand aan nieuw materiaal te leggen.

 

En dan drukt de wereld de pandemische pauzeknop in.

 

Hannah Mae doet vervolgens wat elke begaafde/zichzelf respecterende singer-songwriter hoort te doen: naar Nashville trekken waar ze in de voetsporen van illustere figuren als Emmylou Harris, Johnny Cash en Bob Dylan treedt. Nashville, het kloppende hart van de countrymuziek en het singer-songwriterschap, en de creatieve samenwerkingen die ze daar aangaat, injecteren de Weerdingse zangeres met nieuw en stoutmoedig materiaal enerzijds, en een karrenvracht aan bijkomende vakkundigheid anderzijds.

 

De muzikale herbronningstocht in de Verenigde Staten leidt tot enkele nieuwe creaties, aanvankelijk bedoeld voor andere artiesten. Zodra ze echter de tekst en melodie van ‘De Kerkstraat’ al zingend neerpent, hakt ze de knoop door: “‘De Kerkstraat’ is van mij.”

 

Onder de vleugels van Ilse DeLange en diens platenlabel Spark Records brengt Mae in 2020 ‘Little Things’ uit, een van de songs die ze in Nashville schreef. Daarbovenop covert ze rond diezelfde tijd Janet Jacksons ‘Together Again’, en tokkelt/fingerpickt ze in 2021 een clubtournee in elkaar die haar langs zalen en festivals als de Amsterdamse Melkweg en het Rootzz Festival in Breda leidt.

 

Weerdinge, Nashville of uw hart: met haar nieuwste single ‘De Kerkstraat’ keert ze terug naar huis.