· 

Hans Steiger


 

 

Hans Steiger - Rare man 

 

 

 

Hans Steiger heeft met RARE MAN een enorm beuknummer in handen

 

Ruim 30 liedjes heeft de uit Haarlem afkomstige zanger én entertainer Hans Steiger in het verleden al gemaakt. Het publiek vermaken met feestnummers is aan hem wel toevertrouwd. Z’n nieuwe single ‘Rare Man’ kan wel eens in het rijtje komen te staan van de grote hit ‘Ons Moeder Zeej Nog’ van Jan Biggel en de knaller ‘De Toreador’ van Opgeblazen ft. Wilbert Pigmans. ‘Rare Man’ is een hedendaagse bewerking op de klassieker ‘Yesterday man’ van Chris Andrews. De opnames vonden plaats bij Sonic Solutions in Roosendaal onder toeziend oog van producer Joris van Dijk. De tekst is geschreven door Hans Louws en de single verschijnt op 15 juni 2022 bij Storm Records.

 

‘Ik vond de originele versie vroeger altijd al leuk. Omdat tegenwoordig veel meer liedjes uit de oude doos opnieuw worden uitgebracht dacht ik dat ‘Yesterday Man’ als feestnummer ook wel eens aan zou kunnen slaan. Niet geschoten is altijd mis….toch? Het onderwerp gaat over geld, want als je geld hebt, heb je ook vrienden. Zo is het natuurlijk ook. De vrouwen vinden je dan leuk en alle vrienden willen met je omgaan. Als alles op is zie je ze niet meer. Ik ben ook fan van Willem Duin die helaas op 4 december 2004 al overleed. Hij was vroeger mijn achterbuurman en lanceerde ooit ‘Wat een rare man’. Ik gaf Hans Louws de boodschap mee om zo’n soort tekst te schrijven en dat is ontzettend goed gelukt’, glundert Hans.

 

De beelden van de clip zijn geschoten door Karl Kasper in het centrum van Haarlem. Er is gefilmd bij de Vijfhoek, rond De Grote Kerk en het Spaarne.