· 

Helmut Lotti


 

 

Helmut Lotti - 'Tarantella'

 

 

Na maandenlang wachten op betere tijden is de zanger dolblij zijn gloednieuwe single ‘Tarantella’ aan de wereld voor te kunnen stellen. ‘Tarantella’ is een verwijzing naar de populaire en vrolijke Italiaanse dans, die hem inspireerde tot het schrijven van de tekst en melodie. De single is meteen ook een voorbode op het album ‘Italian Songbook’, dat op 3 september verschijnt.

 

Met meer dan 770.000 verkochte exemplaren van ‘Helmut Lotti Goes Classic’ heeft de zanger nog steeds het best verkochte album aller tijden in België op zijn naam staan. ‘Italian Songbook’ sluit naadloos aan bij het succes van destijds, want ook toen ging Helmut regelmatig de Italiaanse toer op.

 

“‘Italian Songbook’ heeft zijn naam te danken aan enkele van de mooiste Italiaanse melodieën. Je weet wel, die romantische deuntjes die iedereen kent. Ik heb er veel plezier aan beleefd om ze te selecteren, opnieuw te orkestreren en vooral om ze op mijn eigen manier te interpreteren, hoofdzakelijk in het Italiaans. Ik kan niet wachten om alle nummers live op het podium naar het publiek te brengen met mijn Golden Symphonic Orchestra. In tussentijd hoop ik met mijn ‘Tarantella’ ieders zomer op te fleuren.”

 

Met ‘Tarantella’ keert de zanger terug naar Universal Music Belgium, de platenfirma waar hij in de jaren ’90 en begin jaren 2000 succesvolle albums uitbracht zoals o.a. ‘Out Of Africa’, ‘My Tribute To The King’ (Elvis Presley-tribute) en ‘Latino Classics’, die in België steeds wisten door te stoten naar nummer 1 in de album charts.

 

Helmut trekt binnenkort opnieuw langs binnen- en buitenlandse podia. Na een tour door België gaat het vanaf februari 2022 richting Nederland, Duitsland, Zwitserland, Denemarken en Oostenrijk.

 

 LIVE DATES via https://gracialive.be/nl/helmut-lotti-2021/