· 

Ida de Nijs


 

 

Ida de Nijs - “Zomeravond”

 

 

Toen Vlapo (Vlaamse Podiumartiesten VZW) haar enkele weken geleden vroeg om een nummer live te zingen op de allereerste Vlapo Showcase 2021 was Ida net in de studio om het lied ‘Zomeravond’ in te zingen.

 

Terwijl de opname in volle gang was dacht Ida, waarom zou ik hier niet meteen een nieuwe single van maken?  Dat betekent wel twee singles binnen een maand maar na zo’n lange stilte hebben de fans dit wel verdient, vindt ze.

 

Ida’s werkt momenteel ook aan een nieuw en zeer veelzijdige album waarop naast spiksplinternieuwe liedjes ook liedjes komen te staan die ze tijdens haar jeugdjaren al heel mooi vond.

 

Zomeravond is zo’n nummer van Conny Vandenbos uit 1975.  Marty Townsend heeft het fantastisch bewerkt tot een lied met een zomers countrygevoel.

 

Een commentaar van de zangeres zelf:

 

“Dit lied is heerlijk om te zingen, heerlijk om op te dansen...

En wat de tekst betreft? Die ‘witte vlinder op mijn knie uit 1975’ heb ik spontaan vervangen door ‘een leuke kerel...’ We zijn tenslotte 2021, toch?

 

De eerste Vlapo showcase zal heel binnenkort te bekijken zijn op Ment TV en daar zal U o.a. Ida de Nijs live kunnen bewonderen met haar spiksplinternieuwe vertolking van ‘Zomeravond’.

 

‘Zomeravond’ van Ida de Nijs is vanaf 9 07 2021 als download verkrijgbaar op iTunes, Spotify enz..