· 

Ida De Nijs


 

Ida de Nijs - Het heeft zo moeten zijn 

 

Tijdens de voorbereidingen voor het derde album van Ida de Nijs stuurde Sabien Tiels een nummer op. HET HEEFT ZO MOETEN ZIJN. Over een liefde die voorbij is maar waarvan je geen spijt hebt, omdat het toch heel mooi is geweest.

 

“Voor jou Ida, ik denk dat het heel goed bij je stem past!”, schreef Sabien.

Het nummer kwam op het album UIT DE SCHADUW en werd meteen gepland als de single na WERELDREIS....toen was er de Corona Crisis en wijzigden alle plannen. Ida kreeg een nieuw lied van Maarten Peters, “HOOP” dat beter bij de situatie paste en die single kreeg voorrang.

 

Nu ze weet dat het culturele leven voorlopig niet veel zal wijzigen besloot Ida alsnog gewoon de plannen terug te hernemen en HET HEEFT ZO MOETEN ZIJN uit te brengen.

“Zulke prachtige nieuwe liedjes verdienen een breed publiek en al kunnen we niet optreden, op de radio en TV kunnen we onze stemmen laten horen. Toch moeten ook voor die programma’s geïnvesteerd worden in nieuwe liedjes!”, aldus de zangeres.

Er wordt ook een professionele videoclip gemaakt van dit nummer, dat blijkbaar niet het laatste zal zijn dat voortkomt uit de samenwerking tussen Sabien Tiels en Ida de Nijs.