· 

Ilse DeLange


 

Ilse DeLange - Willing

 

 

Vandaag 25 augustus verscheen de langverwachte, nieuwe single van Ilse DeLange. ‘Willing’ is een uptempo poptrack, met Ilse's herkenbare country invloeden en vormt het startschot van een reeks nieuwe single releases en een gloednieuw album in 2023. 

 

De Nederlandse, die ook in Duitsland hoge ogen gooit, is geen onbekende in België. Zowel solo, met The Common Linnets als met haar deelname aan het Eurovisiesongfestival en Liefde voor Muziek stak ze al eerder de grens over. Vanaf het najaar trekt Ilse, na een tournee langs de Nederlandse theaters van drie maanden, richting de Duitse arena’s.

 

Ilse over Willing:

  

“Ken je die mensen? Die altijd strijdvaardig blijven?  Ze lijken onverschrokken, maar ook zij zijn wel eens bang. Toch laten zij zich niet tegenhouden door hun angsten. Ik voel me verbonden met mensen die keer op keer in het diepe springen, hun hart altijd weer openen en die telkens nieuwe uitdagingen blijven aangaan. Willing is een ode aan de mensen die het heilige vuur niet laten doven. Die er altijd weer voor gaan en die er altijd weer staan.”

 

Songwriters Niels Zuiderhoek (Kensington, Maan, Di-Rect), Matthijs van Duijvenbode (Douwe Bob) en Matthew Crosby (The Common Linnets) kropen samen met Ilse in de pen voor 'Willing'.

 

 

And I’m willing, willing, willing 

Still willing to dive in

I’ll be giving and giving what I have to give

Cause I already decided

Not to let it slip away

Still willing, willing, willing