· 

Iwan Esseboom en Wizard & VirgilVurr


 

 

Iwan Esseboom en Wizard & VirgilVurr - Schommelen 

 

 

 

Nederland gaat schommelen en dansen in Zomerhit die je niet meer uit je hoofd krijgt.

 

De kwalificatie ZOMERHIT wordt door diverse platenmaatschappijen vaak genoemd als men denkt die in handen te hebben. Ronald Visch   is ervan overtuigt dat ‘Schommelen’ van Wizard & VirgilVurr FT. Iwan Esseboom serieus kans maakt om in 2020 die ‘prijs’ in ontvangst te nemen.

 

Volgens Ronald past het aanstekelijke lied, dat je niet meer uit je hoofd krijgt, thuis in het rijtje ‘Kleine wasjes, Grote wasjes’ van Trafassi en ‘Tuintje in mijn hart’ van Damaru en Jan Smit.

Het was Marco Riedijk van de Crazy Accordeons die Ronald attent maakte op dit lied.

Ronald nam contact op met de Artiesten Wizard & VirgilVurr (Rajiv Mangroe & Virgil Paal) voor een vrijblijvend gesprek Dit resulteerde in een verbintenis tussen beide partijen. Naast het uitbrengen van hun liedjes gaat Rood-Hit-Blauw ook de boekingen verzorgen.

 

Volgens Rajiv krijgt hij sinds enkele dagen ontzettend veel vragen van dj’s waar de track te downloaden is. ‘Dat is een goed begin. Eigenlijk zijn we al ruim twee jaar bezig met dit lied. Ik maak al ruim tien jaar muziek en produceerde in mijn eigen studio rapnummers voor anderen. Sinds een jaar of drie leg ik samen met VirgilVurr de focus op ons zelf. Ik had zelf een refrein en een beat gemaakt van ‘Schommelen’. Virgil was erg enthousiast en stelde voor om Iwam Esseboom hierin te betrekken. Nadat Iwan in 1983 ‘Wittie visie’ lanceerde wordt hij op handen gedragen in Suriname, je kunt dit vergelijkbaar met André Hazes in Nederland. Iwan vond het ook een bijzonder lied en had er een goed gevoel bij en vloog hiervoor speciaal naar Nederland om zijn inbreng gestalte te geven. Ik heb samen met hem en Virgil de tekst geschreven waarin ‘Witte visie’ verweven is. Ondanks de lange voorbereidingstijd mag het resultaat er zijn’, aldus Rajiv, Virgil & Iwan.

De CD single ‘Schommelen’ is vanaf 19 augustus 2020 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms. De clip, geproduceerd door Dominique Mareels van DoVision, is hier  te bewonderen