· 

Jaap Reesema


 

 

Jaap Reesema - Mijn Kleine Presidentje

 

 

Jaap Reesema wist afgelopen maandag tijdens de Actiedag van Radio 555 heel Nederland te ontroeren met het live optreden van 'Mijn Kleine Presidentje'.

 

De zanger schreef het nummer in samenwerking met Snelle naar aanleiding van de vragen en oplossingen die Jaaps kinderen hebben over wat er gaande is in de wereld.

 

Een herkenbaar thema dat bij vele (groot)ouders speelt.Omdat er zoveel positieve reacties en aanvragen op de song kwamen,is 'Mijn Kleine Presidentje' vanaf vandaag beschikbaar op alle online streamingplatformen. 

 

Jaap zegt over het nummer: "Het was zo fijn om te zien dat heel Nederland zich verenigde om de mensen in Oekraïne te helpen. Ook ik wilde hier graag mijn steentje aan bijdragen en trad daarom op bij Radio 555. Ik ben overweldigd door alle mooie berichten op het nummer en daarom is het nu ook beschikbaar om thuis nog eens op te zetten!".

 

Jaap Reesema

 

Jaap Reesema is een veelzijdige zanger en songwriter.

 

Zijn Engelstalige werk brengt hij uit onder de naam Jake Reese, zijn Nederlandse songs onder zijn eigen naam. Op dit moment bewijst Jaap de kracht van zijn Nederlandse nummers:zijn hit 'Voor Je Van me Houdt' was de titelsong van de bioscoopfilm 'Liefde Zonder Grenzen', 'Alles Komt Goed' belandde in de Top 40 en zijn #1 hit 'Nu Wij Niet Meer Praten' met Pommelien Thijs stond meer dan 20 weken onafgebroken in de charts. Eerder scoorde hij in België al een grote hit met 'Kom Wat Dichterbij' met Regi & OT en de plaat 'Ellie' samen met Regi stond twaalf weken bovenaan de hitlijsten.  Onder de naam Jake Reese werkte Jaap samen met Hardwell aan de singles 'Run Wild' en 'Mad World'.  Voor de laatstgenoemde won hij de award voor 'Best Vocal Performance' op de International Dance Music Awards in 2015.

 

Als Jake werkte hij tevens mee aan singles voor Jay Sean, David Guetta & Showtek, Armin van Buuren, Sam Feldt, Lucas & Steve en Lost Frequencies.

 

Jaap focust zich nu op Nederlandstalige soloplaten, die hij zelf schrijft en zal uitbrengen in zowel Nederland en België.