· 

Jan & Zwaan


 

 

Jan & Zwaan - Speel Niet Met Mijn Voeten

 

 

Een wel heel verrassende nieuwe plaat van Jan en Zwaan verschijnt deze week op het roemruchte Telstar label: "Speel niet met mijn voeten".

 

Met enige regelmaat komt een oude plaat opnieuw onder de aandacht van het publiek, dankzij de invloed van social-media filmpjes op onder meer TikTok. Het Vlaamse duo Lizzy & Lucky nam halverwege de vorige eeuw het nummer "Speel niet met mijn voeten op", een opvallend lied dat enkel in het piratencircuit werd opgepikt. Het nummer werd destijds geschreven door Johnny Blenco en Jos Welbers en kwam als B-kant op de single 'Kleine Meisjes Worden Groot'.

 

In 2022 duikt het nummer plotseling weer op: enkele social-media filmpjes doen de ronde, waarbij de originele titel op een grappige manier onder dansende jongeren wordt gemixt. Dat inspireerde Jan en Zwaan om het nummer opnieuw op de plaat te zetten. 

 

Het duo Jan en Zwaan is sinds enkele jaren weer actief, met zangeres Hennie Dogger, die nu op de plek staat van de in 2010 overleden Zwaantje van de Beld. In de nieuwe samenstelling staat ook Jan van de Beld met veel plezier weer op de bühne, iets wat hij al bijna 60 jaar doet.

 

Op het eerder dit jaar verschenen album 'Alles in het leven duurt maar even' staan veelal de bekende liedjes waar Jan en Hennie mee door het land toeren. De echte liefhebbers zingen de nummers luidkeels mee en het duo hoopt dan ook dat hun piratenpubliek de nieuwe versie van 'Speel niet met mijn voeten' zal omarmen.

 

Afgelopen weekend verscheen tevens de videoclip, die tijdens het opnemen van het lied werd gemaakt in de Telstar Studio in Weert.