Jonathan


 

Jonathan -  Viva Cerveza

 

 

Op zaterdag 18 februari verschijnt de nieuwe single van Jonathan: Viva Cerveza! Een originele meezinger uit Nederland met een Spaanse melodie en veel ambiance.

 

"Viva Cerveza" is een productie van Jean-Pierre Kerkhofs en St Records. De tekst lag in handen van Ferry Van Litsenburg.

 

Volgende week verschijnt ook de bijhorende videoclip, een creatie van Cameraworks.

 

De Aalsterse zanger Jonathan Hunninck werd geboren op 12 juli 1993. Het begon voor Jonathan allemaal in 2004 tijdens een vrij podium in café Logan te Geraardsbergen. Hij bracht er nummers zoals “Ik voel me zo verdomd alleen” en “Allemaal” van Wim Soutaer. De reactie van het publiek was zo uitbundig dat Jonathan gewoon is blijven verder zingen. Het gevolg was tevens dat de aanbiedingen voor optredens vanaf toen bleven binnenstromen. Hij zong ook duetten met zanger Omen, o.a. het nummer “De Vlieger” van André Hazes. Zo is hij dan ook beginnen rondtoeren met zijn toenmalige manager Glenn Hinntjes waarmee het succes groter en groter werd. Het was nadien even stil rond de Oost-Vlaamse zanger Jonathan. In de coronatijd kwam de inspiratie terug en is het repertoire uitgebreider geworden. Jonathan is ondertussen 28 jaar en gaat terug meer en meer gaan zingen. Hij heeft de voorbije jaren ook een aantal singles uitgebracht en werkt steeds aan nieuwe muziek. In 2019 behaalde hij oa. de 2de plaats als belofte van het jaar op de “gouden microfoon”.

 

Op zaterdag 18 februari stelt Jonathan, samen met enkele gastartiesten het nummer in primeur voor in het Kletterhof te Lebbeke.