· 

Joyce Vanderhoydonck & Jolien Smeers


 

 

Joyce Vanderhoydonck & Jolien Smeers  - Bij me

 

 

Vzw Kinderkankerfonds zegt het voor het eerst met muziek!

 

Vzw Kinderkankerfonds zegt het voor het eerst met muziek. Het liedje ‘Bij me’ vestigt de aandacht op de noden en zorgen die er zijn wanneer kinderen getroffen worden met kanker. De opbrengsten van het nummer gaan integraal naar de werking van vzw Kinderkankerfonds. Het idee voor het liedje ontstond op initiatief van Jeannine Mottart uit Tongeren, die in het verleden al acties op touw zette voor vzw Kinderkankerfonds.

 

Hoopvolle boodschap

 

Het nummer ‘Bij me’ vestigt de aandacht op de noden en zorgen die er zijn wanneer kinderen getroffen worden met kanker. Ondanks dat kinderkanker uiteraard een zwaar thema is, probeert het liedje ook een positieve boodschap te brengen. Het liedje laat blijken dat moeder en dochter samen door deze moeilijke periode gaan, en dat het op het einde dan ook weer goedkomt met hen.

 

Koen Meyvisch componeerde het nummer samen met enkele muzikanten uit het Genkse waaronder ook Joyce Vanderhoydonck. Joyce nam een aantal jaar geleden deel aan The Voice Kids en geeft momenteel les aan de zangacademie in Genk. Ze zong het nummer in samen met Jolien Smeers, een studente van haar.

 

‘Bij me’ is hier te beluisteren en op alle bekende streamingplatformen, zoals Spotify, Apple Music en YouTube.

 

Indien de Vlaamse zenders het liedje uitzenden, gaan er ook op die manier inkomsten gegenereerd kunnen worden.

 

Opbrengst voor vzw Kinderkankerfonds

 

De opbrengsten van het nummer gaan integraal naar de werking van vzw Kinderkankerfonds. Het nummer is ontstaan op initiatief van Jeannine Mottart en Lutgarde Magdeleyns uit Tongeren. In het verleden ondernam Jeannine al verschillende grote, gesponsorde wandeltochten, die heel wat geld in het laatje brachten voor vzw Kinderkankerfonds. Door de coronacrisis zijn die wandelingen echter niet meer kunnen doorgaan. Vandaar dat ze op het idee kwam om een liedje te maken ten voordele van vzw Kinderkankerfonds.

 

Vzw Kinderkankerfonds is een vereniging die ijvert voor een betere levenskwaliteit voor kinderen met kanker en hun gezinnen. Het bekendste project van de vzw is KOESTER, dat het mogelijk maakt dat kinderen thuis worden verzorgd tijdens de behandeling. Daarnaast biedt de vzw financiële hulp aan gezinnen waar nodig, vangt het broers en zussen van ernstig zieke kinderen op in deLIEving, financiert het wetenschappelijk onderzoek, en organiseert het nog veel andere projecten die het leven van de getroffen gezinnen iets draaglijker maakt. Een volledig overzicht van de projecten kunt u bekijken op www.kinderkankerfonds.be.