· 

Karina Coors


 

 

Karina Coors - De Lieve Liefde

 

 

Karina Coors keert in navolging op de in 2019 verschenen full-cd Zwart Wit met de nieuwe single volledig terug naar haar roots in jazz, swing en big-band.

 

Er is evenwel één groot verschil: daar waar het op de cd ging over Nederlandstalige bewerkingen van klassieker uit het genre, spreken we hier over een compleet nieuwe compositie van de hand van de Belgische jazzlegende Roland Serpierre, in een arrangement van Dan Ellery én met tekst van Vlaams icoon Johan Verminnen.

 

Voor de technische ondersteuning in de studio en het afwerken van de productie, deed zij opnieuw beroep op producer Johan Engels, met wie ze ondertussen ruim 4 jaar samenwerkt.

 

Dit overtreft mijn wildste dromen...

 

Ik ben al zo goed als mijn hele leven muzikaal actief, maar had niet echt de intentie om daar ooit een professionele lading aan te geven. Het is voor mij een veredelde hobby, een uitlaatklep. Maar sinds ik samenwerk met mijn producer en het in functie van optredens wat ernstiger ben gaan aanpakken, zijn er zoveel dingen op mijn pad gekomen die ik nooit had verwacht. ik ben er als het ware ingerold, maar houd vooral mijn voeten op de grond.

 

De titeltrack van de full-cd bracht mij ondermeer verschillende keren in The Rat Pack: hét jazz en swing programma van Radio 2 op zondagavond...

Het album leidde tot gesprek en een samenwerking met Sabien Tiels  die twee teksten voor me schreef waarvan de single In Balans me opnieuw (naast een resem aan kleine en grote internet radiozenders in Vlaanderen en Nederland) op nationale radio bracht.

 

Maar dat ik nu spontaan en zonder enige aansporing gecontacteerd werd voor een samenwerking met deze grote mensen, overtreft alles. Gezien ik het genre al jaren volg, is het duo Roland en Dan mij zeker niet onbekend. Het zijn echte rasartiesten met een internationaal palmares om u tegen te zeggen. Het zegt de jongste generaties misschien niet zoveel meer als ik het heb over mensen als Toots Thielemans, Paul Anka, Claude François, Shirley Bassey, Marco Bakker, Nico Gomez (vader van Raymond vh Groenewoud) en een lange lijst van nog veel meer bekende namen waarvoor ze beiden zowel componeerden als deel uitmaakten van de studio en live begeleidingsband, dan weten de iets oudere generaties dat dit absoluut toppers zijn. Gekend en geliefd, ook bij onze Vlaamse oudgedienden, waaronder de grote Johan Verminnen, waar ik zelf al jaren fan van ben. Hij stond in voor de tekst en is bovendien zeer enthousiast over de het resultaat dat we hier samen hebben neergezet.

 

Als klap op de vuurpijl: dit is nog maar het begin... Deze single is de eerste in een reeks nieuw gecomponeerde, nooit eerder uitgegeven nummers van Roland waarvoor hij mij heeft gekozen als zangeres. Ik ga niet voorbarig zijn, maar dit zou wel eens de voorbode van een nieuwe full-cd kunnen zijn die volgend jaar zal uitkomen.